BIG GAMES BET

Προγνωστικά Τένις: Ο Μεντβέντεφ "απειλεί" τον Τζόκοβιτς στο 2.00

Daniil Medvedev, of Russia, reacts after winning a match against Carlos Alcaraz, of Spain, during the men's singles semifinals of the U.S. Open tennis championships, Friday, Sept. 8, 2023, in New York. (AP Photo/John Minchillo)
Daniil Medvedev, of Russia, reacts after winning a match against Carlos Alcaraz, of Spain, during the men's singles semifinals of the U.S. Open tennis championships, Friday, Sept. 8, 2023, in New York. (AP Photo/John Minchillo) AP PHOTO / JOHN MINCHILLO

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο τελικό του US Open ανάμεσα στον Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Ντανιήλ Μεντβέντεφ.

Οι περισσότεροι περίμεναν στον τελικό του US Open τον Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Κάρλος Αλκαράθ, μετά τις επικές μονομαχίες τους στο Wimbledon και το Cincinati. Ο Ντανιήλ Μεντβέντεφ όμως είχε διαφορετική άποψη (23:00 Eurosport 1, Live από το SPORT24). Πραγματοποιώντας την πιο σταθερή και συνεπή εμφάνισή του φέτος, απέκλεισε στον ημιτελικό τον 20χρονο Ισπανό με 3-1 και έτσι θα έχουμε επανάληψη του τελικού του 2021.

Τότε, ο Μεντβέντεφ είχε κερδίσει με 3-0 σετ τον Τζόκοβιτς και είχε στερήσει από τον Σέρβο το Calendar Slam, δηλαδή το 4x4 στα Grand Slam της σεζόν. Πρόπερσι βέβαια, ο Τζόκοβιτς είχε φτάσει στον τελικό του Αμερικανικού Open εξαντλημένος από το βαρύ και γεμάτο πρόγραμμα. Φέτος, τα δεδομένα είναι πολύ διαφορετικά, αφού ο Νόλε έχει αγωνιστεί επιλεκτικά σε τουρνουά, δίνοντας σαφώς λιγότερους αγώνες.

Ο Τζόκοβιτς, ανεξαρτήτως του τι θα συμβεί στο αποψινό ματς τίτλου στο Arthur Ashe, θα είναι από τη Δευτέρα ξανά το No. 1 της παγκόσμιας κατάταξης. Βέβαια, ο Σέρβος υπεραθλητής θα ήθελε να συνδυάσει την επάνοδό του στην κορυφή με στιλ, κατακτώντας τον 24ο τίτλο καριέρας σε Grand Slam.

Στο παρελθόν, ο Τζόκοβιτς έχει πανηγυρίσει τρεις φορές τον τίτλο στο Queens (2011, 2015, 2018), ωστόσο έχει γνωρίσει και έξι φορές την ήττα σε τελικό του US Open τις περισσότερες από οποιοδήποτε άλλο Grand Slam.

Ο Τζόκοβιτς έχει φέτος κερδίσει ήδη το Australian Open και το Roland Garros, ενώ μετά την ήττα του στον τελικό του Wimbledon από τον Αλκαράθ σε ένα επικό ματς, που κρίθηκε στα πέντε σετ, τρέχει σερί 11 νικών!

Στο φετινό US Open έχει χάσει μόνο δύο σετ, αμφότερα κόντρα στον Λάσλο Τζέρε στον τρίτο γύρο. Στον ημιτελικό πάντως χρειάστηκε 2:42 λεπτά για να λυγίσει τον Μπεν Σέλτον (Νο. 47), έχοντας 18 λιγότερα αβίαστα λάθη σε σύγκριση με τον νεαρό Αμερικανό.

Από την πλευρά του, ο Μεντβέντεφ παίζει φέτος στο ίδιο επίπεδο, όπως πριν δύο χρόνια, όταν στέφθηκε πρωταθλητής στη Νέα Υόρκη. Στον δρόμο του προς τον τελικό απέκλεισε τους Αλεξ Ντε Μινόρ και Αντρέι Ρούμπλεφ. Βέβαια, η νίκη επί του Αλκαράθ στον ημιτελικό, ισοδυναμεί στην παρούσα φάση με θρίαμβο για τον Μεντβέντεφ, ο οποίος επέδειξε εντυπωσιακή πνευματική σταθερότητα, στοιχείο στο οποίο παραδοσιακά παρουσιάζει μεταπτώσεις..

Για τον 27χρονο Ρώσο, ο αποψινός τελικός σε Grand Slam είναι ο πέμπτος στην καριέρα του. Με εξαίρεση εκείνον του 2021 δεν έχει κερδίσει άλλον. Από εκείνο το ματς και μετά, το ρεκόρ είναι 4-1 υπέρ του Νόλε στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, με τον Μεντβέντεφ ωστόσο να κερδίζει την πιο πρόσφατη κόντρα τους, στο Ντουμπάι (σκληρή επιφάνεια) τον περασμένο Μάρτιο. Συνολικά, σε 14 μονομαχίες του, ο Τζόκοβιτς έχει εννιά νίκες και ο Μεντβέντεφ πέντε.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο Τζόκοβιτς, παρότι διανύει το 36ο έτος της ηλικίας του, εξακολουθεί να είναι μία κατηγορία μόνος του, κερδίζοντας ουσιαστικά τους πάντες. Ο Μεντβέντεφ ωστόσο, είναι δεδομένο πως θα κατέβει στον τελικό με τρομερή αυτοπεποίθηση και ψυχολογία. Από τη στιγμή που είχε απαντήσεις σχεδόν σε όλα τα forehand, τα σερβίς-βολέ και τα drop shot του Αλκαράθ είναι δεδομένο πως θα βρει ανάλογες απαντήσεις και στα χτυπήματα του Νόλε.

Συνολικά, ο Μεντβέντεφ έχει παίξει καλύτερο τένις στο τουρνουά από τον Τζόκοβιτς, ο οποίος στον ημιτελικό με τον Σέλτον ήταν από κάτω στα ράλι με εννιά χτυπήματα και πάνω. Αν λοιπόν ο Ρώσος καταφέρει να... μεγαλώσει τα ράλι, τόσο θα περισσότερο θα μεγαλώσει και τις πιθανότητές του για να κερδίσει.

Σε κάθε περίπτωση, το πιθανότερο είναι πως και οι δύο θα πάρουν από τουλάχιστον ένα σετ, επομένως πάμε για έναν γεμάτο τελικό. Στο 2.00 το Over 19,5 Games του Μεντβέντεφ, το οποίο μπορεί να επαληθευτεί ακόμη κι αν χάσει από τον Τζόκοβιτς.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μεντβέντεφ – Τζόκοβιτς: Μεντβέντεφ Over 19,5 Games (απόδοση 2.00), 23:00
TAGS BIG GAMES BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ