ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Το 2.00 του Νόλε και η μεγάλη μάχη του Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ μετά την αναμέτρησή τους στο Σινσινάτι
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ μετά την αναμέτρησή τους στο Σινσινάτι © 2022 JEFF DEAN/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις αναμετρήσεις του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ και του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Αντρέι Ρούμπλεφ, για τα ATP Finals.

Με τα παιχνίδια του δευτέρου ομίλου συνεχίζεται σήμερα (16/11) η δράση στο ATP Finals, που διεξάγονται στο Τορίνο. Το πρόγραμμα ανοίγει με την αναμέτρηση του Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ (15:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24). Και οι δύο τενίστες ξεκίνησαν με νίκη την πρώτη αγωνιστική.

Ο Τζόκοβιτς επικράτησε με 2-0 (6-4, 7-6) του Στέφανου Τσιτσιπά, σε ένα παιχνίδι που σέρβιρε εξαιρετικά. Κέρδισε το 79% των πόντων από το δικό του σερβίς και αντιμετώπισε μόνο ένα break-point σε ολόκληρο το ματς, το οποίο και έσβησε.

Γενικά, όταν ο Τζόκοβιτς σερβίρει με αυτόν τον τρόπο μοιάζει σχεδόν ανίκητος και έτσι έφτασε το ρεκόρ του στο 10-2 απέναντι στον Έλληνα πρωταθλητή. Παράλληλα έπιασε τις 50 νίκες κόντρα σε αντιπάλους, που βρίσκονται στο Top3 της παγκόσμιας κατάταξης.

Η φετινή σεζόν δεν ήταν η καλύτερη δυνατή για τον Nole, ο οποίος δεν έλαβε καν μέρος στο Αυστραλιανό Open και στο US Open. Κατέκτησε πάντως το Wimbledon και έχει απολογισμό 37-6 μέσα στο 2022. Μάλιστα, σε σκληρές επιφάνειες, το ποσοστό του είναι ακόμη καλύτερο, αφού μετράει 16 νίκες σε 18 αγώνες.

Ο Αντρέι Ρούμπλεφ πέτυχε τη Δευτέρα μία νίκη χαρακτήρα κόντρα στον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, καθώς έφτασε στην ανατροπή, παρότι έχασε το πρώτο σετ με 7-6 και ενώ είχε βρεθεί πάνω με 6-2 στο tiebreak. Το ρεκόρ του Ρώσου είναι 50-18 φέτος και 36-11 στις σκληρές επιφάνειες.

Το κακό για τον Ρούμπλεφ είναι ότι κατανάλωσε πολλές δυνάμεις την πρώτη αγωνιστική, αφού το παιχνίδι του ξεπέρασε τις 2:30 ώρες. Επίσης, ο Τζόκοβιτς έδειξε σε εξαιρετική κατάσταση κόντρα στον Τσιτσιπά και ασφαλώς χρωστάει μία απάντηση στον Ρούμπλεφ, για την ήττα που υπέστη τον περασμένο Απρίλιο, εντός έδρας, στον τελικό του Βελιγραδίου (ATP 250). Αγγίζει τον διπλασιασμό η καθαρή νίκη του Σέρβου με 2-0 σετ.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο βραδινό ματς της ημέρας (15:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24), αναμένεται να πέσουν κορμιά ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά (Νο.3) και τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ (Νο. 5). Οι δύο ηττημένοι της πρώτης αγωνιστικής θέλουν οπωσδήποτε απόψε τη νίκη για να αυξήσουν σημαντικά τις πιθανότητές τους για πρόκριση.

Ο Στέφανος το πάλεψε με τον Τζόκοβιτς, ωστόσο δεν απέφυγε την τέταρτη φετινή του ήττα κόντρα στο Νόλε. Ως εκ τούτου δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τη χρονιά στο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης. Θα τα κατάφερνε, μόνο αν κατακτούσε τα ATP Finals αήττητος.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αυτό σημαίνει, ότι ο Έλληνας πρωταθλητής επικεντρώνεται τώρα στην πρόκριση στα ημιτελικά. Ο Στέφανος, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τελειοποιήσει τις επιστροφές του με τον backhand και σε πολλά ματς έχει προδοθεί από αυτό, πραγματοποίησε φέτος μία πολύ δυνατή σεζόν. Το ρεκόρ του είναι 59-22, έχει επτά παρουσίες σε τελικούς και δύο κατακτήσεις σε Μόντε-Κάρλο (ATP 1000) και Μαγιόρκα (ATP 250).

Επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε αναδειχθεί πρωταθλητής στα ATP Finals το 2019 πριν παραδώσει τα σκήπτρα το 2020 στον σημερινό του αντίπαλο. Ο Μεντβέντεφ έφτασε και πέρυσι στον τελικό, ωστόσο δεν μπόρεσε να κάνει το back to back, αφού ηττήθηκε εκεί από τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Ρώσος τενίστας έχει απολογισμό φέτος 45-17 και 34-12 στις σκληρές επιφάνειες. Παραπλήσιο είναι και το ρεκόρ του Στέφανου στα σκληρά τερέν (34-15). Η... κολόνια με την κόντρα τους κρατάει χρόνια και συγκεκριμένα από το 2018. Κανείς από τους δύο δεν έχει κρύψει ότι δεν υπάρχει ιδιαίτερη... συμπάθεια μεταξύ τους. Κατά καιρούς έχουν ανταλλάξει αιχμηρές δηλώσεις, ενώ πάντα στα παιχνίδια τους οι χειραψίες είναι τυπικές.

Στο head to head ο Μεντβέντεφ έχει το πάνω χέρι με 7-3, όμως ο Τσιτσιπάς προηγείται με 3-2 στις τελευταίες πέντε συναντήσεις τους. Φέτος, οι δύο τενίστες συναντήθηκαν δύο φορές. Στο Grand Slam της Μελβούρνης, κέρδισε στον ημιτελικό ο Μεντβέντεφ για να απαντήσει ο Τσιτσιπάς στον ημιτελικό του Σινσινάτι (ATP 1000), με 2-1 σετ.

Οι μπουκ δίνουν καθαρό φαβορί στο 1.45-1.50 τον Μεντβέντεφ, όμως ο Τσιτσιπάς αποκλείεται στο συγκεκριμένο ματς να μην δώσει σκληρή μάχη. Άλλωστε, ο Στέφανος σερβίρει εξαιρετικά και ευνοείται από τη γρήγορη επιφάνεια του Pala Alpitour. Δύσκολα λοιπόν, ο Μεντβέντεφ θα βρει πολλές ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Έλληνα πρωταθλητή. Όλα λοιπόν δείχνουν, ότι θα πάμε σε γεμάτο ματς και πιθανότατα σε τρία σετ, επιλογή που βρίσκουμε στο 2.30.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρούμπλεφ - Τζόκοβιτς: 0-2 (απόδοση 2.00), 15:00
  • Τσιτσιπάς – Μεντβέντεφ: Over 2,5 σετ (απόδοση 2.30), 22:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ