ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Με το 2.05 στην πρεμιέρα του Τσιτσιπά στο Wimbledon

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Roland Garros
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Roland Garros © 2023 JEAN-FRANCOIS BADIAS / AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ντόμινικ Τιμ, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου του Wimbledon.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται σήμερα στη μάχη του Wimbledon, αντιμετωπίζοντας στον πρώτο γύρο τον Ντόμινικ Τιμ (Οχι πριν τις 13:00, Novaports 1HD και Live από το SPORT24). Ο Στέφανος είναι ασφαλώς καθαρό φαβορί, σε τιμές κάτω από το 1.20 για να πάρει την πρόκριση, ωστόσο το παιχνίδι με τον 29χρονο Αυστριακό είναι πολύ πιο επικίνδυνο από αυτό που δείχνουν οι αποδόσεις, λόγω και της μέτριας φόρμας που διανύει ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο Τσιτσιπάς ξεκίνησε πολύ δυναμικά τη σεζόν, φτάνοντας στον τελικό του Australian Open. Ακολούθησαν ο τελικός στο Barcelona Open (ATP 500), ο ημιτελικός στο Masters της Ρώμης και η πορεία μέχρι τον προημιτελικό του Roland Garros, όπου ηττήθηκε από τον Κάρλος Αλκαράθ.

Από τη στιγμή όμως που πέρασε στο γρασίδι, το No.5 της παγκόσμιας κατάταξης δεν έχει αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Είναι αλήθεια, πως το γρασίδι είναι η "χειρότερη" επιφάνεια του Στέφανου, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο στη Μαγιόρκα (ATP 250).

Φέτος βέβαια, έχασε στο ίδιο τουρνουά, στον πρώτο γύρο από τον Γιανίκ Χάνφμαν (Νο. 48.). Προηγουμένως αποκλείστηκε από τον Νίκολας Χάρι (Νο. 28) στο Χάλε (ATP 500) και από τον Ρισάρ Γκασκέ (Νο. 55) στη Στουτγάρδη (ATP 250). Εν ολίγοις, ο Στέφανος κατεβαίνει στο Wimbledon έχοντας υποστεί τρεις ήττες σε τέσσερα ματς στο γρασίδι φέτος. Το συνολικό του ρεκόρ πάντως στη συγκεκριμένη επιφάνεια παραμένει θετικό (21-16).

Προσπαθεί να βρει τον εαυτό του ο Τιμ

Στον αντίποδα, ο Τιμ προσπαθεί να βρει ξανά τον πραγματικό του εαυτό, μετά τον τραυματισμό που ταλαιπώρησε τον καρπό του. Βάσει ποιότητας και ταλέντου ο Τιμ είναι παίκτης δεκάδας, ωστόσο αυτή τη στιγμή βρίσκεται μόλις στο Νο. 91 του ranking και έχει ρεκόρ φέτος 7-14 σε επίπεδο ATP, τη στιγμή που ο Στέφανος έχει γράψει ήδη 32 νίκες σε 44 ματς!

Ο Τιμ, μέσα στο 2023, έχει πρακτικά να επιδείξει δύο παρουσίες σε προημιτελικούς, στο Μόναχο (ATP 250) και στο Εστορίλ (ATP 250), αμφότερα χωμάτινα τουρνουά. Στο Roland Garros αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο, ήταν όμως μαχητικός, χάνοντας στα πέντε σετ από τον Αργεντινό, Πέδρο Κασίν (Νο. 64).

Πριν το Wimbledon, ο Τιμ έδωσε μόνο ένα ματς σε γρασίδι και το έχασε στον πρώτο γύρο του Χάλε, από τον Ζβέρεφ (Νο. 22) με 2-0 σετ. Γενικά, ο Τιμ, ακόμη κι όταν ήταν στο πικ της καριέρας του, φημίζονταν κυρίως για την ικανότητά του στο χώμα και στις σκληρές επιφάνειες. Είναι χαρακτηριστικό πως στο γρασίδι έχει ρεκόρ καριέρας 14-16.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο 29χρονος Αυστριακός πάντως, έχει θετική παράδοση με τον Τσιτσιπά, αφού σε εννιά μεταξύ τους αναμετρήσεις, τον έχει κερδίσει πέντε φορές. Βέβαια, τα οκτώ από αυτά τα ματς διεξήχθησαν πριν τραυματιστεί στον καρπό.

Φέτος, έπαιξαν στο Masters της Μαδρίτης, με τον Στέφανο να επικρατεί πολύ δύσκολα 2-1 με ανατροπή. Μάλιστα, στο τρίτο σετ χρειάστηκε το tiebreak για να λυγίσει την αντίσταση του Τιμ, ενώ μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Τσιτσιπάς τον πλησίασε και του είπε χαρακτηριστικά: "Το καλύτερό σου το έχεις ακόμη, συνέχισε, το έχεις".

Φυσικά, μεταξύ των δύο παικτών υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός και αλληλοεκτίμηση. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται εντός των γραμμών να γίνει μία μεγάλη μάχη. Ο Τιμ δεν είναι πλέον σε θέση να βγάζει με επιτυχία μεγάλα ράλι, επομένως θεωρητικά τον ευνοούν περισσότερο οι γρήγορες επιφάνειες, όπου μπορεί να τελειώνει πόντους με το επιβλητικό του forehand. Από την άλλη, ο Στέφανος διανύει μία κάμψη στη φόρμα του και προς το παρόν δεν έχει βρει τα πατήματά του στο γρασίδι.

Το πιθανότερο συνεπώς, είναι πως θα δούμε ένα γεμάτο ματς, με τους δύο τενίστες να παίρνουν τουλάχιστον από ένα σετ ο καθένας, επιλογή που προσφέρεται στο 1.70. Πάνω λοιπόν σε αυτή τη λογική, ότι δηλαδή ο νικητής θα κριθεί είτε στα τέσσερα, είτε στα πέντε σετ, μπορούμε να κυνηγήσουμε και το Over 39,5 games σε αποδόσεις άνω του 2.00.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Τιμ – Τσιτσιπάς: Over 39,5 Games (απόδοση 2.05), όχι πριν τις 13:00
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ