ATP

Τσιτσιπάς: Τα δεδομένα για να ανέβει στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο που πέτυχε στο Laver Cup
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει πόντο που πέτυχε στο Laver Cup @ 2022 KIN CHEUNG / AP IMAGES

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία να ανέβει για πρώτη φορά στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης μετά τον αποκλεισμό του Ραφαέλ Ναδάλ από τη συνέχεια του ATP Finals.

Όταν άρχισε το ATP Finals τόσο ο Ραφαέλ Ναδάλ, όσο και ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχαν πιθανότητες να βρεθούν στο Νο1 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος όμως μπορούν να το κάνουν. Ο Ράφα αποκλείστηκε από τη συνέχεια και μένει το τελευταίο ματς απέναντι στον Ρουντ για να δούμε εάν θα πάρει κάποιο βαθμό ή θα αποχωρήσει με άδεια χέρια από το Τορίνο.

Από την άλλη ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν έχει πλέον καμία πιθανότητα να φτάσει στο Νο1 αφού εξ' αρχής ήθελε αήττητη κατάκτηση του τροπαίου, κάτι που δεν μπορεί να συμβεί μετά την ήττα του από τον Τζόκοβιτς.

Ωστόσο, ο Έλληνας τενίστας μαζί με τον Κάσπερ Ρουντ είναι οι μοναδικοί που μπορούν να ανέβουν στο Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης. Για την ακρίβεια εξαρτώνται όλα από εκείνους.

Τα δεδομένα για Τσιτσιπά και Ρουντ

Ας πάρουμε τα δεδομένα από την αρχή. Αυτή τη στιγμή ο Ραφαέλ Ναδάλ έχει 5820 και δεν μπορεί να συνεχίσει στο τουρνουά. Αυτό σημαίνει ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων μπορεί να φτάσει τους 6020 βαθμούς εάν επικρατήσει απέναντι στον Ρουντ στον τελευταίο ματς του ομίλου.

Την ίδια ώρα ο Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Κάσπερ Ρουντ μπορούν να φτάσουν μάξιμουμ στους 6650 και τους 6520 αντίστοιχα κάτι που σημαίνει ότι μπορούν να ανέβουν στο Νο2.

Φυσικά, όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα κάνουν στη συνέχεια του τουρνουά, ενώ υπάρχει και ενδεχόμενο οι δυο τους να βρεθούν στα ημιτελικά σε ένα ματς που θα κρίνει το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης.

Όλα τα σενάρια για το Νο2 της Παγκόσμιας κατάταξης

TAGS ATP ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ