BIG GAMES BET

Ρόμα - Γιουβέντους: Προγνωστικά και Ανάλυση - Προβάδισμα στο under

Ο άσος της Γιουβέντους, Αλβαρο Μοράτο μετά το πρώτο γκολ της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ σε αγώνα για το Champions League
Ο άσος της Γιουβέντους, Αλβαρο Μοράτο μετά το πρώτο γκολ της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ Ⓒ 2022 MATT DUNHAM/ ASSOCIATED PRESS

Ρόμα και Γιουβέντους παλεύουν να πλησιάσουν την τετράδα και η μεταξύ τους αναμέτρηση αναμένεται να κρίνει πολλά στη μάχη που δίνουν για ένα εισιτήριο στους ομίλους του επόμενου Champions League.

Η Ρόμα υποδέχεται στη Ρώμη τη Γιουβέντους (19:30 Cosmote Sport 3HD, LIVE από το SPORT24) στο πιο σημαντικό παιχνίδι για την 21η αγωνιστική της Serie A και σε ένα από τα δύο Big Games της βραδιάς. Ο άσος κατά μέσο όρο προσφέρεται στο 3.40, με το διπλό να είναι φαβορί σε τιμές λίγο πάνω από το 2.20.

Η αναμέτρηση του Ολίμπικο έχει σπουδαία βαθμολογική σημασία, καθώς και οι δύο ομάδες προσπαθούν να διατηρήσουν την επαφή τους με την πρώτη τετράδα. Αμφότερες προέρχονται από ανεπιτυχή αποτελέσματα στην εμβόλιμη αγωνιστική που προηγήθηκε. Η μεν Ρόμα έχασε καθαρά και εύκολα με 3-1 στο Σαν Σίρο από την ελλιπέστατη Μίλαν, η δε Γιούβεντους δεν άξιζε κάτι παραπάνω από το 1-1 στο εντός έδρας ματς με τη Νάπολι, η οποία συμπλήρωσε με ζόρι αξιόμαχη ενδεκάδα.

Ρόμα - Γιουβέντους: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η ομάδα του Μαξ Αλέγκρι τρέχει αήττητο σερί επτά αγώνων (5-2-0), ωστόσο η εικόνα της συνεχίζει να μη θυμίζει κανονική Γιουβέντους. Η "γηραιά κυρία" εξακολουθεί να έχει τρομακτικό πρόβλημα στο επιθετικό κομμάτι και με 28 γκολ σε 20 παιχνίδια διατηρεί τη χειρότερη επίθεση ανάμεσα στις πρώτες εννιά ομάδες της βαθμολογίας. Μάλιστα, ακόμη και η 11η Βερόνα, αλλά και η 13η Σασσουόλο έχουν καλύτερο επιθετικό ενεργητικό από τους πρωταθλητές Ιταλίας.

Είναι χαρακτηριστικό, πως πάνε πάνω από 20 χρόνια, που η Γιουβέντους είχε τόσο απογοητευτική επιθετική επίδοση έπειτα από 20 αγωνιστικές. Δημιουργικά, τα πράγματα για τη Γιούβε δεν είναι τόσο αποκαρδιωτικά. Τουναντίον, αν κάποιος δει την κατάταξη των ομάδων με βάση τα xGoals, το σύνολο του Αλέγκρι είναι στη δεύτερη θέση, πίσω μόνο από την Ιντερ, με μεγάλη βέβαια απόσταση.

Το βασικό θέμα της Γιουβέντους επομένως, φαίνεται ότι είναι η έλλειψη ενός καθαρόαιμου εκτελεστή μέσα στην περιοχή, που θα κάνει τη διαφορά. Η Γιούβε έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές γύρω από το "κουτί", όπως ο Κιέζα και ο Ντιμπάλα, μέσα σε αυτό όμως είναι τελείως "γυμνή". Για το μέγεθός της, δεν νοείται οι πρώτοι της σκόρερ, δηλαδή ο Μοράτα και ο Ντιμπάλα να έχουν από πέντε γκολ, όταν για παράδειγμα, ο Βλάχοβιτς της Φιορεντίνα έχει πετύχει 16, ο Ιμόμπιλε της Λάτσιο 14 και ο Σιμεόνε της Βερόνα 12.

Ρόμα - Γιουβέντους: Προγνωστικά Ιταλία

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ζοσέ Μουρίνιο εξακολουθεί να αναζητάει την έννοια της σταθερότητας. Η Ρόμα έχει κάποιες φωτεινές στιγμές στο φετινό πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα το εντυπωσιακό 4-1 στο Μπέργκαμο επί της Αταλάντα, στις 18 Δεκεμβρίου, έχει όμως και πολλές "μαύρες".

Ιδίως στα μεγάλα ματς, οι τζιαλορόσι έχουν αποτύχει παταγωδώς. Σε έξι αγώνες μέχρι στιγμής με αντιπάλους από το Big 6 (Γιουβέντους, Ιντερ, Μίλαν, Λάτσιο, Νάπολι), ο απολογισμός της Ρόμα είναι απογοητευτικός, αφού μετράει πέντε ήττες και μία ισοπαλία 0-0 εντός έδρας με τη Νάπολι.

Η αναμέτρηση με τη Γιουβέντους ίσως είναι η ευκαιρία της, να πετύχει ένα μεγάλο αποτέλεσμα που θα αλλάξει τη στάση της στα μεγάλα ματς και θα τη δώσει να κυνηγήσει ένα καλύτερο πλασάρισμα στο υπόλοιπο της σεζόν.

Ρόμα - Γιουβέντους: Οι απουσίες και τα πλάνα

Ο Μουρίνιο πάντως έχει να διαχειριστεί δύο νέες απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, που προέκυψαν από το παιχνίδι με τη Μίλαν, καθώς αποβλήθηκαν στο Σαν Σίρο ο μπακ/χαφ Κάρσντορπ και ο στόπερ Μαντσίνι.

Στην πλευρά των μπιανκονέρι, ο Αλέγκρι δεν μπορεί να υπολογίζει τους Αλεξ Σάντρο, Ναντίλο και Μπονούτσι, ενώ είναι αβέβαιο αν θα ρισκάρει να ξεκινήσει τον Ντιμπάλα, ο οποίος φαίνεται πως δεν είναι 100% έτοιμος, συνεπώς ελλοχεύει κίνδυνος νέου τραυματισμού. Αυτό σημαίνει ότι μάλλον θα δούμε ξανά την επιθετική τριάδα Κιέζα, Μοράτα, Μπερναντέρσκι και από πίσω τους ΜακΚένι, Λοκατέλι, Ραμπιό.

Ο Μουρίνιο δεν αποκλείεται να ξεκινήσει άμεσα τον νεοφερμένο Μέιτλαντ-Νάιλς, που ήρθε δανεικός από την Αρσεναλ. Δίδυμο στην επίθεση αναμένεται να είναι ο Τζανιόλο με τον Εϊμπραχαμ, ο οποίος σκόραρε με τη Μίλαν και έφτασε τα επτά γκολ.

Ρόμα - Γιουβέντους: Στοιχηματική Πρόταση

Η Ρόμα, την τελευταία δεκαετία, υπερέχει έναντι της Γιουβέντους, στις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Ολίμπικο για τη Serie A. Ο απολογισμός είναι 4-4-2 υπέρ των τζιαλορόσι. Επίσης, ο Μουρίνιο έχει ρεκόρ 4-1-3 απέναντι στους μπιανκονέρι και 4-3-3 απέναντι τον Αλέγκρι.

Το ματς αναμένεται κλειστό και λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Άλλωστε τα περισσότερα παιχνίδια της Γιουβέντους φέτος είναι σφιχτά. Στα τελευταία 11 επίσημα ματς, η Γιούβε έχει επιβεβαιώσει το under 2,5 δέκα φορές!

Ο Μουρίνιο εκτός απροόπτου, δεν θα πάρει ιδιαίτερα ρίσκα, έχοντας δύο βασικούς αμυντικούς του εκτός. Η Ρόμα μετράει 6/8 under 2,5 στα τελευταία παιχνίδια της εντός έδρας για το πρωτάθλημα και υπενθυμίζεται ότι στον πρώτο γύρο είχε χάσει με 1-0 στο Τορίνο από τη Γιουβέντους. To under 2,5 προσφέρεται σε τιμές άνω του 1.70.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρόμα - Γιουβέντους: Under 2,5 (απόδοση 1.72), 19:30
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΤΑΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ