BIG GAMES BET

Ρουμανία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση - Νέο ξεκίνημα και οι δύο

Ο Γκουστάβο Πογέτ στην προπόνηση της Εθνικής
Ο Γκουστάβο Πογέτ στην προπόνηση της Εθνικής EUROKINISSI

Νέα σελίδα ανοίγουν απόψε Ρουμανία και Ελλάδα με το φιλικό του Βουκουρεστίου. Ντεμπούτο για τον Έντι Ιορντανέσκου και τον Γκουστάβο Πογέτ στο ρουμανικό και τον ελληνικό πάγκο αντίστοιχα.

Νέα ξεκίνημα επιχειρούν απόψε Ρουμανία και Ελλάδα, στο φιλικό του Βουκουρεστίου (20:15 Cosmote Sport1HD/Open TV, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες, μετά την ολοκλήρωση της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ αντικατέστησαν ομοσπονδιακό τεχνικό.

Η Ρουμανία προσέλαβε τον Έντι Ιορντανέσκου, αντί του Ματέι Ραντόι, ενώ στον πάγκο της Εθνικής μας, τον Τζον Φαν'τ Σχιπ διαδέχθηκε ο Γκουστάβο Πογέτ.

Ρουμανία - Ελλάδα: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Ρουμανία, παρότι βρέθηκε σε έναν θεωρητικά βατό όμιλο για να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση, τερμάτισε τρίτη πίσω από τη Γερμανία και τη Βόρεια Μακεδονία και ως εκ τούτου έμεινε εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου για έκτη σερί διοργάνωση.

Με τον Έντι Ιορντανέσκου, γιο του Άνχελ, που είχε περάσει και από τον πάγκο της "γαλανόλευκης", η Ρουμανία θα χτίσει την ομάδα που θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Euro 2024. Για το αποψινό φιλικό, έχουν συμπεριληφθεί μεταξύ άλλων, ο άσος του ΠΑΟΚ, Αλεξάντρου Μιτρίτσα και ο φορ του Ατρόμητου, Ντένις Αλίμπεκ. Ο δεύτερος πάντως πιθανότατα θα προστατευτεί, αφού είναι ανάμεσα στους αρκετούς παίκτες της ρουμανικής αποστολής, που ταλαιπωρούνται από ίωση.

Γνωστός στο ελληνικό κοινό και ο στόπερ Ιονούτ Νεντελτσεάρου (Κροτόνε), που φόρεσε και τη φανέλα της ΑΕΚ. Ξεχωρίζουν επίσης, οι χαφ Μαξίμ (Γκαζιαντέπ), Μάριν (Κάλιαρι) και ο μεσοεπιθετικός Τανάσε, που έχει φέτος 13 γκολ με τη Στεάουα στο ρουμανικό πρωτάθλημα. Αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του έμπειρου στόπερ και αρχηγού, Βλαντ Κίρικες (Σασουόλο). Επίσης, σημαντικές είναι οι απουσίες των μεσοεπιθετικών Ιάνις Χάτζι (Ρέιντζερς) και Νικολάε Στάντσιου (Γουχάν).

Η Εθνική μας έχει αντιμετωπίσει στο παρελθόν 35 φορές τη Ρουμανία και το ρεκόρ της είναι 7-10-18. Τελευταία φορά οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στα προκριματικά για το Euro 2016. Τότε, η Ρουμανία είχε κερδίσει με 1-0 στο Φάληρο, ενώ το ματς στο Βουκουρέστι είχε λήξει ισόπαλο 0-0.

Η Ελλάδα, στα τελευταία επτά φιλικά παιχνίδια που έχει δώσει μετράει ισάριθμα 2-3 γκολ και G/G. Το 2-3 γκολ το επιβεβαίωσε η Εθνική μας και επτά φορές στα οχτώ ματς που έδωσε στην προκριματική φάση. Σε τιμές διπλασιασμού το συγκεκριμένο εύρος.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρουμανία - Ελλάδα: 2-3 γκολ (απόδοση 2.00), 20:15
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ