ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά στοιχήματος: Υπερβολικός ο φαβοριτισμός της Μπάρτι κόντρα στην Κις

Η Μάντισον Κις σερβίρει κόντρα στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν
Η Μάντισον Κις σερβίρει κόντρα στην Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα © 2022 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS

Σ’ ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον αντάμωμα για τα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν η Άσλεϊ Μπάρτι αντιμετωπίζει τη Μάντισον Κις και οι αποδόσεις είναι υπερβολικές υπέρ της Αυστραλής. Ποντάρισμα στο 2.22 και στο 4.46.

(μετά τις 10:30) Άσλεϊ Μπάρτι (Νο1) - Μάντισον Κις (Νο51): Αναμέτρηση (μετά τις 10:30 EUROSPORT, LIVE από το SPORT24) που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι ο τελικός της διοργάνωσης με βάση την υποδειγματική εικόνα που έχουν παρουσιάσει οι δύο αθλήτριες. Η Μάντισον Κις με career high το Νο7 της παγκόσμιας κατάταξης βρίσκεται για δεύτερη φορά στα ημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Η πρώτη ήταν το 2015, τότε την είχε αποκλείσει η θρυλική Σερίνα Γουίλιαμς σε μια αμφίρροπη αναμέτρηση.

Η 27χρονη Αμερικανίδα δεν έχει ξεχάσει το τένις, δείχνει ικανή να επιστρέψει ξανά στο υψηλότερο επίπεδο του Tour, μπορεί να το καταφέρει αυτό και το έχει αποδείξει στη Μελβούρνη. Οι τραυματισμοί την προηγούμενη τριετία την ταλαιπώρησαν πάρα πολύ, αλλά στη Μελβούρνη φέτος αποδεικνύει πόσο χαρισματική παίκτρια είναι και τι διαύγεια μπορεί να βγάλει στο παιχνίδι της ακόμα και σε απαιτητικές δοκιμασίες.

Η Μάντισον Κις τρέχει φέτος στο Tour ρεκόρ 11-1, την ώρα που η οικοδέσποινα Άσλεϊ Μπάρτι 9-0. Αυτή πρόκειται να είναι η τέταρτη μεταξύ τους συνάντηση, με την Μπάρτι να μετράει 2 νίκες και 1 ήττα. Η μια αναμέτρηση ήταν το 2019 στο Billie Jean King Cup, ενώ οι άλλες δύο στο Γαλλικό Όπεν (από μια νίκη η καθεμία, το 2019 η Μπάρτι, το 2017 η Κις).

Η Άσλεϊ Μπάρτι μετά τη νίκη της κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν
Η Άσλεϊ Μπάρτι μετά τη νίκη της κόντρα στην Τζέσικα Πεγκούλα © 2022 ANDY BROWNBILL/ASSOCIATED PRESS


Η Μπάρτι παίζει κυριαρχικό τένις στη μεγαλύτερη διάρκεια του τουρνουά, έχει όμως να διαχειριστεί την αδιανόητη πίεση του αυστραλέζικου κοινού που έχει να δει χρόνια κάποιον συμπατριώτη τους να κατακτάει το πρώτο Grand Slam της χρονιάς. Ενδεικτική η ατμόσφαιρα που επικρατεί στα παιχνίδια της Μπάρτι ή όταν αγωνίζονται στα διπλά Κοκκινάκης και Κύργιος. Η Μπάρτι παίζει ως πρωταθλήτρια ως τώρα, νιώθει άνετα, αλλά καμία δεν την έχει ζορίσει, δεν την έχει στείλει στα σχοινιά. Το γεγονός πως έχει φτάσει στα ημιτελικά χωρίς να κάνει κάποιο άθλιο ματς και χωρίς να συναντήσει μεγάλη πίεση πέραν αυτής του κοινού μπορεί να αποτελέσει αγκάθι.

Η Μάντισον Κις είναι μια παίκτρια υψηλής κλάσης, για πρώτη φορά την τελευταία διετία έχει βρει φόρμα και αποδεικνύει πόσο καλό τένις μπορεί να παίξει. Είναι άψογη στο αμυντικό παιχνίδι και μπορεί να αντιμετωπίσει τα δυνατά χτυπήματα εδάφους της Μπάρτι, ξέρει πότε να επιτεθεί κινείται στους χώρους, δεν παίζει μόνο από τη βασική γραμμή, κάτι που μπορεί να βάλει δύσκολα στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Η Κις εάν το φέρουν οι συνθήκες του αγώνα μπορεί να γίνει επιθετική χάρη στο αριστοτεχνικό forehand της, ενώ έχει ένα από τα καλύτερα σερβίς στο Tour.

Η Μπάρτι μπορεί ανά διαστήματα να παγώσει το ρυθμό, ωστόσο αυτό ίσως και να μην τη βοηθήσει. Όπως και να έχει το 1.21 για την επικράτηση της Μπάρτι δεν λέει όλη την αλήθεια, το ματς είναι πολύ πιο δύσκολο, ο φαβοριτισμός της είναι υπερβολικός. Στο 4.46 κατά μέσο όρο η επικράτηση της Αμερικανίδας, εάν υπάρχει κάποια να της βάλει STOP είναι η φορμαρισμένη Κις, έχει όλο το ταλέντο, την εμπειρία και τα όπλα για να σταματήσει το Νο1. Για μεγαλύτερη ασφάλεια το +1,5 σετ υπέρ της Μάντισον Κις που ουσιαστικά θέλουμε ένα σετ να κερδίσει κυκλοφορεί κατά μέσο όρο στο 2.22.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μπάρτι - Κις: Κις (απόδοση 4.46), μετά τις 10:30
  • Μπάρτι - Κις: Κις +1,5 σετ (απόδοση 2.22), μετά τις 10:30
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ