CINCINNATI MASTERS

Αλκαράθ - Τζόκοβιτς 1-2: Ο Νόλε επέστρεψε στον θρόνο του Cincinnati Masters παίζοντας με θερμοπληξία σ' έναν συγκλονιστικό τελικό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Cincinnati Masters
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με το τρόπαιο του Cincinnati Masters © 2023 AARON DOSTER / AP IMAGES

Σ' έναν συγκλονιστικό τελικό 3 ωρών και 49 λεπτών ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που αγωνίστηκε με θερμοπληξία, έκανε τη μεγάλη ανατροπή κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ και με 1-2 σετ κατέκτησε το Cincinnati Masters.

Ένας τελικός που θα γραφτεί στην ιστορία. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο2) επέστρεψε στον θρόνο Cincinnati Masters μετά από μία επική μάχη κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ (Νο1), που διήρκησε 3 ώρες και 49 λεπτά. Ο Νόλε επέστρεψε μετά το χαμένο πρώτο σετ και με ανατροπή επικράτησε του Ισπανού 1-2 σετ, (7-5, 6-7, 6-7).

Αυτός ήταν ο 3ος τίτλος του Τζόκοβιτς στο Σινσινάτι, έχοντας κερδίσει και τους 3 στις 4 τελευταίες παρουσίες του στο τουρνουά, το 2018, το 2020 και το 2023 (το 2019 αποκλείστηκε στα ημιτελικά)

Παράλληλα, έφτασε τα 39 τρόπαια, ανεβάζοντας κι άλλο τη διαφορά του από τα 36 του Ράφα Ναδάλ, ενώ συνολικά πλέον μετρά 95 τίτλους καριέρας.

Ο Σέρβος πήρε τη ρεβάνς από τον Ισπανό για την ήττα του στον τελικό του Wimbledon κι επέστρεψε σ' έναν αγώνα που με έχανε 7-5, 4-2. Ο Νο2 στον κόσμο επηρεάστηκε από την ζέστη, με αποτέλεσμα να νιώσει έντονη αδιαθεσία., δέχθηκε δύο break στο πρώτο σετ, με το Αλκάραθ να επικρατεί με 7-5.

Ο Αλκαράθ προηγήθηκε και στο 2ο σετ με 4-2, ο Νόλε ισοφάρισε κι από εκεί κι έπειτα επέστρεψε για τα καλά στον τελικό, κατακτώντας το στο tie-break με 9-7.

Στο 3ο σετ ο Τζόκοβιτς πέρασε μπροστά με 4-3, όμως και ο τίτλος τελικά κρίθηκε στο tie break, με τον Σέρβο τενίστα να πανηγυρίζει μια από τις πιο δύσκολες νίκες στην καριέρα του.

TAGS CINCINNATI MASTERS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ATP ΚΑΡΛΟΣ ΑΛΚΑΡΑΘ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ