ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Wimbledon: Επικίνδυνος στο γρασίδι ο Μπερετίνι, σε σούπερ φόρμα ο Αλκαράθ

Spain's Carlos Alcaraz reacts after beating Jeremy Chardy of France in a first round men's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, July 4, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth)
Spain's Carlos Alcaraz reacts after beating Jeremy Chardy of France in a first round men's singles match on day two of the Wimbledon tennis championships in London, Tuesday, July 4, 2023. (AP Photo/Kirsty Wigglesworth) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το σπουδαίο ματς του Κάρλος Αλκαράθ με τον Ματέο Μπερετίνι στο πλαίσιο του τέταρτου γύρου του Wimbledon.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια στον τέταρτο γύρο του Wimbledon είναι αναμφίβολα αυτό του Κάρλος Αλκαράθ με τον Ματέο Μπερετίνι (Όχι πριν τις 18:40, Novasports 1HD, Live από το SPORT24). Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν με τον Αλκαράθ να έχει δύο νίκες και τον Μπερετίνι μία.

Τον Φεβρουάριο του 2022 ο Ισπανός είχε κερδίσει στο Ρίο με 2-1, παίρνοντας εκδίκηση για την ήττα του με 3-2 στο Australian Open έναν μήνα πριν. Επίσης, το 2021 ο Αλκαράθ είχε επικρατήσει με 2-1 του Μπερετίνι στη Βιέννη.

Το Νο. 1 του κόσμου απέκλεισε με ευκολία τους Ζερεμί Σαρντί (Νο. 542) και Αλεξάντρ Μίλερ (Νο. 84) στους πρώτους δύο γύρους. Το Σάββατο πάντως, στον τρίτο γύρο, κόντρα στον εξαιρετικό σέρβερ Νίκολας Χάρι (Νο. 28), ο 20χρονος Ισπανός δοκιμάστηκε για πρώτη φορά στο φετινό Wimbledon.

Χρειάστηκε σχεδόν τέσσερις ώρες για να λυγίσει με 3-1 τον Χιλιανό αντίπαλό του, αφού έχασε το δεύτερο σετ στο tiebreak. Σε κάθε περίπτωση, ο Αλκαράθ προκρίθηκε για δεύτερη φορά στην καριέρα του στον τέταρτο γύρο του Wimbledon και φυσικά φιλοδοξεί να προχωρήσει ακόμη περισσότερο.

Πέρυσι, είχε αποκλειστεί στους "16" από έναν άλλο Ιταλό, τον Γιανίκ Σίνερ, όμως φέτος βρίσκεται σε καταπληκτική κατάσταση. Έχει συνολικό ρεκόρ μέσα στη σεζόν 43-4 (!) και είναι αήττητος στο γρασίδι σε οκτώ ματς. Πριν το Wimbledon κατέκτησε το Queens's (ATP 500), χάνοντας μόλις ένα σετ σε πέντε αγώνες. Πανηγύρισε έτσι τον πρώτο τίτλο του σε γρασίδι και 11ο συνολικά στην καριέρα του, ανεξαρτήτως επιφάνειας.

Υπολογίσιμος αντίπαλος στο γρασίδι ο Μπερετίνι

Στον αντίποδα, ο φιναλίστ του Wimbledon το 2021, Ματέο Μπερετίνι, επικράτησε με 3-0 του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (Νο. 21) στον προηγούμενο γύρο. Ο 27χρονος Ιταλός έβγαλε 15 άσους και κέρδισε το 86% των πόντων από το πρώτο του σερβίς. Σε ολόκληρο το ματς έγινε μόλις ένα break και αυτό από το Νο. 38 του κόσμου στο πρώτο σετ. Τα επόμενα δύο σετ ο Μπερετίνι τα πήρε στο tiebreak.

Στον πρώτο γύρο, ο Μπερετίνι απέκλεισε με 3-1 σετ τον συμπατριώτη του Λορέντσο Σόνεγκο (Νο. 42), ενώ στον δεύτερο γύρο κέρδισε με 3-0 τον Άλεξ Ντε Μινόρ (Νο. 17). Γενικά, ο Μπερετίνι είναι ένας εξαιρετικός παίκτης στο γρασίδι. Πέρυσι κατέκτησε δύο τίτλους στη Στουτγάρδη και στο Queen's, ενώ πρόπερσι είχε ρεκόρ 11-1 στη συγκεκριμένη επιφάνεια, χάνοντας μόνο από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό του Wimbledon.

Ο Μπερετίνι έχει στην καριέρα του 13 νίκες σε 16 ματς στο Wimbledon και συνολικό ρεκόρ 36-7 στο γρασίδι με τέσσερις τίτλους. Παρότι λοιπόν έχει αγωνιστεί σε μόλις 17 ματς φέτος σε επίπεδο ATP, δείχνει ικανός να κοντράρει ως ένα σημείο τον σούπερ φορμαρισμένο Αλκαράθ.

Ο Ισπανός είναι το φαβορί στο 1.40, ωστόσο ακόμη κι αν κερδίσει αυτό πιθανότατα δεν θα γίνει με περίπατο. Στο 2.40 η νίκη του Αλκαράθ με Over 37,5 Games, στη λογική ότι θα πάρει τουλάχιστον ένα σετ και ο Μπερετίνι.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ

  • Αλκαράθ – Μπερετίνι: Νίκη Αλκαράθ & Over 37,5 Games (απόδοση 2.40), όχι πριν τις 18:40
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ