ATP

Adelaide International 1: Τζόκοβιτς και Μεντβέντεφ έκλεισαν θέση για τον μεγάλο ημιτελικό

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ 2021 JOHN MINCHILLO/AP PHOTO

Οι Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανίλ Μεντβέντεφ προκρίθηκαν στα ημιτελικά του ATP 250 τουρνουά της Αδελαΐδας, "κλείνοντας" το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανίλ Μεντβέντεφ, εξασφάλισαν την πρόκριση στα ημιτελικά του ATP 250 τουρνουά της Αδελαΐδας, “κλείνοντας” το πρώτο μεγάλο παιχνίδι της νέας σεζόν.

Ο Σέρβος, χρειάστηκε κάτι λιγότερο από 2 ώρες για να επιβληθεί του Ντένις Σαποβάλοφ με 6-3, 6-4, με τον πρώην Νο1 του κόσμου να στηρίζεται στα τρία breaks (3/8) αλλά και στα καλά ποσοστά που είχε στο 2ο service (53%), το οποίο και χρειάστηκε αρκετές φορές στο παιχνίδι.

Μετά από δύο δύσκολα hold στο 1ο και 5ο game με τον Τζόκoβιτς να σβήνει συνολικά τρία break-points του Καναδού, ο Σέρβος βρήκε break στο καθοριστικό 8ο game (5-3) και στη συνέχεια έκλεισε το set με κυνικό τρόπο…

Στο 2ο set ο Τζόκοβιτς έφτασε και πάλι πρώτος σε break (2-1), ωστόσο αυτή τη φορά ο Σαποβάλοφ κατάφερε να το πάρει άμεσα πίσω ισοφαρίζοντας σε 3-3. Όπως και στο 1ο set έτσι και στο 2ο o Σέρβος “χτύπησε” και πάλι σε καθοριστικό σημείο κάνοντας το 5-4 για να σφραγίσει στη συνέχει την πρόκριση για τα ημιτελικά του τουρνουά.

Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Μεντβέντεφ ο οποίος προβληματίστηκε μόνο στις αρχές του 2ου set απέναντι στον συμπατριώτη του, Κάρεν Χατσάνοφ επικρατώντας τελικά με 6-3, 6-3.

Έχοντας σε εξαιρετική ημέρα το service με 88% κερδισμένους πόντους στο 1ο, ο Μεντβέντεφ μετέτρεψε το 2-3 σε 6-3 στο 1ο set σπάζοντας δύο φορές το service του Χατσάνοφ, ενώ στο 2ο σκέλος ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακός καθώς από το 1-3 κατέκτησε τα επόμενα 5 games φτάνοντας στη νίκη, αλλά και την πρόκριση.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα αναμετρηθούν οι Γιοσιχίτο Νισιόκα και Σεμπάστιαν Κόρντα, με τον Ιάπωνα να επικρατεί του Αλεξέι Πόπιριν με 7-6(4), 6-7(8), 6-2, ενώ ο Αμερικανός κέρδισε τον Ιταλό, Γιάνικ Σίνερ, με 7-5, 6-1.

Πηγή: Tennis24

TAGS ATP ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ