BIG GAMES BET

Προγνωστικά Wimbledon: Value η πρόκριση του Τσιτσιπά στο 2.95

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη διάρκεια του αγώνα με τον Ντόμινικ Τιμ στο Wimbledon
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στη διάρκεια του αγώνα με τον Ντόμινικ Τιμ στο Wimbledon 2023 AP PHOTO/ALASTAIR GRANT

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το σπουδαίο ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Άντι Μάρεϊ, στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου του Wimbledon.

Η πολυαναμενόμενη αναμέτρηση του Άντι Μάρεϊ με τον Στέφανο Τσιτσιπά είναι αδιαμφισβήτητα το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση στον δεύτερο γύρο του Wimbledon (όχι πριν τις 18:45, Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Πρόκειται για ένα ματς που έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε blockbuster, δεδομένου ότι κοντράρονται ο δύο φορές πρωταθλητής του Wimbledon (2013, 2016) με το No. 5 του κόσμου.

Ο Μάρεϊ (Νο. 40) ξεκίνησε αν μη τι άλλο εντυπωσιακά στο αγαπημένο του Grand Slam, αφού στον πρώτο γύρο κέρδισε πανεύκολα με 3-0 (6-3, 6-0, 6-1), τον Ράιαν Πένιστον (Νο. 268), ο οποίος μπήκε στο κυρίως ταμπλό με wildcard. Ο 36χρονος Σκωτσέζος χρειάστηκε κάτι περισσότερο από δύο ώρες για να καθαρίσει τη βρετανική μάχη. Σε ολόκληρο το παιχνίδι αντιμετώπισε μόλις δύο break-points και έσπασε συνολικά επτά φορές το σερβίς του αντιπάλου.

Χάρη σε αυτή τη νίκη, ο Μάρεϊ βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ σε 9-9, σε επίπεδο ATP. Σημειώνεται πάντως, ότι πριν το Wimbledon κέρδισε δύο τουρνουά Challenger στο γρασίδι, στο Σάρμπιτον και στο Νότιγχαμ, κάνοντας συνολικά 10 νίκες! Βέβαια, στο Queen's Club (ATP 500) του Λονδίνου γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό από τον Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο. 18) με 6-3, 6-1.

Καλύτερή του παρουσία φέτος σε ATP ήταν ο τελικός στην Ντόχα (ATP 250), όπου έχασε από τον Ντανίλ Μεντβέντεφ. Στο Australian Open αποκλείστηκε στον τρίτο γύρο από τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, ενώ στην ίδια φάση αποκλείστηκε και στο Masters του Indian Wells. Ακολούθως έχασε στον πρώτο γύρο στα Masters του Μαϊάμι, του Μόντε-Κάρλο, της Μαδρίτης και της Ρώμης.

Φαβορί στο 1.72 ο Μάρεϊ

Στο γρασίδι πάντως τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά για τον Μάρεϊ, αφού στη συγκεκριμένη επιφάνεια μετράει 118 νίκες και παρότι βρίσκεται κοντά στη δύση της καριέρας του, προσφέρεται απόψε φαβορί στο 1.72 στη Stoiximan κόντρα στον Τσιτσιπά.

Είναι αλήθεια πως ο Στέφανος δεν έχει την ίδια παράδοση στο γρασίδι, αφού το συνολικό ρεκόρ του είναι 18-14. Θα πρέπει πάντως να έχουμε υπόψη μας ότι ο Έλληνας πρωταθλητής έρχεται από μία πολύ μεγάλη νίκη ψυχολογίας κόντρα στον Ντόμινικ Τιμ (Νο. 91). Ίσως αυτή η επικράτηση να είναι το σημείο καμπής για τον Στέφανο, που ήταν φανερό πως έψαχνε τα πατήματά του το τελευταίο διάστημα.

Στο πιο συναρπαστικό παιχνίδι του πρώτου γύρου, που διεξήχθη σε δύο ημέρες, λόγω βροχής, ο Τσιτσιπάς κατάφερε στο τέλος να επιβεβαιώσει τον φαβοριτισμό του, κερδίζοντας με 3-2 τον πρωταθλητή του US Open, το 2020.

Το εντυπωσιακό στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είναι πως ενώ παίχθηκαν πέντε σετ, έγιναν συνολικά μόλις τρία breaks! Ένα από τον 29χρονο Αυστριακό στο πρώτο σετ και δύο από τον Τσιτσιπά στο τρίτο. Τα υπόλοιπα τρία σετ κρίθηκαν στο tiebreak, μεταξύ αυτών και το καθοριστικό πέμπτο, στο οποίο ο Στέφανος επιβλήθηκε με 10-8.

Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε εξαιρετικά, κερδίζοντας 82 από τους 100 πόντους, που παίχθηκαν από το πρώτο του σερβίς. Επίσης, έβγαλε συνολικά 13 άσους. Ωστόσο, το στοιχείο που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του ήταν τα αβίαστα λάθη, καθώς έκανε 14 λιγότερα συγκριτικά με τα 46 του Τιμ.

Έτοιμος να βγάλει... φτερά ο Τσιτσιπάς

Το γεγονός ότι ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να τσεκάρει την πρόκριση και παίζει back to back παιχνίδι, μετά τη χθεσινή δραματική του νίκη επί του Τιμ, δεν αναμένεται να τον επηρεάσει σωματικά. Άλλωστε, είναι 12 χρόνια νεότερος σε σχέση με τον Μάρεϊ και υπερέχει αισθητά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και της αθλητικότητας.

Αντίθετα, το πιθανότερο είναι πως θα... βγάλει φτερά στα πόδια, ειδικά με τον τρόπο που κέρδισε. Σε κάθε περίπτωση, σε τιμές αουτσάιντερ, στο 2.15, η πρόκριση του Τσιτσιπά είναι value. Μπορεί ο Μάρεϊ να κέρδισε τον Στέφανο πέρυσι στη Στουτγάρδη (γρασίδι), ωστόσο σε μία αναμέτρηση που κρίνεται στα τρία νικηφόρα σετ οι απαιτήσεις είναι πολύ διαφορετικές. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι ο Τσιτσιπάς είχε λυγίσει τον πολύπειρο Βρετανό με 3-2 σετ στο US Open το 2021.

Όλα λοιπόν προμηνύουν μία συγκλονιστική μάχη, η οποία δεν αποκλείεται να φτάσει ακόμη και στα πέντε σετ. Πάνω σε αυτή τη λογική λοιπόν, μπορούμε να επιλέξουμε τη νίκη του Τσιτσιπά σε combo με το Over 35,5 Games, ένα συνδυαστικό στοίχημα που προσφέρεται στο 2.95.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μάρεϊ – Τσιτσιπάς: Πρόκριση Τσιτσιπάς & Over 35,5 Games (απόδοση 2.95), όχι πριν τις 18:45
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ