BIG GAMES BET

Σαμπντόρια - Τζένοα: Προγνωστικά και Ανάλυση για το μεγάλο ντέρμπι

Ο στόπερ της Τζένοα Λέο Οστιγκαρντ στο παιχνίδι με τη Ρόμα
Ο στόπερ της Τζένοα Λέο Οστιγκαρντ Ⓒ 2022 GREGORIO BORGIA/ ASSOCIATED PRESS

Σαμπντόρια και Τζένοα μάχονται για την παραμονή τους και απόψε δίνουν ένα καθοριστικό ντέρμπι για το μέλλον τους στη Serie A.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει από το αποψινό πρόγραμμα της Serie A είναι ασφαλώς το ντέρμπι της Γένοβας ανάμεσα στη Σαμπντόρια και την Τζένοα (19:00 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), στο "Λουίτζι Φεράρις" (κοινή έδρα). Πρόκειται για μία πολύ σπουδαία αναμέτρηση, αφενός διότι υπάρχει σφοδρή αντιπαλότητα μεταξύ των δύο συλλόγων, αφετέρου γιατί διακυβεύεται η παραμονής τους.

Βαθμολογικά, η Σαμπντόρια βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, αφού απέχει πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας ωστόσο ματς περισσότερο από τη 18η Σαλερνιτάνα. Από την άλλη, η Τζένοα είναι στη 19η θέση, στο -3 από τη σωτηρία και ψάχνει απεγνωσμένα νίκες στο φινάλε της σεζόν για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Προγνωστικά Ιταλία

Την προηγούμενη αγωνιστική, η Σαμπντόρια πήρε ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας από τη Βερόνα. Παρότι η αντίπαλός της επέδειξε προκλητική αδιαφορία, ήταν φανερό πως η ομάδα του Μάρκο Τζαμπάολο δεν είχε τη δυνατότητα για κάτι παραπάνω. Πολύτιμος πάντως και ο βαθμός, μόλις ο τέταρτος στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (1-1-6).

Εξίσου μίζερη είναι η κατάσταση και στην Τζένοα, η οποία στο εξάποντο με την Κάλιαρι "έκλεψε' τη νίκη με γκολ στο 88' (1-0). Προηγουμένως δεν είχε κάνει ούτε υποψία ευκαιρίας και όπως κυλούσε του ματς θα ήταν ικανοποιημένη και με την ισοπαλία. Τελικά, πανηγύρισε μόλις την τρίτη νίκη της φέτος και αναπτέρωσε τις ελπίδες της, μετά από ένα σερί τριών ηττών που είχαν ρίξει την ψυχολογία της στα τάρταρα.

Η Σαμπντόρια επιθετικά έχει μεγαλύτερες δυνατότητες, συγκριτικά με τη Τζένοα, που έχει το χειρότερο ενεργητικό στην κατηγορία με μόλις 25 γκολ. Παρόλα αυτά, στη συγκεκριμένη φάση δεν γίνεται να εμπιστευτείς καμία από τις δύο.

Λόγω της κρισιμότητας του αγώνα, είναι δεδομένο πως υπάρχει άγχος και πολύ μεγάλη πίεση. Δεν προξενεί λοιπόν εντύπωση ότι το Under 2,5 έχει πάρει την κάτω βόλτα και από το 1.75-1.80 υποχώρησε στο 1.60.

Άλλωστε, η Τζένοα μετράει 11 Under 2,5 στις 12 προηγούμενες αγωνιστικές και 14 στις τελευταίες 16. Επίσης, στα 10 πιο πρόσφατα ντέρμπι της Γένοβας για τη Serie A, το Under 2,5 επιβεβαιώθηκε οκτώ φορές.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το ενδεχόμενο να υπάρξει μίνιμουμ μία αποβολή. Σε ένα τέτοιο ντέρμπι, με ένα τόσο μεγάλο διακύβευμα, αρκεί μία σπίθα για να ανάψουν τα αίματα. Δεδομένα θα προκύψουν στιγμές εκνευρισμού και δυνατές μονομαχίες κατά τη διάρκεια του 90λεπτου, αφού συνήθως αυτά τα ματς κρίνονται στο πάθος και στην ένταση.

Την τρέχουσα σεζόν, Τζένοα και Σαμπντόρια έχουν τιμωρηθεί τρεις φορές με κόκκινη κάρτα. Διαιτητής απόψε είναι ο Φάμπιο Μαρέσκα, ο οποίος έχει διευθύνει 13 αναμετρήσεις φέτος στη Serie A και έχει βγάλει πέντε φορές από το τσεπάκι του την κόκκινη κάρτα. Στο 2.55 να το κάνει και στο ντέρμπι της Γένοβας.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Σαμπντόρια – Τζένοα: Under 2,5 (απόδοση 1.60), 19:00
  • Σαμπντόρια – Τζένοα: Κόκκινη κάρτα (απόδοση 2.55), 19:00
TAGS BIG GAMES BET ΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ