ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Τένις: Φαβορί ο Αλκαράθ, αλλά τον κοντράρει ο Ζβέρεφ

Ο Κάρλος Αλκαράθ στον τέταρτο γύρο του US Open 2023 κόντρα στον Ματέο Αρνάλντι
Ο Κάρλος Αλκαράθ στον τέταρτο γύρο του US Open 2023 κόντρα στον Ματέο Αρνάλντι © 2023 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο προημιτελικό του US Open ανάμεσα στον Κάρλος Αλκαράθ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Κάρλος Αλκαράθ θα αντιμετωπίσει τα ξημερώματα τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ για τα προημιτελικά του US Open (07/09 03:15 Eurosport 1, Live από το SPORT24). Το παιχνίδι με τον Γερμανό, Νο. 12 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι ουσιαστικά το πρώτο σοβαρό τεστ για τον Αλκαράθ στο Queens της Νέας Υόρκης, όπου στόχος του είναι ασφαλώς να υπερασπιστεί τον περσινό του τίτλο.

Ο Αλκαράθ έφτασε ως τους "8" χάνοντας μόνο ένα σετ στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του και ξόδεψε μόλις 8 ώρες και 36 λεπτά. Εν ολίγοις, τα αποθέματα ενέργειάς του βρίσκονται σε άριστο επίπεδο και δικαιωματικά είναι το φαβορί. Άλλωστε, μιλάμε για το No. 1 του ATP Ranking, με ρεκόρ 57-6 φέτος και έξι κερδισμένους τίτλους, μεταξύ των οποίων και το Wimbledon.

Ο Ζβέρεβ βέβαια δεν είναι ένας αντίπαλος της σειράς. Στους "16" πέτυχε μία επική πρόκριση απέναντι στον Γιανίκ Σίνερ (Νο. 6) σε 4 ώρες και 42 λεπτά, με 3-2. Τέτοιες νίκες δίνουν αυτοπεποίθηση και αφήνουν στην άκρη τη δεδομένη κόπωση. Σε κάθε περίπτωση, ο 26χρονος Γερμανός έχει πλέον αφήσει πίσω του το δύσκολο 2022, όπου ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς και δείχνει ότι βρίσκει ξανά την κορυφαία του φόρμα, έχοντας μέσα στο 2023 ρεκόρ 42-20.

Οι δύο τενίστες έχουν συναντηθεί πέντε φορές στο παρελθόν, με τον Ζβέρεφ να μετράει τρεις νίκες. Οι δύο πάντως ήταν το 2021, όταν ακόμη ο Αλκαράθ δεν είχε αναρριχηθεί στην κορυφαία θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Πέρυσι, έπαιξαν για πρώτη φορά σε Grand Slam, με τον Ζβέρεφ να κερδίζει με 3-1 στα προημιτελικά του Roland Garros. Φέτος, στη μοναδική τους αναμέτρηση, ο Αλκαράθ κέρδισε εύκολα με 2-0 σετ στους "16" της Μαδρίτης (Masters), σε μία περίοδο βέβαια που ο Ζβέρεφ δεν πατούσε καλά.

Προγνωστικά Στοιχήματος

Ο Αλκαράθ στην παρούσα φάση μοιάζει σχεδόν αχτύπητος και πρακτικά μόνο ο θρυλικός Νόβακ Τζόκοβιτς μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Δεν υπάρχει τενίστας αυτή τη στιγμή στο τουρ με τα χτυπήματα, την ταχύτητα και την ανθεκτικότητα του Ισπανού.

Ο Ζβέρεφ πάντως, δεν είναι κάποιος τυχαίος αντίπαλος. Πριν τραυματιστεί ήταν παίκτης της πρώτης τετράδας και φέτος δουλεύει μεθοδικά για να επιστρέψει εκεί που πραγματικά αξίζει να βρίσκεται. Ακόμη λοιπόν και να ηττηθεί, δεν πρόκειται να πέσει αμαχητί. Με τον Σίνερ ήταν εξαιρετικός, έχοντας 21 λιγότερα αβίαστα λάθη σε σύγκριση με τον Ιταλό, έξι περισσότερα winners, 8/12 σωσμένα break points και 70% ποσοστό κερδισμένων πόντων από το πρώτο του σερβίς.

Στο 2.05 ανεβαίνει η νίκη του Αλκαράθ αν παιχθούν πάνω από 32 games. Ο Ζβέρεφ έχει τη φόρμα και την ψυχολογία για κερδίσει τουλάχιστον ένα σετ και να οδηγήσει το ματς στο Over 32,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αλκαράθ – Ζβέρεφ: Νίκη Αλκαράθ & Over 32,5 Games (απόδοση 2.05), 03:15
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ