ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ

Adelaide International 1: Ο Τζόκοβιτς δυσκολεύτηκε κόντρα στον Αλίς, αλλά πήρε την πρόκριση στους "16"

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την πρόκριση στους "16" στο το Adelaide International 1
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει την πρόκριση στους "16" στο το Adelaide International 1 © 2023 KELLY BARNES / AP IMAGES

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποδείχθηκε πως είχε ένα δύσκολο έργο απέναντι στον Κεντέν Αλίς, αλλά κατάφερε τελικά να επικρατήσει με 2-0 σετ (7-6, 7-6) και να πάρει την πρόκριση στους "16" του Adelaide International 1.

Μία σκληρή μάχη έδωσε ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος τα βρήκε σκούρα απέναντι στον Κεντέν Αλίς. Μετά από 1 ώρα και 55 λεπτά ο Σέρβος τενίστας πήρε τη μεγάλη νίκη με 2-0 σετ (7-6, 7-6) και μαζί την πρόκριση για τους "16" του Adelaide International 1.

Στα προημιτελικά ο εννιά φορές νικητής του Australian Open θα συναντήσει τον Ντένις Σαποβάλοφ, ο οποίος άφησε εκτός με 6-4, 6-3 τον Ρομάν Σαφιούλιν.

Στην οκτάδα πέρασε και ο Σεμπ Κόρντα, μετά την επικράτηση σε βάρος του Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ με 6-4, 6-4. Ο 22χρονος Αμερικανός θα περιμένει τώρα τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Γιάνικ Σίνερ και τον Θανάση Κοκκινάκη.

"Ο αντίπαλός μου έπαιξε πολύ καλά και θέλω να τον συγχαρώ για τη σπουδαία μάχη που έδωσε. Έπαιξε σαν Top10. Σέρβιρε δυνατά, έβγαζε τα χτυπήματά του και στο γρήγορο court είναι δύσκολο το break. Οπότε τα δύο tie breaks είναι ρεαλιστικό σκορ για το σημερινό ματς. Χαίρομαι που ξεπέρασα την πρόκληση" είπε ο Τζόκοβιτς.

Αυτή ήταν η 20η νίκη του Σέρβου στα τελευταία 21 ματς που έχει δώσει στο tour, με τον Νόλε να υπολογίζει πολύ στην ποιότητα του επόμενου αντιπάλου του στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

"Ο Ντένις είναι ένας από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες στο tour. Έχει ένα πολύ δυναμικό στιλ παιχνιδιού. Έχει μεγάλο σερβίς, ανεβαίνει στο φιλέ, είναι άνετος από τη baseline και είναι σπουδαίος αθλητής. Έχω να τον αντιμετωπίσω καιρό οπότε ανυπομονώ για το ματς. Κάθε παιχνίδι γίνεται δυσκολότερο πλέον" είπε ο Τζόκοβιτς ο οποίος στα ημιτελικά διασταυρώνεται με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, αρκεί ο Ρώσος να ξεπεράσει το εμπόδιο του συμπατριώτη του, Κάρεν Χατσάνοφ.

TAGS ΝΟΒΑΚ ΤΖΟΚΟΒΙΤΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ