BIG GAMES BET

Τσέλσι - Τότεναμ: Προγνωστικά και Ανάλυση - Η επιστροφή του Κόντε

Ο Αντόνιο Κόντε δίνει οδηγίες στους παίκτες της Τότεναμ σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Λίβερπουλ | 19 Δεκεμβρίου 2021
Ο Αντόνιο Κόντε δίνει οδηγίες στους παίκτες της Τότεναμ σε αγώνα πρωταθλήματος κόντρα στην Λίβερπουλ | 19 Δεκεμβρίου 2021 @2021 /FRANK AUGSTEIN/AP IMAGES

Η Τσέλσι υποδέχεται την Τότεναμ για τα ημιτελικά του αγγλικού Λιγκ Καπ σε μία αναμέτρηση με κεντρικό πρόσωπο τον Αντόνιο Κόντε.

Ο Αντόνιο Κόντε επιστρέφει για πρώτη φορά στο Στάμφορντ Μπριτζ ως αντίπαλος της Τσέλσι, μετά την απόλυσή του από τους "μπλε" το 2018. Ο Ιταλός τεχνικός κάθισε στον πάγκο της Τσέλσι για μία διετία, πριν συνεχίσει την καριέρα του στην Ιντερ και απόψε θα τεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του, ως προπονητής της Τότεναμ σε ένα λονδρέζικο ντέρμπι με τεράστιο ενδιαφέρον.

Η αναμέτρηση (21:45 Novasports 2HD, Live από το SPORT24) γίνεται στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του αγγλικού Λιγκ Καπ. Τα παιχνίδια είναι διπλά και δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ.

Τσέλσι - Τότεναμ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Προφανώς, ο Κόντε είναι το κεντρικό πρόσωπο του αγώνα, καθώς η διετής θητεία του στην Τσέλσι μπορεί να χαρακτηριστεί μέχρι και εκρηκτική. Την πρώτη σεζόν κατέκτησε την Premier League και όλα έμοιαζαν ρόδινα.

Το επόμενο καλοκαίρι όμως υπήρξε έντονη διαφωνία στο μεταγραφικό σχεδιασμό. Ο Κόντε ήθελε τον Λουκάκου, αλλά η Τσέλσι πήρε τον Μοράτα. Ο Κόντε ζήτησε τον Φαν Ντάικ και η Τσέλσι πήρε τον Ρούντιγκερ. Στην πορεία χάθηκαν κι άλλοι μεταγραφικοί στόχοι (Τσαμπερλέιν, Κάιλ Γουόκερ), που είχε θέσει ο Κόντε, με συνέπεια ο Ιταλός τεχνικός να νιώθει ότι το κλαμπ δεν τον στηρίζει όπως έκαναν οι άμεσοι ανταγωνιστές της Τσέλσι, δηλαδή η Μάντσεστερ Σίτι με τον Πεπ Γκουαρδιόλα και η Λίβερπουλ με τον Γιούργκεν Κλοπ.

Μέσα σε όλα, ήρθε και η σκληρή απόφαση του Κόντε να τελειώσει από την ομάδα, εν μία νυκτί με ένα μήνυμα στο κινητό, τον Ντιέγκο Κόστα, που είχε πετύχει 20 γκολ στην πρωταθληματική χρονιά και το γυαλί ράγισε οριστικά.

Οπως αναμενόταν, η δεύτερη σεζόν του στην Τσέλσι πήγε πολύ άσχημα, αφού έμεινε στην πέμπτη θέση πίσω από τις Μάντσεστερ Σίτι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τότεναμ και Λίβερπουλ. Παρότι λοιπόν οδήγησε τους Λονδρέζους στην κατάκτηση του κυπέλλου απέναντι στη Γιουνάιτεντ, δεν κατάφερε να αλλάξει το εις βάρος του κλίμα και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς αποφάσισε να τον αντικαταστήσει το καλοκαίρι του 2018 με τον Μαουρίτσιο Σάρι.

Προγνωστικά Αγγλία: Το διαζύγιο και το προσωπικό κίνητρο

Φυσικά, το διαζύγιο δεν ήταν βελούδινο. Οι δύο πλευρές κατέληξαν στα δικαστήρια με τον Κόντε να κερδίζει πανηγυρικά, αφού ο Αμπράμοβιτς υποχρεώθηκε να πληρώσει πάνω από 26 εκατ. λίρες σε αποζημιώσεις και δικαστικά έξοδα!

Υπάρχει λοιπόν πολύ μεγάλο παρασκήνιο στη σχέση Κόντε-Τσέλσι και η επιστροφή του στο Στάμφορντ Μπριτζ, έστω για ματς του Λιγκ Καπ, αποτελεί απόψε το μεγάλο γεγονός της ημέρας.

Ο Κόντε είναι δεδομένο πως θα κατεβάσει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα απέναντι στην πρώην ομάδα του και θα τα δώσει όλα για να περάσει στον τελικό και να διεκδικήσει ένα κύπελλο στην πρώτη του σεζόν στον πάγκο της Τότεναμ.

Αλλωστε, τα "σπιρούνια" υπό τις οδηγίες του είναι αήττητα (5-3-0) στην Premier League και δείχνουν να έχουν βρει ξανά κέφι και όρεξη. Μάλιστα, προέρχονται από ένα σπουδαίο διπλό επί της Γουότφορντ στο πρωτάθλημα με γκολ στο 96'.

Από την άλλη, η Τσέλσι προκρίθηκε στα ημιτελικά παίζοντας με διευρυμένο ροτέισον στους "8" κόντρα στην Μπρέντφορντ. Βέβαια, απέναντι στην Τότεναμ, ο Τούχελ αποκλείεται να χρησιμοποιήσει παίκτες από την ακαδημία, όπως έκανε στον προηγούμενο γύρο.

Εχει ωστόσο να διαχειριστεί ξανά αρκετά προβλήματα απουσιών, αφού έφυγαν για το Κόπα Αφρικα ο Μεντί και ο Ζίγεκ. Τραυματίστηκε ο Τσάλομπα, παραμένει εκτός ο Τζέιμς και είναι στο όριο για να προλάβουν οι Κρίστενσεν και Βέρνερ.

Λήξαν το επεισόδιο με τον Λουκάκου

Το θετικό για την Τσέλσι είναι ότι το επεισόδιο του Τούχελ με τον Λουκάκου θεωρείται λήξαν. Ο Βέλγος στράικερ δήλωσε μετανιωμένος για όσα δήλωσε κατά του Γερμανού τεχνικού και ο Τούχελ αποκάλυψε πως υπολογίζει κανονικά τον Λουκάκου για το ματς με την Τότεναμ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τούχελ άφησε εκτός αποστολής τον Βέλγο σταρ στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, όπου η Τσέλσι ήρθε ισόπαλη 2-2 και ως εκ τούτου οι ελπίδες της για τον τίτλο στην Premier League εξανεμίστηκαν, αφού πλέον βρίσκεται στο -10 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Τσέλσι - Τότεναμ: Στοιχηματική Πρόταση

Με βάση τη φόρμα των δύο ομάδων, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που έχει το συγκεκριμένο ματς λόγω Κόντε, ο φαβορί άσος στο 1.95 διαγράφεται.

Η Τσέλσι, ναι μεν έκανε καλή εμφάνιση κόντρα στη Λίβερπουλ, ωστόσο έχει χάσει πλέον την αμυντική της ασφάλεια και είναι φανερό πως δεν διανύει τις καλύτερες μέρες της, έχοντας μόλις τέσσερις νίκες στα τελευταία 11 επίσημα ματς και μόνο δύο καθαρές εστίες, το ίδιο διάστημα.

Στον αντίποδα, η Τότεναμ βρίσκεται στο καλύτερό της φεγγάρι από το ξεκίνημα της σεζόν και μετά το 0-0 με την Εβερτον σκοράρει εννιά σερί ματς. Με δεδομένο ότι δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, άρα η Τσέλσι δεν έχει λόγο να παίξει με σκοπιμότητα και υπολογίζοντας ότι επιστρέφει ο Λουκάκου, μπορούμε να πάμε προς το καλοπληρωμένο Goal/Goal στο 1.88, το οποίο επαληθεύτηκε έξι φορές στα τελευταία οχτώ μεταξύ τους ντέρμπι στο Στάμφορντ Μπριτζ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσέλσι - Τότεναμ: Goal/Goal (απόδοση 1.88), 21:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ