ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Πρεμιέρα για τον Τσιτσιπά στη Μαγιόρκα με 1.91

Greece's Stefanos Tsitsipas clenches his fist after scoring a point against Spain's Carlos Alcaraz during their quarterfinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Tuesday, June 6, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Greece's Stefanos Tsitsipas clenches his fist after scoring a point against Spain's Carlos Alcaraz during their quarterfinal match of the French Open tennis tournament at the Roland Garros stadium in Paris, Tuesday, June 6, 2023. (AP Photo/Jean-Francois Badias) AP

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Γιανίκ Χάνφμαν στη Μαγιόρκα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεκινάει απόψε την υπεράσπιση του τίτλου του στο τουρνουά της Μαγιόρκα (ATP 250) αντιμετωπίζοντας στον δεύτερο γύρο τον Γιανίκ Χάνφμαν, Νο. 48 στον κόσμο (Όχι πριν τις 16:30 Cosmote Sport 6HD και Live από το SPORT24).

Υπενθυμίζεται, ότι ο Στέφανος πέρυσι κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του στο γρασίδι, στη Μαγιόρκα, κερδίζοντας κατά σειρά τους Ιλια Ιβάσκα, Μάρκος Γκιρόν, Μπενζαμέν Μπονζί και Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ.

Φέτος ο Τσιτσιπάς έχει ρεκόρ 32-11, ωστόσο έχει αγωνιστεί σε μόλις τρία ματς στο γρασίδι. Στο Open της Στουτγάρδης (ATP 250) έπεσε θύμα έκπληξης στον δεύτερο γύρο, χάνοντας στα τρία σετ από τον... βετεράνο Ρισάρ Γκασκέ (Νο. 55). Την περασμένη εβδομάδα, στο Χάλε (ATP 500), απέκλεισε στα τρία σετ τον Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (Νο. 58), ωστόσο στον δεύτερο γύρο αποκλείστηκε με 2-0 σετ (6-7, 5-7) από τον Νίκολας Χάρι (Νο. 28).

Είναι λοιπόν φανερό πως ο Τσιτσιπάς δεν έχει ακόμη βρει ρυθμό στο γρασίδι και χρειάζεται ένα καλό σερί δυνατών εμφανίσεων και νικών εν όψει του Wimbledon, που ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα.

Ο Χάνφμαν έχει ρεκόρ φέτος 2-1 στο γρασίδι. Στο Χάλε απέκλεισε με 2-1 σετ τον Λουίς Βέσελς (Νο. 347) στον πρώτο γύρο, αλλά στη συνέχεια έχασε με 2-0 από τον Αντρέι Ρούμπλεφ (Νο. 7). Στον πρώτο γύρο στο Open της Μαγιόρκα δεν προβληματίστηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Αργεντινό Πέδρο Κασίν (Νο. 67), ο οποίος φημίζεται κυρίως για την ικανότητά του στο χώμα. Χρειάστηκε μόλις 62 λεπτά (6-2, 6-1) για να φτάσει στην πρόκριση.

Πριν το γρασίδι, ο Γερμανός τενίστας έφτασε μέχρι τον δεύτερο γύρο στο Roland Garros και στο Masters της Μαδρίτης, επίσης έφτασε μέχρι τα προημιτελικά στο Masters της Ρώμης και στο Σαντιάγο (ATP 250) και μέχρι τα ημιτελικά στο Χιούστον (ATP 250).

Προγνωστικά Στοιχήματος

Στο παρελθόν, ο Έλληνας πρωταθλητής έχει αντιμετωπίσει μία φορά τον Χάνφμαν στο γρασίδι, το 2017 στα προκριματικά του Wimbledon, όταν είχε κερδίσει 7-6, 7-6. Οι μπουκ αναμενόμενα δίνουν φαβορί τον Τσιτσιπά στο 1.25, πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως ο Στέφανος δεν διανύει αυτή την περίοδο την καλύτερή του φόρμα.

Εκτός από το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει έναν χρόνο χωρίς τίτλο, μετά την επιτυχία του στο ATP 250 της Μαγιόρκα, πέρυσι το καλοκαίρι, είναι εμφανές πως στην παρούσα φάση δυσκολεύεται αρκετά στο γρασίδι. Επίσης, παρουσιάζει σοβαρή αστάθεια στο backhand και πολλές φορές μοιάζει αρκετά εύθραυστη η ψυχολογία του.

Προφανώς, σε επίπεδο ποιότητας είναι πολλά στάνταρ πάνω από τον Χάνφμαν, ωστόσο του λείπει το μομέντουμ και η αναμέτρηση με τον Γερμανό δεν αναμένεται εύκολη. Άλλωστε, ο Χάνφμαν έχει αρκετά δυνατό σερβίς, που πάντα είναι ένα ισχυρό όπλο στα γρήγορα τερέν. Δεν αποκλείεται λοιπόν να δούμε γεμάτα ματς και τουλάχιστον ένα tiebreak στο 1.91. Σημειώνεται, ότι και στις τρεις προηγούμενες φετινές αναμετρήσεις του Τσιτσιπά στο γρασίδι παίχθηκε μίνιμουμ ένα tiebreak.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τσιτσιπάς – Χάνφμαν: Over 0,5 tiebreak (απόδοση 1.91), όχι πριν τις 16:30
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ