TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Περνούν αυτοί που το αξίζουν

Ο Νίκλας Φίλκρουγκ στην αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Γερμανία
Ο Νίκλας Φίλκρουγκ στην αναμέτρηση της Ισπανίας με τη Γερμανία 2022 AP PHOTO/RICARDO MAZALAN

Ο Τσάρλυ αναλύει στοιχηματικά τα παιχνίδια της τρίτης αγωνιστικής για τον πέμπτο και τον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου και καταλήγει σε τέσσερις δυνατές επιλογές.

Στον έκτο όμιλο του Μουντιάλ είχαμε μιλήσει έγκαιρα για τη δυναμική του Μαρόκου. Ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί έχει στα χέρια του το καλύτερο ρόστερ από την ήπειρο της Αφρικής.

Έχει καλύτερη ισορροπία

Έκανε καλό στην ομάδα η αποτυχία στο Κόπα Άφρικα, καθώς αποχώρησε ο Χαλίλχοτζιτς, που είχε τσακωθεί και δεν καλούσε τον σταρ της ομάδας, Ζίγιες και τον μπακ της Μπάγερν Μαζραουί. Η αποχώρηση του Βόσνιου ομοσπονδιακού έφερε την επιστροφή τους στην εθνική και βλέπουμε τα αποτελέσματα.

Δεν έχουν πολλές ομάδες στα άκρα της άμυνάς τους Χακίμι και Μαζραουί. Το Μαρόκο ωστόσο, διαθέτει ποιοτικές επιλογές σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Εδώ που έφθασαν τα πράγματα, θα είναι ακραίο να μην πάρει την πρόκριση. Περνά στην επόμενη φάση και με ισοπαλία, χωρίς να ασχοληθεί με το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Οι Μαροκινοί περνούν ακόμη και με ήττα, αν δεν αναστηθεί το Βέλγιο.

Ασφαλώς και έχει τη δυνατότητα η ομάδα του Ρεγκραγκί να διεκδικήσει με νίκη την πρώτη θέση και να αποφύγει στην επόμενη φάση την Ισπανία (17:00 ANT1+, Live από το SPORT24). Σαν σύνολο έχει σταθερές, που ακόμη δεν έχει αποκτήσει ο Καναδάς, όπως καλύτερη συνοχή στην αμυντική λειτουργία.

Αυτό που χρειάζεται, είναι να διαχειριστεί το αρχικό κομμάτι του παιχνιδιού, που οι Καναδοί μπαίνουν πάντα πολύ δυνατά. Στη συνέχεια, παίρνοντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, το Μαρόκο μπορεί να αναδείξει την αφέλεια με την οποία αγωνίζεται ο αντίπαλος. Το διπλό στο 2.15.

Κάτι γερασμένα παλικάρια

Οι Βέλγοι πήγαν με γερασμένη αποστολή στο Κατάρ και όπως γρήγορα αποδείχθηκε, με κακό μεταξύ τους κλίμα και χωρίς πίστη. Σόκαρε ο Ντε Μπρόινε με τις δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι με τον Καναδά, όπου τόνισε πως η ομάδα του έχασε την ευκαιρία της στο προηγούμενο Μουντιάλ και ότι σε αυτή τη διοργάνωση είναι γερασμένη. Είναι φανερό πως το Βέλγιο εκτίθεται με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο (17:00 ANT1, Live από το SPORT24).

Περιμέναμε να μην έχει καλή αμυντική λειτουργία το Βέλγιο, με τους γερασμένους Φερτόνγκεν και Αλντερβάιρελντ. Δεν μπορούσαμε όμως να φανταστούμε, πως θα παίζουν τόσο άσχημα παίκτες με την ποιότητα των Ντε Μπρόινε, Βίτσελ, Τίλεμανς, Καράσκο.

Αντίθετα, οι Κροάτες έβγαλαν προσωπικότητα. Η τριάδα Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς λειτούργησε σαν ορχήστρα απέναντι στον Καναδά. Και με συμπαραστάτες τους Πέρισιτς, Κράμαριτς, Λιβάγια έφθασαν σε μία εντυπωσιακή νίκη απέναντι στον Καναδά. Στόχος είναι η πρόκριση, οι Κροάτες τη θέλουν και την αξίζουν περισσότερο. Το 1ΧΔ στο 1.50.

Για την πρωτιά οι Ισπανοί

Στον πέμπτο όμιλο, οι Ιάπωνες αν κερδίσουν τους Ισπανούς αφήνουν εκτός διοργάνωσης τους Γερμανούς (21:00 ANT1, Live από το SPORT24). Θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί, πως είναι μία ευκαιρία για τους Ισπανούς, να πετάξουν έξω τη Γερμανία και να αποφύγουν στα προημιτελικά μία πιθανή διασταύρωση με τη Βραζιλία.

Στην πραγματικότητα όμως, δεν γίνεται να υπάρξουν τέτοιες σκέψεις. Δύσκολα ο Λουίς Ενρίκε θα παίξει με την υστεροφημία του, "χαρίζοντας" το παιχνίδι στην Ιαπωνία. Άλλωστε, η "φούρια ρόχα" δεν έχει εξασφαλίσει μαθηματικά την πρόκρισή της.

Οι Ιάπωνες έχασαν την ευκαιρία τους. Οφειλαν να αξιοποιήσουν τη νίκη, που πέτυχαν με τη Γερμανία, κερδίζοντας και την Κόστα Ρίκα. Η λογική λέει πως η ήττα από την Κόστα Ρίκα θα τους αφήσει εκτός διοργάνωσης. Η απλή νίκη της Ισπανίας στο 1.40.

Καθαρίζουν οι Γερμανοί

Το χρυσό γκολ του Φίλκρουγκ κράτησε στη ζωή τη Γερμανία, που εκτός απροόπτου θα έχει την τύχη στα χέρια της. Στη δεύτερη αγωνιστική, η Κόστα Ρίκα έκανε ένα μεγάλο δώρο στη Γερμανία, με τη νίκη που πέτυχε επί της Ιαπωνίας.

Δεν έχει δείξει πάντως, με την εικόνα της και στα δύο παιχνίδια, πως μπορεί να βάλει δύσκολα στους Γερμανούς (21:00 ANT1+, Live από το SPORT24). Ο Φλικ, ελπίζει στο πρόσωπο το Φίλκρουγκ να βρει τον ποδοσφαιριστή, που θα χαρίσει το εύκολο γκολ στη μάνσαφτ.

Παραδοσιακά σε όλες τις διοργανώσεις, που πηγαίνουν καλά οι Γερμανοί, έχουν έναν στράικερ, ο οποίος κάνει τη διαφορά. Είναι πολλές περιπτώσεις, που ένα τέρμα στην αρχή της διοργάνωσης, δίνει ενέργεια σε έναν φορ, που δεν ξεκίνησε το τουρνουά σαν πρωταγωνιστής, αλλά στο τέλος αφήνει το στίγμα του.

Αν ο Φίλκρουγκ γίνει μέρος αυτής της ιστορίας, οι Γερμανοί θα έχουν την τύχη τους. Σαν επιλογή, η νίκη με ασιατικό χάντικαπ 1,5 των Γερμανών είναι σε χαμηλές τιμές, ανάμεσα στο 1.35-1.40, αλλά η λογική λέει πως θα επιβεβαιωθεί εύκολα. Αξίζει και μία ματιά στις τιμές για το γκολ του άσου της Βέρντερ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Καναδάς - Μαρόκο: 2 (απόδοση 2.15), 17:00
  • Κροατία - Βέλγιο: 1ΧΔ (απόδοση 1.50), 17:00
  • Ιαπωνία - Ισπανία: 2 (απόδοση 1.40), 21:00
  • Κόστα Ρίκα - Γερμανία: 2 με ασιατικό χάντικαπ 1,5 (απόδοση 1.35), 21:00

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 10:30), Pame Stoixima Pre Game Show (11:30 - 12:00), The Show Must Go On (13:00 - 15:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ