ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Σοβαρή στα φιλικά η Αγγλία και με δυνατή παράδοση

Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Αλβανία στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Ο Χάρι Κέιν πανηγυρίζει γκολ κόντρα στην Αλβανία © 2021 HEKTOR PUSTINA/ASSOCIATED PRESS

Ημέρα φιλικών αγώνων η αποψινή με πολλές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις. Η Αγγλία φιλοξενεί την Ελβετία, η Γερμανία το Ισραήλ και η Ολλανδία τη Δανία.

Στο Άμστερνταμ, η Ολλανδία παίζει με τη Δανία (21:45 Cosmote Sport 7HD, Live από το SPORT24), σε ένα ματς όπου φυσικά ξεχωρίζει η είδηση της επιστροφής του Κρίστιαν Ερικσεν στην αποστολή των Δανών, μετά το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη στο Euro 2020.

Η Δανία ήταν εντυπωσιακή στα προκριματικά του Μουντιάλ και καθάρισε την πρόκριση με χαρακτηριστική άνεση. Ολοκλήρωσε τον όμιλο με ρεκόρ 9-0-1 και γκολ 30-3. Στις πρώτες εννιά αγωνιστικές έκανε ισάριθμες νίκες και υπέστη τη μοναδική της ήττα στην τελευταία, από τη Σκωτία, στη Γλασκώβη, σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς, αφού είχε εξασφαλίσει την πρωτιά του έκτου γκρουπ.

Ολλανδία - Δανία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Για το αποψινό ματς με την Ολλανδία, ο Κάσπερ Χιούλμαντ δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους δύο βασικούς του στόπερ, τον Αντρέας Κρίστενσεν (Τσέλσι) και τον Σίμον Κιάερ (Μίλαν), όπως επίσης και τον καλό μπακ/χαφ Ντάνιελ Βας (Ατλέτικο). Η αποστολή των Δανών πάντως παραμένει πολύ δυνατή με παίκτες πρώτης γραμμής, όπως ο Κάσπερ Σμάιχελ (Λέστερ), ο Γιοακίμ Μέλε (Αταλάντα), ο Τόμας Ντιλέινι (Σεβίλλη), ο Πιερ-Εμίλ Χόιμπιεργκ (Τότεναμ), ο Γέσπερ Λίντστρεμ (Αϊντραχτ Φρ.), ο Κάσπερ Ντόλμπεργκ (Νις), ο Γιόνας Βιντ (Βόλφσμπουργκ) και ο Γιουσούφ Πόουλσεν (Λειψία).

Η Ολλανδία προκρίθηκε πιο δύσκολα απ' ότι η Δανία στην τελική φάση του Μουντιάλ. Διεκδικούσε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο και τελικά την πήρε, κερδίζοντας με 2-0 (84', 91') τη Νορβηγία, εντός έδρας, τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι "οράνιε" μετά την αποτυχημένη παρουσία στο Euro, όπου αποκλείστηκαν στους "16" από την Τσεχία, αντικατέστησαν τον Φρανκ Ντε Μπουρ και επανέφεραν στον πάγκο τον Λουίς Φαν Χάαλ για τρίτη φορά. Με τον πολύπειρο τεχνικό, η Ολλανδία είναι αήττητη επτά ματς (5-2-0) και πλέον μπαίνει σε φάση προετοιμασίας εν όψει Κατάρ.

Η αποστολή των Ολλανδών είναι σχεδόν πάνοπλη. Πιο σημαντική απουσία είναι αυτή του βασικού γκολκίπερ Γιάσπερ Σίλεσεν. Με τον άσο της Βαλένθια εκτός, θα έχει την ευκαιρία απόψε να κάνει το ντεμπούτο του ο Μαρκ Φλέκεν, ο οποίος πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν φέτος με τη Φράιμπουργκ στην Bundesliga.

Ο Φαν Χάαλ αναμένεται να παίξει με 3-5-2. Στην τριάδα των στόπερ θα είναι οι Φαν Ντάικ, Ντε Λιχτ και Μπλιντ. Στους χαφ προβάδισμα φαίνεται πως έχουν οι Βαϊνάλντουμ και Φρένκι Ντε Γιονγκ., ωστόσο υπάρχουν και οι δύο άσοι της Αταλάντα, ο Μάρτεν ντε Ρουν και ο Τέουν Κουπμάινερς. Στην επίθεση οι λύσεις είναι πολλές και ποιοτικές με τους Ντεπάι, Μάλεν, Νταντζούμα και Μπεργκβάιν να διεκδικούν πρακτικά δύο θέσεις.

Ποιοτικές ομάδες και οι δύο, με επιθετική φιλοσοφία και παίκτες που παίζουν στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, άρα σε υψηλή ένταση. Σε τιμές αουτσάιντερ το αμφίσκορο (1.95) έχει ενδιαφέρον. Άλλωστε στις τελευταίες 10 φιλικές αναμετρήσεις τους, εμφανίστηκε οχτώ φορές το Goal/Goal.

Αγγλία - Ελβετία: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Αγγλία υποδέχεται την Ελβετία στο Γουέμπλεϊ (19:30 Cosmote Sport 1HD, Live από το SPORT24). Και οι δύο ομάδες προκρίθηκαν στην τελική φάση του Μουντιάλ. Οι Αγγλοι τερμάτισαν άνετα πρώτοι και αήττητοι (8-2-0) στον όμιλό τους, ενώ η ομάδα του Μουράτ Γιακίν έκανε την έκπληξη, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την Ιταλία, με την οποία έφερε δύο ισοπαλίες, 0-0 εντός έδρας και 1-1 εκτός.

Σημαντικότερες απουσίες για την Ελβετία, είναι ο γκολκίπερ Γιαν Ζόμερ (Γκλάντμπαχ), ο στόπερ Φάμπιαν Σερ (Νιούκαστλ), ο χαφ Ντένις Ζακάρια (Γιουβέντους), ο μεσοεπιθετικός Κρίστιαν Φάσναχτ (Γ. Μπόις) και ο έμπειρος φορ Χάρις Σεφέροβιτς (Μπενφίκα).

Για την Αγγλία, έμειναν εκτός για διάφορους λόγους οι Τρεντ Αλεξάντερ-Αρνολντ (Λίβερπουλ), Ρις Τζέιμς (Τσέλσι), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Μπουκαγιό Σακά (Αρσεναλ), Τάμι Εϊμπραχαμ (Ρόμα), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γ.) και Τζέιντον Σάντσο (Μάντσεστερ Γ.). Φυσικά, η πηγή παικτών για τους Αγγλους είναι αστείρευτη και ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ θα κατεβάσει και απόψε μία πολύ δυνατή 11αδα, πιθανότατα με Πίκφορντ, Γουόκερ-Πίτερς, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Σο, Ράις, Μπέλινγχαμ, Στέλινγκ, Μάουντ, Φόντεν και Κέιν.

Γενικά, η Αγγλία είναι σοβαρή στα φιλικά, μετρώντας οχτώ σερί νίκες εντός έδρας σε τέτοιου είδους ματς, με ανέπαφη μάλιστα την εστία της στα τελευταία επτά. Επίσης, τα "λιοντάρια" είναι αήττητα κόντρα στην Ελβετία σε 12 διαδοχικά παιχνίδια (8-4-0) από το 1988 και μετά. Νορμάλ φαβορί ο άσος στο 1.70.

Γερμανία - Ισραήλ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Η Γερμανία με τη σειρά της, θα παίξει στο Ζινσχάιμ με το Ισραήλ (21:45 Cosmote Sport 3HD, Live από το SPORT24). Η Μάνσαφτ μετά το αποτυχημένο Euro 2020 και την αποχώρηση του Γιοάκιμ Λεβ, πέρασε στην εποχή του Χάνζι Φλικ. Με τον πρώην τεχνικό της Μπάγερν, οι Γερμανοί έκαναν 7/7 νίκες με 31-2 γκολ στον προκριματικό όμιλο του Μουντιάλ και φυσικά προκρίθηκαν με άνεση στα τελικά του Κατάρ.

Για το αποψινό ματς, έχουν μείνει πολλοί παίκτες εκτός (Ζίλε, Γκόσενς, Χούμελς, Τσαν, Χόφμαν, Ρόις, Γκορέτσκα, Βιρτς, Γκνάμπρι, Αντεγιέμι, Κίμιχ). Ο Φλικ πάντως αναμένεται να κατεβάσει μία πολύ ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή με τους Μουσιάλα, Γκουντογκάν, Χάβερτς, Μίλερ, Σανέ και Βέρνερ.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε μεταβατική φάση μετά τον αποκλεισμό από το Μουντιάλ και αναζητεί νέο τεχνικό, αφού ο Αυστριακός τεχνικός Βίλι Ρουτενστάινερ αποτελεί παρελθόν. Από την αποστολή απουσιάζει ο σταρ Εράν Ζάχαβι (Αϊντχόφεν), έχει συμπεριληφθεί ωστόσο κανονικά ο φορ Μοάνες Νταμπούρ, ο οποίος πρακτικά θα παίξει εντός έδρας, αφού η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Χοφενχάιμ.

Το Ισραήλ είναι μία φύσει επιθετική ομάδα και έχει την τάση να ανοίγει τα παιχνίδια του. Στα τελευταία οχτώ εκτός έδρας έχει φέρει ισάριθμα Over 3,5. Η Γερμανία του Φλικ είναι ικανή να το φέρει και μόνη της αν χρειαστεί. Στο 1.80 να μπουν πάνω από τρία γκολ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Αγγλία – Ελβετία: 1 (απόδοση 1.70), 19:30
  • Γερμανία – Ισραήλ: Over 3,5 (απόδοση 1.80), 21:45
  • Ολλανδία – Δανία: Goal/Goal (απόδοση 1.95), 21:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΚΟΛ ΓΚΟΛ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ OVER 2.5 ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ