BIG GAMES BET

Σεντ Ετιέν – Λιόν: Το 1.86 στο ντέρμπι υπογράφει την απόλυση του Πιέλ

Ο Κλοντ Πιέλ ως προπονητής της Λέστερ σε ματς κόντρα στην Τότεναμ
Ο Κλοντ Πιέλ © 2021 MATT DUNHAM/ASSOCIATED PRESS

Τα τελευταία χρόνια η Παρί Σεν Ζερμέν έχει επισκιάσει τα πάντα στη Ligue 1, ωστόσο το ντέρμπι της Σεντ Ετιέν με τη Λιόν παραδοσιακά αποτελεί ένα από τα πιο καυτά ματς του γαλλικού πρωταθλήματος.

Η Λιόν θεωρείται καυτό φαβορί από τις στοιχηματικές εταιρίες σε αποδόσεις στο 1.86. Αυτό ασφαλώς εξηγείται από το… χάλι της Σεντ Ετιέν, η οποία πραγματοποιεί το χειρότερό της ξεκίνημα από το 1998, ούσα ουραγός και χωρίς νίκη. Οι στεφανουά μπήκαν το πρωτάθλημα με τρεις ισοπαλίες, έκτοτε όμως μετρούν πέντε διαδοχικές ήττες με τελευταία το βαρύ 0-3 από τη Νις.

Αντίθετα, η Λιόν έχει αρχίσει να βελτιώνει την εικόνα της και σταδιακά καλύπτει το χαμένο βαθμολογικό έδαφος μετά τη μέτρια εκκίνηση που είχε. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τελευταία οχτώ επίσημα ματς, η ομάδα του Πέτερ Μπος έχει ρεκόρ 5-2-1, έχοντας χάσει μόνο από την Παρί. Την Πέμπτη μάλιστα, κέρδισε 3-0 την Μπρόντμπι με δύο γκολ του Εκαμπί και ένα του Αουάρ.

Η κόντρα Πιελ - Ολάς

Ο τεχνικός της Σεντ Ετιέν, Κλοντ Πιελ, βρίσκεται σε δύσκολη θέση και πρακτικά παίζει το κεφάλι του στο ντέρμπι με τη Λιόν. Υπενθυμίζεται ότι ο Πιελ είχε κάτσει στον πάγκο της Λιόν για τρία χρόνια (2008-11), ωστόσο οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της Ολιμπίκ, Ζαν Μισέλ Ολάς ήταν ταραχώδεις. Έκτοτε οι δύο άνδρες δεν μιλιούνται και ασφαλώς ο Ολάς επιθυμεί διακαώς η ομάδα του να υπογράψει με νίκη στο 1.86 το χαρτί απόλυσης του Πιελ.

Άλλωστε, ο Ολάς δεν μπορεί να ξεχάσει το χουνέρι που είχε κάνει στη Λιόν ο Πιελ το 2019, όταν στο ντεμπούτο του στον πάγκο της Σεντ Ετιέν, είχε κερδίσει την Ολιμπίκ κόντρα σε όλα τα προγνωστικά. Τότε το διπλό της Λιόν έδινε 1.95).

Για την έκτη νίκη στα τελευταία επτά η Λιόν

Στα έξι προηγούμενα ντέρμπι η Λιόν έχει πάρει τον αέρα της Σεντ Ετιέν και μετράει πέντε νίκες έναντι μόνο μίας ήττας. Είναι χαρακτηριστικό πως στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της στην έδρα της Σεντ Ετιέν, η Λιόν έβγαλε τρία διπλά (5-0, 2-1, 5-0).

Με καλή επιθετική τριάδα η Λιόν

Η Λιόν έχει αρκετές απουσίες, αφού είναι εκτός οι Ντεμπελέ, Αντελαΐντ, Ντενάγιερ και Σλιμανί, ενώ είναι τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Εμερσον και αμφίβολος ο πολύπειρος στόπερ Μπόατενγκ. Βέβαια, ο Πέτερ Μπος έχει πολλές επιλογές και θα παρατάξει μία άκρως ανταγωνιστική ενδεκάδα με τους Σακίρι, Εκαμπί και Πακετά επιθετική τριάδα.

Στη Σεντ Ετιέν εξέτισε ο βασικός τερματοφύλακας Γκριν, άρα ο Πιελ πρακτικά έχει πλήρη αποστολή. Το θέμα είναι αν ο Πιελ διατηρήσει το 3-4-3 που επέλεξε κόντρα στη Νις, ή θα επιστρέψει στο σαφώς πιο δουλεμένο 4-2-3-1.


ΠΡΟΤΑΣΗ
21:45 Σεντ Ετιέν – Λιόν: 2 (1.86)

TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ