TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Στο 3.10 να ξελασπώσει ξανά τη Λειψία ο Ενκουνκού

Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού της Λειψίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Κριστοφέρ Ενκουνκού της Λειψίας πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στη "Ρεντ Μπουλ Αρένα", Λειψία | Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021 © 2021 MICHAEL SOHN/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία χρειάζονται μόνο τη νίκη για να βάλει από κάτω την πρωταθλήτρια Βελγίου, Κλαμπ Μπριζ, και να κρατήσει την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική.

Η Λειψία παίζει απόψε στο Μπριζ το τελευταίο της χαρτί (22:00 Cosmote Sport 9HD, Live από το SPORT24) για πρόκριση στους "32" του Europa League.

Οι "ταύροι" χρειάζονται μόνο τη νίκη για να βάλουν από κάτω την πρωταθλήτρια Βελγίου και να κρατούν την τύχη στα χέρια τους την τελευταία αγωνιστική. Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, το διπλό της γερμανικής ομάδας προσφέρεται σε τιμές φαβορί στο 1.90-2.00.

Τα ρέστα της για την τρίτη θέση η Λειψία

Η Λειψία είναι μία νεόκοπη ομάδα, η οποία ωστόσο έχει αφήσει ήδη το στίγμα της στην Ευρώπη. Μπορεί να έκανε το ευρωπαϊκό της ντεμπούτο μόλις τη σεζόν 2017/18, αλλά το 2020 έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Champions League και την περσινή σεζόν αποκλείστηκε στους "16" από τη Λίβερπουλ.

Φέτος, πέφτοντας στον ίδιο όμιλο με δύο από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, τη Μάντσεστερ Σίτι και την Παρί Σεν Ζερμέν, ήξερε εξ αρχής ότι ρεαλιστικός στόχος είναι η τρίτη θέση και η συνέχεια στο Europa League.

Ακόμη κι αυτός όμως έχει τεθεί σε κίνδυνο μετά την ήττα από την Κλαμπ Μπριζ με 2-1 μέσα στη Ρεντ Μπουλ Αρένα. Αν απόψε η Λειψία δεν κερδίσει τη βελγική ομάδα, τότε θα μείνει οριστικά τέταρτη.

Χωρίς τον Μαρς στον πάγκο και τον αρχηγό της

Για το πρεστίζ του συλλόγου θα είναι μεγάλο πλήγμα αν αποκλειστεί τόσο νωρίς εκτός Ευρώπης φέτος, επομένως το παιχνίδι στο Γιαν Μπρέιντελ είναι από τα πιο κρίσιμα της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Το κακό για τους "ταύρους" είναι ότι ταξίδεψαν στο Βέλγιο με πολλά προβλήματα απουσιών.

Κατ’ αρχάς, πριν μπει η αποστολή στο αεροπλάνο ανιχνεύθηκαν θετικοί στον κορονοϊό ο τεχνικός Τζέσι Μαρς και ο αρχηγός/γκολκίπερ Πέτερ Γκουλάτσι. Εξάλλου, σε καραντίνα βρίσκεται ο βοηθός του Μαρς, Μάρκο Κουρτ, άρα την ομάδα θα καθοδηγήσει απόψε ο δεύτερος βοηθός του Αμερικανού, Ακίμ Μπαϊερλόρτσερ.

Από εκεί και πέρα, είναι τραυματίες οι ποιοτικοί μεσοεπιθετικοί Σομποσλάι και Ντάνι Ολμο, καθώς επίσης ο μαχητικός επιθετικός Πόουλσεν, ενώ είναι τιμωρημένος ο χρήσιμος αμυντικός χαφ Ανταμς.

Κλαμπ Μπριζ - Λειψία: Στοιχηματική Πρόταση

Με βάση τις απουσίες που έχει η Λειψία, θα κατέβει με επιθετική τριάδα τους Αντρέ Σίλβα, Ενκουνκού και Φόρσμπεργκ. Για τον Αντρέ Σίλβα δαπανήθηκαν το καλοκαίρι πάνω από 20 εκατ. ευρώ για να έρθει από την Αϊντραχτ στη Σαξονία, ωστόσο ο Πορτογάλος έχει εξελιχθεί σε μεγάλη απογοήτευση. Ο Φόρσμπεργκ έχει εξαιρετική τεχνική κατάρτιση, πολύ γερά πόδια, του λείπει όμως η έκρηξη και περισσότερο σκοράρει με πέναλτι.

Αρα, αυτός που θα κληθεί να ξελασπώσει ξανά τη Λειψία, είναι ο Κρίστοφερ Ενκουνκού. Ο Γάλλος εξτρέμ είναι εντυπωσιακός τη φετινή σεζόν και παρότι η Λειψία κινείται στη μετριότητα, αυτός έχει καταφέρει να ξεχωρίσει.

Ο 24χρονος άσος έχει σημειώσει πολύ σημαντικά γκολ, όπως αυτά στο 2-1 επί της Ντόρτμουντ και στο 2-2 με την Παρί Σεν Ζερμέν στις αρχές Νοεμβρίου. Φυσικά είναι ο πρώτος σκόρερ της Λειψίας τόσο στο πρωτάθλημα με πέντε γκολ, όσο και στην Ευρώπη επίσης με πέντε τέρματα. Είχε σκοράρει στο πρώτο ματς με την Μπριζ, ανοίγοντας το σκορ και το ενδεχόμενο να σκοράρει ξανά απέναντι στους Βέλγους, προσφέρεται στο 3.10.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κλαμπ Μπριζ - Λειψία: Να σκοράρει ο Ενκουνκού (απόδοση 3.10), 22:00

S24 BET - Προγνωστικά Στοιχήματος & Αναλύσεις

Η νέα στήλη του S24 BET με αποκλειστικό και μοναδικό περιεχόμενο για το στοίχημα είναι εδώ! Προγνωστικά στοιχήματος για ποδόσφαιρο και μπάσκετ με την έγκυρη υπογραφή των δημοσιογράφων του SPORT24! Ανακαλύψτε περισσότερες ειδήσεις, προγνωστικά και αναλύσεις στο S24 BET.

TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ