ROLAND GARROS

Αλκαράθ: "Είχα κράμπες σε όλο μου το σώμα, πιθανότατα να προέκυψε από την ένταση του αγώνα με τον Τζόκοβιτς"

Spain's Carlos Alcaraz reacts after winning the eighth game of the second set against Serbia's Novak Djokovic during their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 9, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Spain's Carlos Alcaraz reacts after winning the eighth game of the second set against Serbia's Novak Djokovic during their semifinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Friday, June 9, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Ο Κάρλος Αλκαράθ αποκάλυψε ότι είχε κράμπες σε όλο του το σώμα και θεωρεί πιθανό αυτό να δημιουργήθηκε από την ένταση που υπήρχε στο παιχνίδι με τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε 3-1 σετ του Κάρλος Αλκαράθ ο οποίος ναι μεν ολοκλήρωσε τον αγώνα έχοντας αλλά ήταν φανερό ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού.

Όπως ανέφερε στη συνέντευξη τύπου ο Ισπανός τενίστας το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο απ' ότι φάνηκε αφού είχε κράμπες σε όλο του το σώμα. Αρχικά τόνισε: "Ειλικρινά ήταν απογοητευτικό. Το να φτάνεις σε ένα τέτοιο ματς και να από το τελείωμα του δεύτερου σετ να έχεις κράμπες είναι απογοητευτικό. Ξέρουμε όμως ότι συμβαίνει αυτό"

Για το συναίσθημα που είχε: "Τα πρώτα δύο σετ ήταν δυνατά και άρχισε να έχω κράμπες στο χέρι μου. Στο τρίτο σετ άρχισε να έχω κράμπες σε όλο μου το σώμα. Στο τρίτο σετ ήταν δύσκολο να κουνηθώ".

Για το λόγο που πιστεύει ότι είχε κράμπες: "Πιστεύω ότι προέκυψε από την ένταση του αγώνα. Ήταν δύο τρομερά δυνατά σετ με πολλά ράλι, μεγάλα ράλι με πολλά διαφορετικά χτυπήματα".

Για το εάν είχε αντιμετωπίσει ανάλογο πρόβλημα στο παρελθόν: "Είχα κράμπες και άλλες φορές αλλά σε τέτοιο βαθμό. Για παράδειγμα είχα στο ματς με τον Τσιτσιπά στο US Open, αλλά δεν ήταν κάτι αντίστοιχο".

Για το εάν οι κράμπες είχαν να κάνουν με το παιχνίδι του Νόβακ Τζόκοβιτς και το παιχνίδι του: "Πιθανότατα. Δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίζεις τον Νόβακ, ξέρετε. Είναι θρύλος του αθλήματος και αν κάποιος πει ότι μπαίνει στο court να τον αντιμετωπίσει χωρίς νευρικότητα, λέει ψέματα. Σίγουρα έχεις άγχος έτσι κι αλλιώς όταν παίζεις έναν ημιτελικό σλαμ, αλλά είναι ακόμα περισσότερο αν έχεις απέναντί σου τον Νόβακ".

Για το εάν σκέφτηκε να αποσυρθεί: "Ήμουν σε ημιτελικό Grand Slam, το να αποσυρθώ θα ήταν δύσκολο για μένα. Σκέφτηκα ότι στο τέταρτο σετ είχα 1% πιθανότητα να επιστρέψω. Είχα και μπρέικ πόιντς στο πρώτο γκέιμ. Απλά συνέχισα να παίζω και στο μυαλό μου δεν υπήρχε η απόσυρση"

TAGS ROLAND GARROS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ