BIG GAMES BET

Τσέλσι - Τότεναμ: Προγνωστικά και Ανάλυση για το ντέρμπι του Λονδίνου

Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν την τρελή ανατροπή τους κόντρα στην Λέστερ σε ματς της Premier League | 19 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Τότεναμ πανηγυρίζουν την τρελή ανατροπή τους κόντρα στην Λέστερ σε ματς της Premier League | 19 Ιανουαρίου 2022 @2022 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Η Τότεναμ βρίσκεται σε πολύ καλύτερο αγωνιστικό μομέντουμ από την Τσέλσι και θα επιδιώξει απόψε να σπάσει την αρνητική παράδοση κόντρα στους "μπλε".

Τσέλσι και Τότεναμ θα συναντηθούν απόψε για τρίτη φορά μέσα σε έναν μήνα (18:30 Cosmote Sport 2HD, Live από το SPORT24). Μετά λοιπόν τους δύο ημιτελικούς για το Λιγκ Καπ, οι δύο Λονδρέζες θα λύσουν τις διαφορές τους και σε επίπεδο Premier League στο κορυφαίο ματς της ημέρας στο Νησί, όπου υπάρχουν βέβαια ακόμη τρεις αναμετρήσεις.

Στο Λιγκ Καπ, η Τσέλσι επιβλήθηκε δύο φορές της Τότεναμ και με συνολικό σκορ 3-0 πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ωστόσο, το πρωτάθλημα αναμένεται να είναι μία τελείως διαφορετική ιστορία. Στην Premier League η Τότεναμ είναι αήττητη (6-3-0) από τότε που ανέλαβε ο Αντόνιο Κόντε, σε αντίθεση με την Τσέλσι, η οποία έχει δίχως υπερβολή πάρει την κάτω βόλτα.

Τσέλσι - Τότεναμ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Τόμας Τούχελ, στα τελευταία 13 παιχνίδια της σε επίπεδο Premier League, απέτυχε να κερδίσει εννιά φορές και έτσι είδε το +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι να μετατρέπεται σε χάντικαπ 13 βαθμών!

Από τις 16 Δεκεμβρίου, σε επτά ματς για το πρωτάθλημα, οι "μπλε" επικράτησαν μόνο της Αστον Βίλα. Αυτή τη στιγμή τρέχουν αρνητικό σερί τεσσάρων αγώνων (0-3-1) κι αν δεν νικήσουν ούτε την Τότεναμ θα φτάσουν τα πέντε διαδοχικά παιχνίδια χωρίς νίκη, κάτι που συνέβη τελευταία φορά επί Ρομπέρτο Ντι Ματέο τον Δεκέμβριο του 2012!

Οι λόγοι αυτής της κατάρρευσης είναι πολλοί. Σίγουρα επηρέασε την ομάδα ο κορονοϊός και οι τραυματισμοί, καθώς χτυπήθηκε στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, με τα μαζεμένα ματς στο εορταστικό πρόγραμμα.

Επίσης, είναι ολοφάνερο πλέον πως επιλογή να αποκτηθεί ο Ρομέλου Λουκάκου, τελικά στην πράξη δεν δούλεψε προς όφελος της Τσέλσι. Οι σχέσεις του Βέλγου στράικερ με τον Τούχελ έχουν διαταραχθεί και ο πρώην άσος της Ιντερ έχει προσφέρει ελάχιστα πράγματα μέχρι στιγμής (5 γκολ). Παράλληλα, η Τσέλσι άρχισε να χάνει το βασικό στοιχείο που τη χαρακτήριζε στο ξεκίνημα της σεζόν και ήταν η αμυντική ασφάλεια. Η ομάδα του Τούχελ κράτησε ανέπαφη την εστία της επτά φορές στις πρώτες δέκα αγωνιστικές και έκτοτε σε 13 αγώνες, έγραψε μόλις δύο clean sheets.

Προγνωστικά Αγγλία: Στην καλύτερή της φάση η Τότεναμ

Στον αντίποδα, η Τότεναμ διανύει την καλύτερή της περίοδο μέσα στη σεζόν και προέρχεται από ένα επικό διπλό στο Λέστερ. Παρότι κέρδισε με ανατροπή 3-2 χάρη σε δύο γκολ του Μπεργκβάιν στο 95' και στο 97', η νίκη κρίνεται απόλυτα δίκαιη, αφού τα "σπιρούνια" ήταν ανώτερα σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, έφτιαξαν πολλές φάσεις κι έγραψαν 4,25 xGoals, που η καλύτερή τους επίδοση φέτος!

Η Τότεναμ έχει μπει για τα καλά στη μάχη της τετράδας, καθώς αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις στο -2 από την τέταρτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχοντας μάλιστα τρία ματς λιγότερα από τους "κόκκινους διαβόλους". Το κυριότερο όμως είναι ότι παίζει πλέον με ψυχολογία νικητή και πολύ μεγάλη αυτοπεποίθηση, στοιχεία που δεν είχε με τον Νούνο Εσπίριτο.

Το αρνητικό για την Τότεναμ είναι ότι έχει άσχημη παράδοση στα ντέρμπι με την Τσέλσι. Έχει κερδίσει μόνο επτά σε 59 μονομαχίες τους σε επίπεδο Premier League και μόνο ένα στα τελευταία 36 εκτός έδρας ανεξαρτήτως διοργάνωσης. Η Τσέλσι είναι αήττητη έξι σερί ματς πρωταθλήματος (5-1-0) κόντρα στην Τότεναμ, χωρίς μάλιστα να δεχθεί γκολ στα τελευταία πέντε.

Σε ό,τι αφορά στο ιατρικό δελτίο, ο Κόντε συνεχίζει να στερείται τις υπηρεσίες του Σον, ενώ για τους "μπλε" παραμένουν εκτός οι Κρίστενσεν, Τζέιμς, Τσίλγουελ, Τσάλομπα και φυσικά απουσιάζει ο γκολκίπερ Μεντί λόγω Κόπα Άφρικα.

Τσέλσι - Τότεναμ: Στοιχηματική Πρόταση

Στοιχηματικά, είναι ξεκάθαρο ότι η Τσέλσι, παρότι έχει εξαιρετική πρόσφατη παράδοση στα ντέρμπι με την Τότεναμ, δεν μπορεί να στηρίξει αυτή τη στιγμή αποδόσεις φαβορί σε τιμές κάτω του 1.80. Με εξαίρεση το 2-2 με τη Λίβερπουλ, όπου έβγαλε ένταση μετά το γρήγορο 0-2 της αντιπάλου, οι περισσότερες εμφανίσεις της εδώ και δύο μήνες είναι υποτονικές. Έμεινε στο 1-1 με την Μπράιτον δύο φορές, κόλλησε στο 1-1 με την απογοητευτική φέτος Έβερτον, κέρδισε στο όριο τη Λιντς με πέναλτι στις καθυστερήσεις, δεν έκανε σχεδόν ούτε φάση στο 0-0 με τη Γουλβς, ενώ στο υποτιθέμενο ντέρμπι με τη Σίτι περιορίστηκε σε αμιγώς παθητικό ρόλο.

Η Τότεναμ από την άλλη βγάζει πλέον ενθουσιασμό, η ψυχολογία της είναι στα ύψη μετά τη δραματική απόδραση από τη Λέστερ και φυσικά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε το προσωπικό κίνητρο του Αντόνιο Κόντε, ο οποίος παίζει κόντρα στην πρώην ομάδα του, που τον απέλυσε το 2018 και φυσικά δεν θέλει με τίποτα να γνωρίσει τρίτη σερί ήττα μέσα σε διάστημα 18 ημερών από την Τσέλσι, μετά τις δύο στο Λιγκ Καπ. Στο 4.90 το διπλό σηκώνει ρίσκο, στέκεται βεβαίως μια χαρά και η διπλή ευκαιρία στο 2.15.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσέλσι - Τότεναμ: Χ2 (απόδοση 2.15), 18:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ