ΤΑΕ ΚΒΟΝ ΝΤΟ

"Χάλκινος" ο Νικολαϊδης

"Χάλκινος" ο Νικολαϊδης
νικολαιδης

Με τον Αλέξανδρο Νικολαϊδη να ανεβαίνει στο βάθρο Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών/Γυναικών για δεύτερη διαδοχική φορά, μετά το χρυσό (+84κ.) στη Ρώμη το 2008

Ο "ασημένιος" Ολυμπιονίκης σε Αθήνα και Πεκίνο ηττήθηκε στον ημιτελικό των +87κ. από τον Ταβαγκούλ Μπαϊράμοφ (Αζερμπαϊτζάν) και πανηγύρισε το χάλκινο μετάλλιο, ανεβάζοντας τον τελικό απολογισμό της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό σε τέσσερα μετάλλια (Νίκος Τζέλλος ασημένιο στα -80κ., Μαργαρίτα Μιχαηλίδου ασημένιο στα -62κ., Μάριος Τσουρδίνης χάλκινο στα -58κ. και Αλέξανδρος Νικολαϊδης χάλκινο στα +87κ.) και τέσσερις 5ες θέσεις (ο Βλάσης Πετρόπουλος στα -54κ., Ιωάννα Κουτσού στα -46κ., Ανέστης Νικολαϊδης στα -74κ. και Κώστας Γκόλτσιος στα -87κ.).
Ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης (ΑΣ ΜΕΓ. ΑΛΕΞ/ΔΡΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ) άρχισε τις υποχρεώσεις του από το δεύτερο γύρο των +87κ. και απέναντι στο Βρετανό Μαχάμα Τσο δε δυσκολεύτηκε να τον αποκλείσει με 9-6. Στα προημιτελικά, ο πρωταθλητής Ελλάδας έδωσε τέλος στα όνειρα του Σέρβου Βάνια Μπάμπιτς με 1-0 στον «ξαφνικό θάνατο» (3-3 κανονικός αγώνας) και μπήκε σε τροχιά... μεταλλίων. Ωστόσο, στα ημιτελικά δεν έπιασε το μέγιστο της απόδοσης του και μετά την ήττα του με 5-3 από τον Ταβαγκούλ Μπαϊράμοφ (Αζερμπαϊτζάν) ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις του, κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Ο πρωταθλητής Ελλάδας στα -87κ. Κώστας Γκόλτσιος (ΑΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ) επικράτησε άνετα 18-5 του Λετονού Βιάτσεσλαβς Μαρκοβς, στον πρώτο γύρο, ενώ στον δεύτερο απέκλεισε τον Βόσνιο/Ερζ. Μουφίντ Ισάκοβιτς (12-12 ο αγώνας, ποινή στον Βόσνιο). Ωστόσο, στον προημιτελικό αγώνα, που θα του άνοιγε το δρόμο για ένα μετάλλιο, ο Γκόλτσιος ηττήθηκε 9-2 από τον Ιταλό Κάρλο Μολφέτα και δεν κατάφερε να πανηγυρίσει το δεύτερο διαδοχικό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Ανδρών (χρυσό στα -84κ. στη Ρώμη).

Στις Γυναίκες, η Αθανασία Πριμούδη (ΑΓΣ ΠΟΛΥΔΑΜΑΣ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ) δεν έπιασε την απόδοση που ήθελε και στον πρώτο γύρο των -73κ. ηττήθηκε 9-1 από την Βρετανή Στέλα Ουάιτχεντ και αποκλείστηκε. Την ίδια... τύχη είχε και η Αθανασία Δηλγεράκη (ΑΣ ΜΑΚΕΔ. ΕΛΕΥΘ. ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ) στα +73κ., η οποία αποκλείσηκε επίσης από Βρετανή και συγκεκριμένα την Μπιάνκα Ουόκντεν (6-3), που πέρασε τελικά στο λαιμό της το χάλκινο μετάλλιο.




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ