ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

Έκλεισε θέση για Λονδίνο ο Νικολαΐδης

Έκλεισε θέση για Λονδίνο ο Νικολαΐδης
INTIME SPORTS

Ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης θα είναι παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, για 4η φορά στην καριέρα του, αφού πήρε το εισιτήριο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά, που διεξήχθη στο Μπακού.

Ο δύο φορές αργυρός Ολυμπιονίκης κατάφερε να πανηγυρίσει το χάλκινο μετάλλιο και την πρόκριση στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Στα +80κ. ο Νικολαΐδης έφτασε εύκολα μέχρι τους "4", όπου είδε τον Νοτιοκορεάτη Ντονγκ Μιν Τσα, να του κλείνει και πάλι το δρόμο προς την κορυφή, όπως στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Ωστόσο, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν πτοήθηκε και στην αναμέτρηση για την 3η θέση πήρε την πολυπόθητη νίκη στον "ξαφνικό θάνατο". Η κανονική διάρκεια του μικρού τελικού απέναντι στον Κινέζο Ξιάο Λιού ολοκληρώθηκε 4-4, μετά από δυνατές μονομαχίες και χτυπήματα.

Στον "ξαφνικό θάνατο" όμως, ο Νικολαΐδης είχε τον τελευταίο λόγο και πήρε την 3η θέση και την πρόκριση. Νωρίτερα, ο Έλληνας αθλητής είχε αποκλείσει με τη σειρά τους Ούλβι Κάγιας (Γερμανία), Φρανσουά Φροντιέ (Καναδάς) και Γιαγκάζι Τσίκα Τσουκβουμεριέ (Νιγηρία).

Στα -57κ. γυναικών, η "αργυρή" στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Αγίας Πετρούπολης, Μαργαρίτα Μιχαηλίδου, έφτασε μία... ανάσα από την 4άδα, αλλά τελικά δεν κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της Κινέζας παγκόσμιας πρωταθλήτριας, Γιούζουο Χιού, από την οποία και ηττήθηκε στις "8" με 6-1. Νωρίτερα, η Μιχαηλίδου είχε νικήσει στον πρώτο γύρο την Λάνα Γκανίτζε (Γεωργία), στο δεύτερο την Σαντ Ταρμάν (Ιορδανία) και στον τρίτο την Λάουρα Βανέσα Βάσκες Ρίβας (Ελ Σαλβαδόρ).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ