ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Το μικρό ροτέισον της Γουέστ Χαμ και η επικείμενη διόρθωση για το 1.80

Ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ Ντέιβιντ Μόγιες στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ για την Premier League
Ο τεχνικός της Γουέστ Χαμ Ντέιβιντ Μόγιες στο παιχνίδι με τη Λίβερπουλ © 2021 IAN WALTON/ASSOCIATED PRESS

Η Γουέστ Χαμ εξελίσσεται στην ευχάριστη έκπληξη της σεζόν στην Premier League, όμως έχει τις αντοχές και το βάθος να αντέξει στην κούρσα της τετράδας;

Η Γουέστ Χαμ αποτελεί φέτος την ευχάριστη έκπληξη στην Premier League και έπειτα από 11 αγωνιστικές φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας συγκεντρώσει τους ίδιους βαθμούς με τη Μάντσεστερ Σίτι και ούσα μόλις στο -3 από την πρωτοπόρο Τσέλσι.

Την περασμένη Κυριακή, το σύνολο του Ντέιβιντ Μόγιες απέδειξε πως μπορεί να κοιτάξει στα μάτια ομάδες που διεκδικούν τον τίτλο όπως η Λίβερπουλ. Τα "σφυριά" πραγματοποίησαν εκπληκτική εμφάνιση, επικράτησαν με 3-2 και έσπασαν ένα αήττητο σερί 25 αγώνων των "κόκκινων"!

Ασφαλώς, αυτή η νίκη είχε αντίκτυπο και στις αποδόσεις της τετράδας με τις στοιχηματικές εταιρίες να ρίχνουν κι άλλο την απόδοση της Γουέστ Χαμ. Σημειώνεται, ότι στο ξεκίνημα της σεζόν η Γουέστ Χαμ προσφέρονταν στο 13.00 για να βγει στο Champions League και πλέον δίνεται μόλις στο 3.75!

Δεύτερο φαβορί η Γουέστ Χαμ

Αν βγάλουμε στην άκρη τις Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ, που οι μπουκ θεωρούν δεδομένο ότι θα τερματίσουν στην πρώτη τετράδα, η Γουέστ Χαμ αυτή τη στιγμή είναι δεύτερο φαβορί για το τέταρτο εισιτήριο του Champions League, πίσω από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία πλέον προσφέρεται στο 1.85, από το 1.28, που ήταν στο ξεκίνημα της σεζόν. Πιο κάτω ακολουθεί η Αρσεναλ στο 4.00 (5.50 έδινε τον Αύγουστο), η Τοτεναμ στο 8,00 (5.00 έδινε τον Αύγουστο) και η Λέστερ στο 13.00 (5.50 έδινε τον Αύγουστο).

Το ερώτημα λοιπόν είναι μπορεί η Γουέστ Χαμ να αντέξει τον ισχυρό ανταγωνισμό της Premier League και να διεκδικήσει ένα εισιτήριο για το Champions League της σεζόν 2022/23; Τα πεπραγμένα της μέχρι στιγμής δείχνουν ότι μπορεί, δεδομένου ότι έχει απολογισμό 7-2-2, έχοντας ηττηθεί μόνο από τη Γιουνάιτεντ σε ένα ματς που έχασε πέναλτι για το 2-2 στο 95’ και από την Μπρέντφορντ με γκολ στο 94’ (2-1)!

Στενό ροτέισον, εξοντωτικό πρόγραμμα

Από την άλλη βέβαια υπάρχει ισχυρός αντίλογος και αφορά το πολύ "στενό" ροτέισον του Μόγιες. Ο Σκωτσέζος τεχνικός έχει βγάλει τα πρώτα 11 ματς της σεζόν στην Premier πρακτικά με μόλις 13 παίκτες. Εννιά ποδοσφαιριστές έχουν χρόνο συμμετοχής από 899 λεπτά και πάνω. Δύο ποδοσφαιριστές (Τσουφάλ, Ζουμά) έχουν χρόνο συμμετοχής πάνω από 630 λεπτά. Ακολουθεί ο Ντόουσον με 439, ο Μπεν Τζόνσον με 360 και από εκεί και πέρα το… χάος.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Λαντσίνι έχει γράψει πέντε συμμετοχές ως αλλαγή πατώντας τον αγωνιστικό χώρο μόλις 47 λεπτά. Ο Γιαρμολένκο με επτά συμμετοχές έχει παίξει μόλις 33 λεπτά. Ο Μαζουακού έκανε το ντεμπούτο του για φέτος κόντρα στη Λίβερπουλ, μπαίνοντας αλλαγή στο 86’, ενώ ο πολύπειρος Νόουμπλ είχε μπει αλλαγή στο 88’ με τη Λέστερ και αλλαγή στις καθυστερήσεις του αγώνα με τη Γιουνάιτεντ, για να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι, αποτυγχάνοντας τελικά.

Είναι προφανές πως στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, αυτό δεν μπορεί να δουλέψει αποδοτικά και στις 38 αγωνιστικές. Αναπόφευκτα προκύπτουν τραυματισμοί, το πρόγραμμα είναι εξοντωτικό και ασφαλώς μέχρι τα Χριστούγεννα έπονται παιχνίδια πρόκληση κόντρα σε Μάντσεστερ Σίτι, Τσέλσι και Αρσεναλ. Εξάλλου, τα "σφυριά" εκτός από την Premier, έχουν επίσης μπροστά τους το League Cup αλλά και το Europa League.

Μέχρι στιγμής, η Γουέστ Χαμ κερδίζει 2,09 πόντους ανά ματς και για αυτό το line των πόντων της στο τέλος της σεζόν έχει πλέον φτάσει στο 64,5. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η Γουέστ Χαμ, χωρίς να έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, έκανε ρεκόρ συλλόγου σε επίπεδο Premier, μαζεύοντας 65 πόντους, μία συγκομιδή που αρκούσε για να τερματίσει έκτη.

Παρότι λοιπόν φέτος έχει πραγματοποιήσει εκπληκτική εκκίνηση, δεν θα είναι εύκολο να αντέξει στους ίδιους ρυθμούς σε όλη τη σεζόν σημειώνοντας εκ νέου ρεκόρ. Αλλωστε, τα "σφυριά" στην ιστορία της Premier μόνο δύο φορές έχουν υπερβεί τους 60 βαθμούς. Το under 64,5 πόντοι της Γουέστ Χαμ προσφέρεται αυτή τη στιγμή στο 1.80.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Γουέστ Χαμ Under 64,5 πόντοι στην Premier League
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ