ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Τένις: Πιο άνετος στο γρασίδι ο Κύργιος από τον Τσιτσιπά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ίντιαν Γουέλς
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο Ίντιαν Γουέλς © 2022 MARCIO JOSE SANCHEZ/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον αγώνα του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Νικ Κύργιο στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου στο τουρνουά του Χάλε.

Ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ημέρας (16:00 Cosmote Sport 6HD, Live από το SPORT24) είναι η αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά (Νο. 6) με τον Νικ Κύργιο (Νο. 65) στον δεύτερο γύρο του τουρνουά στο Χάλε (ATP 500).

Κύργιος - Τσιτσιπάς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε τη σεζόν στο γρασίδι με αποκλεισμό στα προημιτελικά, στο 250αρι τουρνουά της Στουτγάρδης, από τον Αντι Μάρεϊ με 7-6, 6-3. Στον πρώτο γύρο του Χάλε, ο Ελληνας πρωταθλητής απέκλεισε στα τρία σετ (7-6, 1-6, 6-3) τον Γάλλο Μπενζαμέν Μπονζί, έχοντας 14 άσους και 74% ποσοστό κερδισμένων πόντων από το πρώτο σερβίς.

Το βασικό πρόβλημα του Στέφανου ήταν η επιστροφή του, καθώς στους 50 πόντους που παίχθηκαν από το πρώτο σερβίς του Μπονζί, ο Τσιτσιπάς κέρδισε μόλις τους εννιά, ποσοστό 18%. Αυτό είναι ένα κομμάτι που πρέπει να βελτιώσει, αν θέλει να έχει τύχη απέναντι στον Κύργιο, που είναι ασφαλώς πολύ πιο ποιοτικός παίκτης από τον Μπονζί.

Ο Ελληνοαυστραλός έφτασε μέχρι τα ημιτελικά στη Στουτγάρδη, κάνοντας τρεις νίκες πριν χάσει από τον Μάρεϊ. Στον πρώτο γύρο στο Χάλε χρειάστηκε κάτι παραπάνω από μία ώρα και δέκα λεπτά για να κερδίσει με 2-0 σετ (6-3, 7-5) τον Γερμανό Ντάνιελ Αλτμάιερ.

Ο Κύργιος είναι γνωστός για τον κυκλοθυμικό του χαρακτήρα και την αστάθειά του. Είχε κατρακυλήσει στο ATP rarking κάτω από το 100, ωστόσο από τον Φεβρουάριο και μετά έχει κερδίσει 59 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και φαίνεται πως αυτή την περίοδο βρίσκεται σε καλό φεγγάρι. Στο παρελθόν, έχει συναντηθεί τρεις φορές με τον Τσιτσιπά και το ρεκόρ είναι 2-1 υπέρ του.

Γενικά, ο Κύργιος κινείται πολύ πιο άνετα από τον Τσιτσιπά στο γρασίδι. Ο Στέφανος έχει να κάνει δύο σερί νίκες στη συγκεκριμένη επιφάνεια από τον 2019, όταν είχε φτάσει στον προημιτελικό στο 500αρι τουρνουά του Λονδίνου. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τσιτσιπάς στον πρώτο γύρο με τον Μπονζί επέτρεψε 10 break points στον Γάλλο (έσωσε τα επτά), ενώ ο Κύργιος δεν έδωσε ούτε ένα στον Ατλμάιερ.

Λογικό λοιπόν ότι δίνεται φαβορί για τη νίκη ο Κύργιος, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει καλύτερο win-ratio (65,63%) από τον Τσιτσιπά (59,38%) στο γρασίδι. Στο 1.60 η νίκη του Ελληνοαυστραλού, σε τιμές διπλασιασμού αν ζητήσουμε παράλληλα και Over 20,5 games, το οποίο μπορεί να επαληθευτεί ακόμη και στο σενάριο του 2-0.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Κύργιος – Τσιτσιπάς: Νικητής Κύργιος & Over 20,5 games (απόδοση 2.02), 16:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ