XGOALS BET

xGoals: Πιο παραγωγικό το ποδόσφαιρο της Μπέτις, φαβορί που "κινδυνεύει" η Ατλέτικο, υπάρχουν λόγοι για το 2.30

Ο άσος της Μπέτις Ναμπίλ Φεκίρ κόντρα στη Λεβερκούζεν
Ο άσος της Μπέτις Ναμπίλ Φεκίρ © 2019 JOSE LUIS CONTRERAS/ASSOCIATED PRESS

Επικίνδυνο ματς για την Ατλέτικο κόντρα στην Μπέτις με τα xGoals να δείχνουν ότι υπάρχει έδαφος για την έκπληξη.

Ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι περιμένει απόψε την Ατλέτικο για τη La Liga, καθώς φιλοξενεί στο Γουάντα Μετροπολιτάνο την Μπέτις (17:15 Novasports 2 HD, Live από το SPORT24), η οποία φιγουράρει στην τέταρτη θέσης της βαθμολογίας, έχοντας δύο βαθμούς παραπάνω από τους "ροχιμπλάνκος", αλλά και ένα ματς περισσότερο.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες φαβορί είναι η Ατλέτικο στο 1.60, ενώ το διπλό της Μπέτις παίζει κατά μέσο όρο στο 6.00. Οφείλουμε πάντως να σημειώσουμε ότι το σετ είχε ανοίξει με τον άσο στο 1.50, ωστόσο η πορεία του έκτοτε είναι ανοδική.

Ατλέτικο - Μπέτις: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ατλέτικο στην εμβόλιμη αγωνιστική πέταξε δύο βαθμούς στη Βαλένθια, μένοντας στο 2-2 με τη Λεβάντε. Αυτή είναι η δεύτερη διαδοχική ισοπαλία, καθώς είχε προηγηθεί το 2-2 και με τη Σοσιεδάδ, εντός έδρας. Αν προσθέσουμε και την ήττα από τη Λίβερπουλ για το Champions League, η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε βρίσκεται σε ένα αρνητικό σερί τριών αγώνων.

Γενικά, η Ατλέτικο για ακόμη μία σεζόν δεν προξενεί καμία έκπληξη με τον τρόπο που παίζει. Παρότι διαθέτει ένα πλούσιο και ποιοτικό ρόστερ, είναι αυτή που δυσκολεύεται περισσότερο να δημιουργήσει ανάμεσα στις τοπ ομάδες της La Liga.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την πρώτη δεκάδα της βαθμολογίας, η Ατλέτικο έχει καλύτερα xGoals φέτος μόνο από τη Βαγιεκάνο. Τα xGoals λοιπόν επαληθεύουν τη δυσκολία των "ροχιμπλάνκος" στη δημιουργία, αφού μετά από δέκα αγωνιστικές έχουν κατά μέσο όρο ανά αγώνα μόλις 1,29, όταν η Ρεάλ έχει 1,72, η τραγική φέτος Μπαρτσελόνα 1,83 και η αποψινή αντίπαλός της, Μπέτις, 1,68!

Τα xGoals ανά ματς των πρώτων δέκα ομάδων της La Liga

  • Ρεάλ -->1,72
  • Σεβίλλη -->1,60
  • Σοσιεδάδ -->1,34
  • Μπέτις -->1,68
  • Βαγιεκάνο -->1,30
  • Ατλέτικο -->1,29
  • Οσασούνα -->1,17
  • Μπιλμπάο -->1,70
  • Μπαρτσελόνα -->1,83
  • Βαλένθια -->1,30

Ακόμη κι αν κάποιος δεν έχει δει ποτέ να παίζει φέτος την Μπέτις, καταλαβαίνει ότι το ποδόσφαιρό της είναι πιο παραγωγικό από της Ατλέτικο, όταν σε 11 ματς έχει συνολικά xGoals 18,55, σε αντίθεση με την ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε, που σε 10 αγώνες έχει 12,95.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι η Ατλέτικο σε πολλά βατά παιχνίδια φέτος έχει ζοριστεί απίστευτα. Πέρα από την πρόσφατη γκέλα με τη Λεβάντε, όπου δέχθηκε δύο γκολ με πέναλτι, έχασε 1-0 εκτός έδρας από την Αλαβές, σε ματς που κυνηγούσε από το 4’ και έβγαλε μόλις 0,56 xGoals... Εξάλλου, κέρδισε 2-1 στη Χετάφε με γκολ στο 91’ (xGoals 0,33-1,48) και λύγισε 2-1 την Εσπανιόλ στη Βαρκελώνη με γκολ στο 99’ (xGoals 0,37-0,73)!

Η Μπέτις από την πλευρά της στα τελευταία δύο ματς για το πρωτάθλημα σκόραρε επτά φορές και κέρδισε 3-2 τη Βαγιεκάνο και 4-1 τη Βαλένθια. Η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι στα 11 προηγούμενα παιχνίδια της σε La Liga και Europa League γνώρισε μόνο μία ήττα από τη Βιγιαρεάλ και πέτυχε οχτώ νίκες (8-2-1)!

Αν σε όλα τα παραπάνω συνυπολογίσουμε ότι η Ατλέτικο έχει μπροστά της παιχνίδι στο Ανφιλντ με τη Λίβερπουλ για το Champions League και εκτός τους βασικούς Γιορέντε, Λεμάρ, τότε η κόντρα σηκώνει ρίσκο με το Χ2 σε τιμές ακόμη και πάνω από το 2.30.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ατλέτικο - Μπέτις: Χ2Δ (απόδοση 2.30), 17:15
TAGS XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ