BIG GAMES BET

Ρόμα - Φέγενορντ: Προγνωστικά και Ανάλυση - Τα ειδικά στοιχήματα

Πανό στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων που καλωσορίζει τον Ζοζέ Μουρίνιο για τον τελικό του Conference League με τη Φέγενορντ στην αλβανική πρωτεύουσα
Πανό στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων που καλωσορίζει τον Ζοζέ Μουρίνιο για τον τελικό του Conference League στην αλβανική πρωτεύουσα © 2022 ANTONIO CALANNI/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και ανάλυση για τα ειδικά στοιχήματα στον τελικό του Conference League ανάμεσα στη Ρόμα και τη Φέγενορντ.

Ο τελικός του Conference League, στα Τίρανα, ανάμεσα στη Ρόμα και τη Φέγενορντ, αποτελεί το κυρίως στοιχηματικό πιάτο της αποψινής βραδιάς (22:00 Cosmote Sport 2HD/ERT1, Live από το SPORT24). Πρόκειται ασφαλώς για μία ιστορική αναμέτρηση, δεδομένου ότι αφορά τη νεοσύστατη διοργάνωση της UEFA.

Φυσικά, ιστορική χροιά έχει και για τις δύο ομάδες, αφού η Ρόμα επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό για πρώτη φορά μετά το 1991, όταν είχε ηττηθεί στο Κύπελλο UEFA από την Ιντερ. Οι τζιαλορόσι διεκδικούν απόψε τον δεύτερο ευρωπαϊκό τίτλο της ιστορίας τους μετά από το Κύπελλο Εκθέσεων το 1961. Αν τα καταφέρουν, θα φέρουν ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο στην Ιταλία, έπειτα από 12 ολόκληρα χρόνια και το Champions League της Ιντερ, το 2010, πάλι με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο τότε.

Αντίστοιχα, η Φέγενορντ επανεμφανίζεται σε ευρωπαϊκό τελικό μετά από 20 χρόνια και την κατάκτηση του Κυπέλλου UEFA, το 2002, κόντρα στην Ντόρτμουντ. Εκείνος ο τίτλος ήταν ο τελευταίος ευρωπαϊκός για ολλανδική ομάδα.

Ρόμα - Φέγενορντ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το σύνολο του Άρνε Σλοτ τερμάτισε τρίτο φέτος στην Eredivisie πίσω από Άγιαξ και Αϊντχόφεν, ωστόσο στο Conference League, έφτασε μέχρι τα Τίρανα, χωρίς να γνωρίσει ούτε μία ήττα από τους ομίλους και μετά. Ο απολογισμός της Φέγενορντ είναι 8-4-0, έχοντας αποκλείσει στα νοκ άουτ τις Παρτιζάν, Σλάβια Πράγας και Μαρσέιγ.

Η Ρόμα, αφού απέκλεισε στα προκριματικά την Τράμπζονσπορ με δύο νίκες, έγραψε ρεκόρ 7-3-2 στη διοργάνωση. Και οι δύο ήττες ήρθα από την Μπόντο Γκλιμτ, την οποία πάντως συνέτριψε με 4-0 στον επαναληπτικό προημιτελικό της Ρώμης. Προηγουμένως, είχε αποκλείσει δύσκολα στους "16" μία άλλη ολλανδική ομάδα, τη Φιτέσε, με γκολ του Έιμπραχαμ στο 91', ενώ στα ημιτελικά πέρασε τη Λέστερ (1-1 στην Αγγλία, 1-0 στο Ολίμπικο), παίζοντας υποδειγματική άμυνα στη ρεβάνς της Ιταλίας.

Ο Μουρίνιο έχει κατασταλάξει πλέον σε ένα σύστημα 3-4-2-1 και δύσκολα θα αλλάξει τη συνταγή πριν από ένα τόσο κρίσιμο ματς. Το βασικό ερωτηματικό είναι αν θα ξεκινήσει ο Μκχιταριάν, που προέρχεται από τραυματισμό ή θα προτιμηθεί ο Τζανιόλο. Ο Αρμένιος άσος φαίνεται πως έχει το ελαφρύ προβάδισμα, άρα η Ρόμα αναμένεται να παραταχθεί με τους Ρούι Πατρίσιο, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Ιμπάνιες, Κάρσντορπ, Κριστάντε, Σέρτζιο Ολιβέιρα, Ζαλέβσκι, Μκχιταριάν, Πελεγκρίνι και Εϊμπραχαμ.

Στον αντίποδα, ο Σλοτ εφαρμόζει κλασικά το ολλανδικό 4-3-3. Η Φέγενορντ είναι τυπική ολλανδική ομάδα, με επιθετικές αρετές και αμυντικές αδυναμίες. Γενικά, έχει αλέγκρο στιλ και δεν είναι τυχαίο πως είναι η κορυφαία επίθεση της διοργάνωσης με 28 γκολ, ένα περισσότερο απ' όσα έχει η Ρόμα.

Δυνατό της σημείο, είναι ασφαλώς η επιθετική της τριπλέτα: Ο Νιγηριανός φορ Ντέσερς, που είναι πρώτος σκόρερ στο Conference League με 10 γκολ (ακολουθεί με 9 ο Έιμπραχαμ). Ο ταχύτατος Αγγλος εξτρέμ, Νέλσον, που είναι δανεικός από την Αρσεναλ. Και φυσικά, ο Κολομβιανός εξτρέμ Σινιστέρα, που έχει εξελιχθεί φέτος στη μεγάλη αποκάλυψη της Φέγενορντ, τραβώντας τα βλέμματα πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων από τα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της ηπείρου.

Το βασικό ερωτηματικό στην 11αδα του Σλοτ αφορά τον τερματοφύλακα, καθώς επέστρεψε από τραυματισμό ο βασικός Μπέιλοβ. Το πιθανότερο πάντως είναι, ότι θα συνεχίσει ο Μαρσιάνο να υπερασπίζεται την εστία της Φέγενορντ. Από εκεί και πέρα, την αμυντική τετράδα θα συνθέσουν οι Χερετράουντα, Τράουνερ, Σενέσι, Μαλάσια. Στους χαφ θα παίξουν οι Τιλ, Αουρσνες, Κοκτσού και μπροστά οι Νέλσον, Ντέσερς, Σινιστέρα.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο Σινιστέρα έχει φέτος έξι γκολ και τέσσερις ασίστ στο Conference League. Αγωνίζεται κυρίως στην αριστερή πτέρυγα, συνεπώς θα πέφτει πάνω στον Κάρσντορπ και τον Μαντσίνι. Ειδικά στον Ιταλό δεξιό στόπερ (1.90μ. ύψος) της Ρόμα μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα με την εκρηκτικότητά του.

Δεν αποκλείεται, ο Μαντσίνι να μεταχειριστεί ορισμένα "επαγγελματικά" φάουλ για να βάλει στοπ στον άσο της Φέγενορντ. Ορθώς λοιπόν προσφέρεται πρώτο φαβορί για να δεχθεί κάρτα, στο 2.30. Άλλωστε, τιμωρήθηκε φέτος 15 φορές σε 33 αγώνες στη Serie A και έξι σε 11 ματς στο Conference League. Σύμμαχός μας σε αυτή την επιλογή και ο διαιτητής Ιστβαν Κόβακς (Ρουμανία), ο οποίος φέτος βγάζει πάνω από τέσσερις κάρτες κατά μέσο όρο σε παιχνίδια ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Λογική επιλογή επίσης, είναι να ζητήσουμε μίνιμουμ μία τελική στο στόχο από τον Ντέσερς. Ο φορ της Φέγενορντ είναι έχει φέτος 28 τελικές στο Conference League, εκ των οποίων οι 18 on target. Στο 1.65 να βρει μία και στον τελικό.

Τέλος, μοιάζει αρκετά πιθανό το Under 46,5 της Ρόμα στο ποσοστό κατοχής της μπάλας. Οι ομάδες του Μουρίνιο, παραδοσιακά, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να αφήνουν την μπάλα στον αντίπαλο και να κάνουν reactive παιχνίδι. Η Ρόμα έχει φέτος κατά μέσο όρο 45,25% ποσοστό κατοχής στο Conference League, παρόλα αυτά στα νοκ άουτ ματς τα νούμερά της έπεσαν ακόμη πιο χαμηλά.

Στους δύο ημιτελικούς με τη Λέστερ, είχε 39% και 35% αντίστοιχα. Στους δύο προημιτελικούς με την Μπόντο Γκλιμτ δεν ξεπέρασε το 43%, ενώ στα ματς με τη Φιτέσε, είχε μόλις 38% στο Ολίμπικο και 42% στο Αρνεμ. Στο 1.87 το Under των τζιαλορόσι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρόμα - Φέγενορντ: Μαντσίνι να δεχθεί κάρτα (απόδοση 2.30), 22:00
  • Ρόμα - Φέγενορντ: Ντέσερς Over 0,5 τελική στο στόχο (απόδοση 1.65), 22:00
  • Ρόμα - Φέγενορντ: Ρόμα κατοχή Under 46,5% (απόδοση 1.87), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ