ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Wimbledon: Συνεχίζει ακάθεκτος ο Τζόκοβιτς, προκρίνεται με "καθαρό" σκορ ο Σίνερ

Ο Τζόκοβιτς πανηγυρίζει νίκη κόντρα στον Σίνερ στο περσινό Wimbledon
Ο Τζόκοβιτς πανηγυρίζει νίκη κόντρα στον Σίνερ στο περσινό Wimbledon 2022 AP PHOTO/ALBERTO PEZZALI

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την τρίτη ημέρα του Wimbledon, του ιστορικότερου τουρνουά τένις.

Το φημισμένο Wimbledon, το αρχαιότερο τουρνουά στην ιστορία του τένις, είναι ασφαλώς το μεγάλο αθλητικό γεγονός του Ιουλίου. Σήμερα Τετάρτη (05/07) το πρόγραμμα περιλαμβάνει 100 αναμετρήσεις σε άνδρες και γυναίκες, μεταξύ αυτών και του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Τζόρνταν Τόμσον για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Ο 36χρονος Σέρβος τενίστας έχει φέτος ήδη κατακτήσει το Australian Open και το Roland Garros. Έφτασε έτσι τα 23 majors και είναι και με τη βούλα ο GOAT, αφού ξεπέρασε και τον Ράφα Ναδάλ, που έχει 22. Ο Νόλε είναι φαβορί στο 1.50 στη Stoiximan για την κατάκτηση και του Wimbledon. Αν τα καταφέρει θα ισοφαρίσει το ρεκόρ του θρυλικού Ρότζερ Φέντερερ, ο οποίος έχει κερδίσει οκτώ φορές το βρετανικό Grand Slam.

Το Νο. 2 του κόσμου απέκλεισε στον πρώτο γύρο του Wimbledon τον Αργεντινό Πέδρο Κασίν (Νο. 68) με 3-0 σετ, σε μία αναμέτρηση που διακόπηκε για μία ώρα και 29 λεπτά λόγω βροχής.

Ο Τζόκοβιτς είδε τον Κασίν να του σπάει το σερβίς μόλις στο τρίτο game του αγώνα. Έκτοτε βέβαια, ο Νόλε δεν επέτρεψε άλλο break στον αντίπαλό του. Το πήρε άμεσα πίσω στο επόμενο game και κατέκτησε το πρώτο σετ με 6-3. Στο δεύτερο σετ έσπασε άλλες δύο φορές το σερβίς του Κασίν και επικράτησε ξανά με 6-3. Στο τρίτο ο Αργεντινός σέρβιρε σαφώς καλύτερα, ωστόσο ο Τζόκοβιτς δεν είχε πρόβλημα στο tiebreak, επικρατώντας με 7-4.

Ο Τόμσον βρίσκεται στο No. 70 της παγκόσμιας κατάταξης και στον πρώτο γύρο απέκλεισε τον Μπράντον Νακασίμα (Νο. 55), πραγματοποιώντας μία εντυπωσιακή ανατροπή. Ο Αυστραλός υπέστη πέντε breaks στα πρώτα δύο σετ, με συνέπεια να βρεθεί κάτω με 2-0. Παρόλα αυτά, πήρε τα επόμενα τρία σετ (6-4, 7-6, 6-3) και πέρασε στον δεύτερο γύρο του Wimbledon για τρίτη διαδοχική χρονιά.

Βέβαια, η πιθανότητα να ισοφαρίσει το ατομικό του ρεκόρ και να συνεχίσει στον τρίτο γύρο είναι πολύ μικρή, έχοντας απέναντί του έναν παίκτη με ρεκόρ 110-18 στο γρασίδι (!) και 27 νίκες σε 31 φετινούς αγώνες, σε όλες τις επιφάνειες.

Μπορεί να γεμίσει τα σετ ο Τόμσον

Το πιθανότερο σενάριο είναι πως ο Τζόκοβιτς θα περάσει με 3-0 και ασφαλώς δεν είναι τυχαίο ότι η καθαρή νίκη του, προσφέρεται στο 1.37 στη Stoiximan. Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως ο Τόμσον είναι αρκετά εξοικειωμένος στο γρασίδι, έχοντας δώσει φέτος 14 ματς συνολικά, με ρεκόρ 10-4.

Έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στο Surbiton (Challenger Tour), όπου αποκλείστηκε από τον Άντι Μάρεϊ (Νο. 43), ενώ σε επίπεδο ATP έπαιξε στον τελικό του Χερτόγκενμπος (ATP 250), αλλά ηττήθηκε εκεί από τον Ταλόν Γκρίκσπουρ (Νο. 38). Πριν το Wimbledon γνώρισε δύο ήττες στα τρία σετ από τον Κάμερον Νόρι (Νο. 13) και τον Φελισιάνο Λόπες (Νο. 634) στους "16" του Queens' Club (ATP 500) στο Λονδίνο και τους "16" στο τουρνουά της Μαγιόρκα (ATP 250) αντίστοιχα.

Συμπερασματικά, ο Τόμσον έχει καλή "επαφή" με το γρασίδι και μπορεί ως ένα σημείο να κοντράρει τον Νόλε, γεμίζοντας τα σετ. Πάνω σε αυτή τη λογική, μπορούμε να στραφούμε στη συνδυαστική επιλογή νίκη Τζόκοβιτς και Over 29,5 games σε απόδοση 1.95 στη Stoiximan, που μπορεί να επιβεβαιωθεί ακόμη κι αν ο GOAT επικρατήσει με 3-0. Στον πρώτο γύρο άλλωστε, παίχθηκαν 31 συνολικά games στο ματς του Σέρβου.

Για το 4x4 ο Σίνερ κόντρα στον Σβάρτσμαν

Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της τρίτης ημέρας είναι και αυτή ανάμεσα στον Γιανίκ Σίνερ και τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν. Ο 21χρονος Ιταλός εκπροσωπεί τη νέα γενιά του τένις και θεωρείται από τους ανατέλλοντες σταρ του αθλήματος.

Βρίσκεται στο No. 8 του παγκόσμιου ranking και έχει ρεκόρ φέτος 33-10 με δύο παρουσίες σε τελικούς, στο Masters του Μαϊάμι και στο Ρότερνταμ (ATP 500) και έναν τίτλο στο Μονπελιέ (ATP 250) σε σκληρή επιφάνεια.

Στο Wimbledon έχει πέντε νίκες σε επτά ματς καριέρας, εκ των οποίων οι τέσσερις πέρυσι όταν έφτασε μέχρι τον προημιτελικό και αποκλείστηκε στα πέντε σετ από τον μετέπειτα πρωταθλητή, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στον πρώτο γύρο, ο Σίνερ ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση (6-2, 6-2, 6-2) το εμπόδιο του Χουάν Μανουέλ Τσερούντολο (Νο. 111). Έσπασε το σερβίς του Αργεντινού έξι φορές και κέρδισε το 85% των πόντων από το δικό του σερβίς!

Έδειξε λοιπόν πως βρίσκεται σε ικανοποιητική κατάσταση, δύο εβδομάδες μετά την απόσυρσή του από το Halle Open, λόγω τραυματισμού στο πόδι.

Στον αντίποδα, ο Σβάρτσμαν απέκλεισε στον πρώτο γύρο με 3-0 τον Μιομίρ Κετσμάνοβιτς (Νο. 41), σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του τουρνουά μέχρι στιγμής, δεδομένου ότι η νίκη του 30χρονου Αργεντινού ήταν αουτσάιντερ στο 2.70.

Ο Σβάρτσμαν είχε φτάσει το 2020 στο No. 8 της παγκόσμιας κατάταξης, πλέον όμως έχει κατρακυλήσει στο 98. Φέτος πραγματοποιεί μία πολύ μέτρια σεζόν, έχοντας ρεκόρ 9-16.

Στην καριέρα του, μετράει επτά νίκες και ισάριθμες ήττες στο Wimbledon. Πέρυσι αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο, ενώ η καλύτερή του επίδοση είναι ο τρίτος γύρος το 2021 και το 2019. Γενικά, ο Σβάρτσμαν είναι ένας παίκτης που φημίζεται κυρίως για την ικανότητά του στις αργές χωμάτινες επιφάνειες και όχι στο γρασίδι όπου το συνολικό ρεκόρ του είναι στο 10-15.

Εκτός απροόπτου ο Σίνερ θα περάσει στην επόμενη φάση και λογικά θα το κάνει με καθαρό σκορ. Άλλωστε, στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις του με τον Σβάρτσμαν μετράει ισάριθμες νίκες, χωρίς να χάσει κανένα σετ. Οι δύο παίκτες αναμετρήθηκαν τελευταία φορά στο Barcelona Open, τον περασμένο Απρίλιο, με τον Ιταλό να κερδίζει με 2-0 σετ (6-2, 6-4). Το 3-0 του Σίνερ απόψε προσφέρεται στο 1.57 στη Stoiximan.

TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ