TIPS ΤΣΑΡΛΥ

Τσάρλυ Προγνωστικά: Ένα αουτσάιντερ έτοιμο για μάχη και ένα ζευγάρι για γκολ

Ο Εμπολό δέχεται τα συγχαρητήρια του Φρόιλερ για το γκολ που πέτυχε κόντρα στο Καμερούν
Ο Εμπολό δέχεται τα συγχαρητήρια του Φρόιλερ για το γκολ που πέτυχε κόντρα στο Καμερούν 2022 EBRAHIM NOROOZI / AP PHOTO

Ο Τσάρλυ έστειλε ξανά ταμείο τη Δευτέρα με δυάδα σε απόδοση 3.50 και σήμερα παίζει μπάλα με τα παιχνίδια Μαρόκο - Ισπανία και Πορτογαλία - Ελβετία, με τα οποία ολοκληρώνεται η φάση των 16 στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Όσοι διαβάζετε τη στήλη, θα θυμάστε πως από το Κόπα Άφρικα, που έγινε στις αρχές του 2022, έγραφα για το ρόστερ του Μαρόκου.

Η τύχη του Μαρόκου, ήταν πως σε εκείνη τη διοργάνωση απέτυχε και η ομοσπονδία πήρε την απόφαση να αλλάξει τον Χαλίλχοτζιτς, που έβαζε τον εγωισμό του, πάνω από την ομάδα. Από την αποστολή για το Κοπα Άφρικα, είχε κόψει τους Ζίγιες και Μαζραουί.

Ο αποκλεισμός στα προημιτελικά έφερε την απομάκρυνση του Βόσνιου ομοσπονδιακού τεχνικού και γέννησε την προοπτική το Μαρόκο να διακριθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η ομοσπονδία έδωσε τη δουλειά στον Ρεγκραγκί, που πρόσφατα είχε κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ της Αφρικής. Ασφαλώς και το πρώτο πράγμα που έκανε ο 47χρονος τεχνικός, ήταν να επαναφέρει τους Ζίγιες και Μαζραουί στο ρόστερ.

Με τα καλύτερα άκρα στην διοργάνωση

Για πολλούς είναι έκπληξη ότι το Μαρόκο είναι στις τρεις ομάδες, που μάζεψαν τους περισσότερους βαθμούς (7) στη φάση των ομίλων, μαζί με Ολλανδία και Αγγλία. Αν βγάλουμε από την κουβέντα τα ονόματα και την ιστορία που κουβαλούν οι ομάδες και φέρουμε στο μυαλό μας τι έκαναν έγινε στους ομίλους του Μουντιάλ, αλλά και τα ρόστερ, μπορούμε να καταλάβουμε πως εδώ έχουμε ένα δυνατό αουτσάιντερ, ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στο παιχνίδι με την Ισπανία (17:00 ANT1, Live από το SPORT24).

Έχω επανειλημμένως αναφερθεί στην ποιότητα που έχει το ρόστερ του Μαρόκου. Αν βάλουμε όλα τα πιθανά δίδυμα στα άκρα της άμυνας, καλύτερο δίδυμο από αυτό των Χακίμι-Μαζραουί δεν θα βρούμε. Μπροστά τους, αυτοί οι δύο, έχουν τους Ζιγιες και Μπουφάλ και στην κορυφή της επίθεσης τον παικταρά Ελ-Νεσίρι. Και όλα αυτά, χωρίς να υστερούν ξεκάθαρα σε κάποια άλλη θέση.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι Ισπανοί διάλεξαν μονοπάτι και δεν είναι εύκολο να μετρηθούν, με βάση την περίεργη πορεία που έχουν ως τώρα στο Μουντιάλ. Έκαναν θόρυβο μπαίνοντας στη διοργάνωση, αφού διέσυραν την Κόστα Ρίκα, όμως φαίνεται ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα τους έκανε κακό.

Ήταν χειρότεροι με τη Γερμανία και βολεύτηκαν με την ισοπαλία, ενώ την τελευταία αγωνιστική με την Ιαπωνία, επέλεξαν ξεκάθαρα να τερματίσουν δεύτεροι. Με αυτόν τον τρόπο όμως, έχουν να κερδίσουν και να παίξουν καλά από τις 23 Νοεμβρίου.

Η Ισπανία λοιπόν, έχει μέχρι στιγμής, μία αντίθετη πορεία σε σχέση με αυτή στο περσινό Euro, όταν δεν είχε κερδίσει το πρώτο και το δεύτερο παιχνίδι, αλλά βελτιώθηκε στην πορεία. Σε κάθε περίπτωση, με όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, αξίζει να ποντάρουμε στο Μαρόκο και να πάρουμε μαζί μας και την παράταση. Το 1Χ διπλή ευκαιρία εντοπίζεται στο 2.60 στο μέσο όρο των εταιριών.

Η γκρίνια του Ρονάλντο και η φόρμα Φερνάντες και Εμπολό

Η φάση των 16 ολοκληρώνεται με τον αγώνα ανάμεσα στην Πορτογαλία και την Ελβετία (21:00 ANT1, Live από το SPORT24). Ο Φερνάντο Σάντος προσπαθεί να διαχειριστεί την γκρίνια του Ρονάλντο, που ενοχλείται όταν γίνεται αλλαγή. Το θετικό για εκείνον είναι πως παίρνει ένα εντυπωσιακό τουρνουά από τον Μπρούνο Φερνάντες και είναι ξεκάθαρο πως οι Πορτογάλοι γίνονται πιο δημιουργικοί όταν μπαίνει στο γήπεδο ο Λεάο.

Οι Ελβετοί επιβίωσαν στη μάχη που έδωσαν με τους Σέρβους και συνολικά δείχνουν έναν διαφορετικό χαρακτήρα σε σχέση με τα προηγούμενα τουρνουά. Δέχονται πιο εύκολα το γκολ και σκοράρουν με μεγαλύτερη άνεση. Φαίνεται ότι ο Γιακίν τους έχει κάνει πιο επιθετικούς απ' ότι ο Πέτκοβιτς.

Βρίσκεται και σε πολύ καλή κατάσταση ο Εμπολό και οι Ελβετοί έχουν στην επίθεση τους ένα φορ που δεν μαρκάρεται εύκολα. Περιμένω ένα ανοιχτό παιχνίδι με φάσεις και γκολ και από τις δύο ομάδες. Το Goal/Goal στο 1.95 στο μέσο όρο των εταιριών.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μαρόκο - Ισπανία: 1ΧΔ (απόδοση 2.60), 17:00
  • Πορτογαλία - Ελβετία: Goal/Goal (απόδοση 1.95), 21:00

SPORT24 LIVE MUNDIAL SHOWS

Συντονιστείτε στις 4 καθημερινές εκπομπές του SPORT24 για το Μουντιάλ: Mundial Morning Show (10:00 - 11:00), The Show Must Go On (12:00 - 14:00), Pame Stoixima Pre Game Show (15:30 - 16:00), Game Night (22:45 - 00:15).

TAGS TIPS ΤΣΑΡΛΥ ΤΣΑΡΛΙ ΣΤΟΙΧΗΜΑ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΜΟΥΝΤΙΑΛ 2022 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ