BIG GAMES BET

Β. Ιρλανδία - Ελλάδα: Προγνωστικά και ανάλυση για το νέο ξεκίνημα με Πογέτ

Ο Γιώργος Γιακουμάκης πανηγυρίζει το γκολ της Εθνικής κόντρα στη Γεωργία στην Τούμπα για προκριματικά του Euro
Ο Γιώργος Γιακουμάκης πανηγυρίζει το γκολ της Εθνικής κόντρα στη Γεωργία INTIME

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Ελλάδας με τον Γκους Πογέτ στον πάγκο της, κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, για το Nations League.

Σε νέα εποχή περνάει και επίσημα απόψε η εθνική Ελλάδος με το παιχνίδι στο Μπέλφαστ κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, στο πλαίσιο του δεύτερου ομίλου για τη League C του Nations League (21:45 ALPHA, NOVASPORTS PRIME, Live από το SPORT24).

Τον περασμένο Μάρτιο, η "γαλανόλευκη" έδωσε τα πρώτα δύο φιλικά παιχνίδια με τον Γκους Πογέτ στον πάγκο της. Κέρδισε 1-0 στο Βουκουρέστι τη Ρουμανία με εξαιρετική εμφάνιση και έχασε τρεις ημέρες αργότερες με το ίδιο σκορ στην Ποντγκόριτσα από το Μαυροβούνιο.

Βόρεια Ιρλανδία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Σήμερα, είναι το πρώτο επίσημο ματς με τον Πογέτ και φυσικά υπάρχει μεγάλη δίψα για ένα θετικό ξεκίνημα. Υπενθυμίζεται, ότι η εθνική απέτυχε παταγωδώς στα δύο προηγούμενα Nations League, ωστόσο φέτος άπαντες δηλώνουν αποφασισμένοι να πάρουν την πρωτιά στον όμιλο με Βόρεια Ιρλανδία, Κύπρο και Κόσοβο.

Είναι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, να εξασφαλίσει την άνοδο στη League B και ταυτόχρονα να κερδίσει το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας για πρόκριση στα τελικά του Euro 2024, εφόσον στραβώσουν τα πράγματα στα προκριματικά.

Το κλίμα είναι θετικό και αρκετοί παίκτες της αποστολής βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως ο Βλαχοδήμος, ο Τσιμίκας, ο Χατζηδιάκος, ο Μαυροπάνος, ο Κώτσιρας, ο Σιώπης, ο Μπακασέτας, ο Παυλίδης, ο Δουβίκας και ο Γιακουμάκης.

Επίσης, η Βόρεια Ιρλανδία δεν είναι ένας αντίπαλος που τρομάζει. Στα τελευταία 12 παιχνίδια της εντός έδρας, φιλικά και επίσημα, έχει κερδίσει μόνο τη Λιθουανία και έμεινε άσφαιρη επτά φορές!

Γενικά, οι Βόρειο Ιρλανδοί είναι μία κλασική βρετανική ομάδα παλιάς κοπής: Τρέχει πολύ, αλλά είναι μονοκόμματη. Σηκώνει συνέχεια την μπάλα ψηλά και βασίζεται αποκλειστικά στα φυσικά προσόντα ορισμένων ποδοσφαιριστών. Η πλειονότητα των παικτών της αποστολής, αγωνίζεται στις μικρές κατηγορίες της Αγγλίας.

Πιο αναγνωρίσιμη φιγούρα από τις κλήσεις του Ιαν Μπάρακλαφ είναι ασφαλώς ο 34χρονος στόπερ της Λέστερ, Τζόνι Εβανς, ο οποίος φέτος είχε μία πολύ δύσκολη σεζόν λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Πρώτος εν ενεργεία σκόρερ της Βορείου Ιρλανδία, είναι ο Κάιλ Λάφερτι με 20 γκολ. Ενδεχομένως τον θυμούνται οι Ελληνες φίλαθλοι, από το γκολ που είχε πετύχει το 2014 απέναντι στην εθνική μας, για τα προκριματικά του Euro 2016, όταν οι Βρετανοί είχαν κερδίσει με 2-0 στο "Καραϊσκάκης". Από τότε βέβαια, έχει κυλήσει πολύ νερό στα αυλάκι και φέτος ο 34χρονος στράικερ πέρασε και δεν ακούμπησε από την Ανόρθωση στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν, πριν τελικά επιστρέψει στην Κιλμάρνοκ (Τσάμπιονσιπ Σκωτίας), τον περασμένο Ιανουάριο.

Στην τελευταία προκριματική φάση, για το Παγκόσμιο Κύπελλο, η Βόρεια Ιρλανδία δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την Ελβετία και την Ιταλία, που τερμάτισαν στις δύο πρώτες θέσεις. Ήταν πάντως αξιοπρεπής, παίρνοντας ισοπαλίες 0-0 εντός έδρας, τόσο από τους Ελβετούς, όσο και από τους Ιταλούς.

Στο προηγούμενο Nations League, η Βόρεια Ιρλανδία είχε βρεθεί στη League B, ωστόσο υποβιβάστηκε, αφού σε όμιλο με Αυστρία, Νορβηγία και Ρουμανία, τερμάτισε τελευταία χωρίς νίκη (0-2-4).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Γενικά, η Βόρεια Ιρλανδία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στο γκολ και μετράει 11/13 Under 2,5 στα τελευταία παιχνίδια της εντός έδρας. Η αλήθεια είναι, πως ούτε η Ελλάδα φημίζεται για την παραγωγικότητά της, συνεπώς το αποψινό ματς στο Μπέλφαστ δύσκολα θα ανοίξει σε μεγάλο σκορ. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι οι μπουκ προσφέρουν το Under 2,5 μόλις στο 1.40.

Προτιμότερο πάντως να πάμε ένα κλικ πιο ψηλά, στο 2-3 γκολ, το οποίο έχει επιβεβαιώσει η εθνική μας 11 φορές στα 14 προηγούμενα παιχνίδια της και προσφέρεται σε αποδόσεις άνω του 2.00. Το συγκεκριμένο εύρος έχει έρθει επίσης στις τέσσερις από τις επτά συναντήσεις της Ελλάδας με τη Βόρεια Ιρλανδία στο παρελθόν, όπου το ρεκόρ είναι 4-0-3 υπέρ της "γαλανόλευκης".

Από τα ειδικά των παικτών, παρουσιάζει ενδιαφέρον το anytime του Γιώργου Γιακουμάκη, ο οποίος ξέρει καλά πλέον το βρετανικό στιλ, αφού φέτος αγωνίστηκε στη Σέλτικ, κατακτώντας μάλιστα το πρωτάθλημα Σκωτίας. Ο πρώην άσος της ΑΕΚ και της Φένλο έκλεισε εξαιρετικά τη σεζόν, σημειώνοντας τέσσερα γκολ στα τελευταία τρία παιχνίδια της Σέλτικ. Πιθανότατα ο Πογέτ θα τον προτιμήσει στην κορυφή της επίθεσης αντί του Παυλίδη, αν κρίνουμε και από το γεγονός ότι τον είχε μαζί του στη συνέντευξη Τύπου. Στο 3.55 το anytime του Κρητικού άσου.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα: 2-3 γκολ (απόδοση 2.10), 21:45
  • Βόρεια Ιρλανδία – Ελλάδα: Γιακουμάκης να σκοράρει (απόδοση 3.55), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ