ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Ξεκίνημα με 1.80 και το δεξί στο γρασίδι για τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς © 2022 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Προγνωστικά και ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ρισάρ Γκασκέ στο τουρνουά της Στουτγάρδης.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα δώσει απόψε το πρώτο του φετινό παιχνίδι στο γρασίδι, καθώς αντιμετωπίζει τον Ρισάρ Γκασκέ (Νο. 55), για τον δεύτερο γύρο του BOSS Open, (όχι πριν τις 18.00, COSMOTE SPORT 6 HD, LIVE από το SPORT24), στη Στουτγάρδη (ATP 250).

Το Νο. 5 του κόσμου έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Roland Garros, ωστόσο εκεί γνώρισε την ήττα με 3-0 από τον Κάρλος Αλκαράθ, ολοκληρώνοντας έτσι χωρίς τίτλο στο χώμα τη σεζόν. Τελευταίος χρονικά τίτλος του Στέφανου είναι στο γρασίδι και συγκεκριμένα στο περσινό Mallorca Open (ATP 250), πριν χάσει στον τρίτο γύρο του Wimbledon από τον Νικ Κύργιο.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο, ο Τσιτσιπάς έδωσε συνολικά 11 ματς στο γρασίδι και μέτρησε οκτώ νίκες και τρεις ήττες, εκ των οποίων οι δύο από τον Κύργιο και η Τρίτη από τον Αντι Μάρεϊ.

Ο Γκασκέ από την πλευρά του, χρειάστηκε μία ώρα και 41 λεπτά για να αποκλείσει στον πρώτο γύρο του BOSS Open τον Κρίστοφερ Γιούμπανκς (Νο. 75) με 7-6, 6-4. Αυτή ήταν η πρώτη του νίκη στο γρασίδι φέτος, μετά την περσινή του πορεία μέχρι τον τρίτο γύρο του Wimbledon.

Ο 36χρονος Γάλλος είναι από τους πιο έμπειρους τενίστες στο τουρ, ωστόσο έχει να πετύχει φέτος συνεχόμενες νίκες από τον περασμένο Ιανουάριο και το τουρνουά του Οκλαντ (ATP 250), στη Νέα Ζηλανδία, όταν κατέκτησε τον τίτλο, κερδίζοντας με 2-1 σετ στον τελικό τον Κάμερον Νόρι (Νο. 12). Έκτοτε δεν έχει καταφέρει να… διπλώσει ξανά νίκες σε επίπεδο ATP.

Τον περασμένο Μάρτιο ήταν να αντιμετωπίσει τον Τσιτσιπά στον δεύτερο γύρο, στο Masters του Μαϊάμι, αλλά τελικά δεν κατέβηκε λόγω τραυματισμού και έτσι ο Έλληνας πρωταθλητής προκρίθηκε χωρίς αγώνα. Οι δύο τενίστες έχουν να αναμετρηθούν σε επίσημο παιχνίδι από το 2018, όταν ο Τσιτσιπάς είχε κερδίσει με 2-0 στην Ντόχα (σκληρή επιφάνεια) και ο Γκασκέ είχε απαντήσει με το ίδιο σκορ στο Χερτόγκενμπος (γρασίδι).

Παρότι το γρασίδι δεν είναι η αγαπημένη επιφάνεια του Στέφανου, έχει ασφαλώς τον πρώτο λόγο απέναντι στον δυσκίνητο πλέον Γκασκέ. Άλλωστε, ο Τσιτσιπάς έχει φετινό ρεκόρ 31-9 και ο Γκασκέ 11-13. Εφόσον, ο Στέφανος σερβίρει σύμφωνα με τις δυνατότητές του, πιθανότατα θα φτάσει σε μία καθαρή νίκη. Στο 1.80 η πρόκρισή του με 2-0.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσιτσιπάς – Γκασκέ: Πρόκριση Τσιτσιπάς με 2-0 (απόδοση 1.80), όχι πριν τις 18.00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ