BIG GAMES BET

Τορίνο - Γιουβέντους: Ξανά το βάρος στον Κιέζα για το 3.00

Ο Φεντερίκο Κιέζα με τον Μαξ Αλέγκρι σε ματς Champions League κόντρα στην Τσέλσι
Ο Φεντερίκο Κιέζα με τον Μαξ Αλέγκρι © 2021 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι του Τορίνο βρίσκει τις δύο ομάδες της πόλης ισόβαθμες με οχτώ βαθμούς έπειτα από έξι αγωνιστικές στη Serie A.

Η Γιουβέντους θεωρείται το μεγάλο φαβορί με τη νίκη της να προσφέρεται στο 1.90 στο ντέρμπι της πόλης, ωστόσο τα παιχνίδια με την Τορίνο έχουν πάντα ιδιαίτερο χαρακτήρα, λόγω της έντονης αντιπαλότητας που υπάρχει μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων.

Η επάνοδος του Μαξ Αλέγκρι στον πάγκο της Γιουβέντους δημιούργησε αμέσως και προσδοκίες επιστροφής στο θρόνο, παρά τη φυγή του Ρονάλντο. Το ξεκίνημα πάντως της Γιούβε στη σεζόν ήταν πολύ δύσκολο και αυτήν τη στιγμή τρέχει να καλύψει ένα μεγάλο χάντικαπ δέκα πόντων από την πρωτοπόρο Νάπολι.

Οι "μπιανκονέρι" βέβαια, έχουν βελτιώσει αισθητά τα αποτελέσματά τους μέσα στο Σεπτέμβριο, μετρώντας 4-1-0 στα τελευταία πέντε επίσημα ματς, έστω κι αν οι νίκες κόντρα σε Σπέτσια και Σαμπντόρια ήρθαν με κόπο και ιδρώτα.

Νίκη αυτοπεποίθησης, αλλά ψάχνει αμυντική σταθερότητα

Το σύνολο του Αλέγκρι πήρε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση μετά την επικράτηση επί της Τσέλσι με 1-0, την Τετάρτη για το Τσάμπιονς Λιγκ. Η Γιουβέντους είχε καιρό να κάνει μία τόσο καλή αμυντικά εμφάνιση, σήμα κατατεθέν του παλιού παραδοσιακού ιταλικού ποδοσφαίρου. Παρότι λοιπόν στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης αγωνίστηκε στο δικό της τρίτο, κράτησε ανέπαφη την εστία της, απαγορεύοντας στους μπλε του Λονδίνου να βρουν έστω μία τελική στο στόχο.

Το ζητούμενο βέβαια για τη Γιούβε είναι να διατηρήσει αυτήν την αμυντική σταθερότητα και στο πρωτάθλημα, όπου δέχεται γκολ 20 σερί παιχνίδια! Αν αποτύχει να κρατήσει το μηδέν κόντρα στην Τορίνο, τότε θα ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ συλλόγου με 21 διαδοχικά ματς πρωταθλήματος χωρίς clean sheet, το οποίο κρατάει από το 1955!

Η σοβαρή δουλειά του Γιούριτς

Κι ενώ η Γιουβέντους πασχίζει να θυμηθεί το αμυντικό της φίλτρο, η Τορίνο με την καθοδήγηση του Ιβάν Γιούριτς είναι η ομάδα, που έχει δεχθεί τις λιγότερες τελικές στο Καμπιονάτο, στις πρώτες έξι αγωνιστικές. Είναι εντυπωσιακό πως έχει δεχθεί 29 λιγότερες τελικές συγκριτικά με τη Γιουβέντους και αυτό καταδεικνύει τη σοβαρή δουλειά του Κροάτη τεχνικού.

Η Τορίνο ξεκίνησε το πρωτάθλημα με δύο ήττες από Αταλάντα και Φιορεντίνα, έκτοτε όμως είναι αήττητη σε τέσσερα ματς (2-2-0). Με βάση την εικόνα της μάλιστα, άξιζε να έχει ακόμη καλύτερη συγκομιδή, αφού στα τελευταία δύο παιχνίδια με τη Λάτσιο και Βενέτσια κρατούσε το τρίποντο στα χέρια της, αλλά ισοφαρίστηκε με πέναλτι.

Τρομερή παράδοση η Γιουβέντους

Το αρνητικό για την Τορίνο είναι πως στα τελευταία 30 ντέρμπι με τη Γιουβέντους, σε επίπεδο πρωταθλήματος, ανεξαρτήτως έδρας, έχει πανηγυρίσει μόνο μία νίκη, πριν έξι χρόνια! Γενικά, η Γιουβέντους αισθάνεται άνετα όταν παίζει εκτός έδρας με την Τορίνο, καθώς μετά το 2000 σε 13 ντέρμπι ως φιλοξενούμενη έχει ρεκόρ 10-2-1, σκόραρε σε όλα και κράτησε το μηδέν στα οχτώ από αυτά.

Το απουσιολόγιο

Από την Τορίνο θα απουσιάσει ο βασικός στόπερ Τζιτζί λόγω τιμωρίας και ο σημαντικός εξτρέμ Πιάτσα λόγω τραυματισμού. Αβέβαιη η επάνοδος του αρχηγού Μπελότι και του καλού δημιουργικού χαφ Πρατ. Στον αντίποδα, είναι γνωστές οι απουσίες των Μοράτα και Ντιμπάλα, επομένως στην επίθεση της Γιούβε θα κληθεί να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά ξανά ο Κιέζα, όπως και κόντρα στην Τσέλσι. Το anytime του 23χρονου διεθνή Ιταλού προσφέρεται στο 3.00 κατά μέσο όρο στην αγορά.

ΠΡΟΤΑΣΗ
19:00 Τορίνο – Γιουβέντους: Να σκοράρει ο Κιέζα (3.00)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ