WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Όλα για όλα οι δύο Δικέφαλοι, Bet Builder στο Φάληρο, ειδικό στην Τούμπα

Προγνωστικά Στοιχήματος: Όλα για όλα οι δύο Δικέφαλοι, Bet Builder στο Φάληρο, ειδικό στην Τούμπα
INTIME

Για δεύτερη διαδοχική σεζόν η μάχη του τίτλου στη Stoiximan Super League εξελίσσεται σε θρίλερ και η 9η αγωνιστική των playoffs περιλαμβάνει δύο σπουδαία ντέρμπι, το Ολυμπιακός – ΑΕΚ και το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, που ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικά για την τελική έκβαση.

Μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-0 επί του Ολυμπιακού, την περασμένη Κυριακή, η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου μείωσε τη διαφορά της στο -1 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Αυτό σημαίνει λοιπόν, ότι ο φετινός τίτλος είναι πλέον υπόθεση των δύο Δικεφάλων.

Η ΑΕΚ παραμένει το φαβορί για να κάνει το ριπίτ, αφού προσφέρεται στο 1.30 στη Stoiximan, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ είναι στο 3.25. Και αυτό διότι η Ένωση συνεχίζει να κρατάει την τύχη απόλυτα στα δικά της χέρια, αφού αν κάνει δύο νίκες με Ολυμπιακό και Λαμία, θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια την ερχόμενη Κυριακή, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του ΠΑΟΚ

Πρακτικά, την ΑΕΚ την ενδιαφέρει να είναι τουλάχιστον ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ μετά την ολοκλήρωση της 9ης αγωνιστικής, διότι υπερτερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία και ξέρει ότι την τελευταία στροφή, με νίκη επί της αδιάφορης βαθμολογικά Λαμίας στην OPAP Arena, θα πανηγυρίσει το 14ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είναι ουσιαστικά υποχρεωμένος να κάνει το 2/2 με Παναθηναϊκό στην Τούμπα και Άρη στο "Βικελίδης" και περιμένει ένα στραβοπάτημα της ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης" για να στεφθεί εκείνος πρωταθλητής.

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το τεράστιο κίνητρο της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ωστόσο κίνητρο υπάρχει και στους δύο αντιπάλους τους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός θέλουν να αποφύγουν την 4η θέση διότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να μείνουν εκτός Ευρώπης την ερχόμενη σεζόν, αν ο Άρης κατακτήσει το κύπελλο.

Ο Ολυμπιακός έχει ασφαλώς μπροστά του και την ιστορική πρόκληση του τελικού στο Conference League, όπου μπορεί από εκεί να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Παρόλα αυτά, ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ διεμήνυσε πως οι ερυθρόλευκοι στοχεύουν να κλειδώσουν την ευρωπαϊκή τους συμμετοχή μέσω του πρωταθλήματος, για να μην έχουν ένα έξτρα βάρος την 29η Μαΐου, όταν δηλαδή θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Οι πράσινοι γνωρίζουν, ότι αν τερματίσουν στην 4η θέση της φετινής Stoiximan Super League, θα παίξουν όλη τη χρονιά και την ευρωπαϊκή τους προοπτική για την επόμενη σεζόν, στον τελικό κυπέλλου με τον Άρη την 25η Μαΐου.

Με επιθετική λογική Μεντιλίμπαρ και Αλμέιδα

Όλα λοιπόν προμηνύουν δύο πολύ μεγάλα παιχνίδια σε Φάληρο και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα. Σε ό,τι αφορά στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με την ΆΕΚ, η Ένωση έχει φέτος το πάνω χέρι στις αναμετρήσεις με τους ερυθρόλευκους, αφού στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία.

Βέβαια, στο πιο πρόσφατο συναπάντημα, η ΑΕΚ είχε κερδίσει πολύ δύσκολα στη Νέα Φιλαδέλφεια με γκολ του Ελίασον στο 90+1' (1-0) κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε προηγουμένως τις μεγαλύτερες φάσεις στο ματς. Από την άλλη, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ένωση μετράει δύο σερί διπλά στο "Καραϊσκάκης" σε επίπεδο πρωταθλήματος και είναι αήττητη εκεί στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις της (2-2-0), πάντα σε ό,τι αφορά στη Stoiximan Super League.

Στα φετινά playoffs, η ΑΕΚ έχει γνωρίσει δύο ήττες, ισάριθμες εκτός έδρας, στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ. Μάλιστα και στα δύο αυτά ματς υπέστη ανατροπή. Πρέπει επίσης να σημειωθεί, ότι η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα είναι χωρίς επίσημο αγώνα 17 ημέρες, μετά το 3-2 στην Τούμπα.

Δεν τίθεται λοιπόν κανένα θέμα φρεσκάδας, παρά μόνο έλλειψης αγωνιστικού ρυθμού. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός έχει ήδη δώσει τρία πολύ απαιτητικά ματς μέσα στον Μάιο, τα δύο με την Άστον Βίλα και το εξ αναβολής με τον ΠΑΟΚ.

Στο παιχνίδι της Τούμπας, ο Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να προχωρήσει σε τέσσερις αλλαγές στην 11αδα, διαφοροποιώντας όλη την επιθετική του τριάδα. Ο Βάσκος τεχνικός πόνταρε σε πιο φρέσκους παίκτες, ωστόσο η επιλογή του δεν δούλεψε. Ο Ολυμπιακός επιθετικά δεν μπόρεσε να φανεί ιδιαίτερα και η λογική λέει ότι στο ματς με την ΑΕΚ θα επιστρέψουν στο βασικό σχήμα οι Φορτούνης, Ποντένσε και Ελ Κααμπί. Σημαντικό εξάλλου, ότι επανακάμπτει στην αποστολή ο Γιόβετιτς.

Από εκεί και πέρα, ο Όρτα αναμένεται ξανά στην 11αδα, αφού είναι τραυματίας ο Ιμπόρα, ενώ υπάρχει ερωτηματικό στην άμυνα, καθώς συμπλήρωσε κάρτες ο Ρέτσος και ως εκ τούτου ο Μεντιλίμπαρ θα κληθεί να τον αντικαταστήσει με έναν εκ των Άμπι ή Βέζο. Πρόβλημα εντοπίζεται και στην αριστερή πτέρυγα, διότι είναι τραυματίες οι Ορτέγκα και Ρίτσαρντς, άρα προβάδισμα έχει ξανά ο Κίνι.

Στην ΑΕΚ, δεδομένες είναι οι απουσίες των Ρότα και Φερνάντες, ενώ σε ό,τι αφορά στην 11αδα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η προσέγγιση του Αλμέιδα, ο οποίος στο τελευταίο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, είχε αποφασίσει να χρησιμοποιήσει μαζί τους Σιμάνσκι και Γιόνσον πίσω από τον Πινέδα.

Αν αυτή τη φορά αλλάξει στάση, τότε ο Πινέδα θα χαμηλώσει μέτρα και πίσω από τον επιθετικό θα παίξει ένας εκ των Τσούμπερ ή Αραούχο. Δίλημμα υπάρχει και στην κορυφή, μεταξύ Λιβάι Γκαρσία και Πόνσε, ενώ στα φτερά διεκδικούν δύο θέσεις τρεις παίκτες, οι Ελιάσον, Αμραμπατ και Γκατσίνοβιτς.

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ είναι δεδομένο πως θα κατέβει με επιθετική διάθεση στο Φάληρο, όπως άλλωστε κάνει πάντα από τότε που την ανέλαβε ο Αλμέιδα. Πόσο μάλλον τώρα, που με νίκη ουσιαστικά κατακτάει το πρωτάθλημα. Επιθετική ωστόσο είναι και η λογική του Μεντιλίμπαρ και γενικά ο Ολυμπιακός σε ματς πρωταθλήματος, μέσα στην έδρα του, είναι ελάχιστες οι φορές που περιορίζεται σε παιχνίδι αντίδρασης.

Είναι λοιπόν, απολύτως φυσιολογικό ότι το Goal/Goal προσφέρεται σε τιμές καθαρού φαβορί στο 1.55. Με την επιλογή πάντως του Bet Builder της Stoiximan, μπορούμε να εκτοξεύσουμε την απόδοση στο 3.00, αν επιλέξουμε ταυτόχρονα να δεχθεί κάρτα ο Σιμάνσκι.

Ο Πολωνός χαφ της ΑΕΚ είναι από τους πιο κομβικούς παίκτες στην τακτική του Αλμέιδα, που απαιτεί επιθετικό πρέσινγκ. Συχνά πυκνά κάνει φάουλ για να ανακόψει την πιθανότητα αντεπίθεσης του αντιπάλου και μοιραία “κιτρινίζεται”. Φέτος έχει δεχθεί 11 κίτρινες συνολικά, εκ των οποίων οι δύο στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Στην αγορά των καρτών ενδιαφέρουσα επιλογή είναι και το Over 7,5 σε απόδοση 2.15 στη Stoiximan. Διαιτητής ορίστηκε ο Γερμανός, Τομπίας Στίλερ, ο οποίος είχε διευθύνει το δραματικό ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-2 στη Νέα Φιλαδέλφεια για την 4η αγωνιστική των playoffs. Σε εκείνο το ματς είχε βγάλει 12 κίτρινες κάρτες.

Τον Στίλερ, που είναι διαιτητής Elite, τον ξέρουν καλά και στον Ολυμπιακό, αφού φέτος έπαιξε τους ερυθρόλευκους τόσο στο εκτός έδρας ματς με την Γκενκ για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, όσο και στη ρεβάνς με τη Φενέρ. Σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις ο Στίλερ χρησιμοποίησε 15 φορές την κίτρινη κάρτα, ενώ έβγαλε και τρεις κόκκινες συνολικά.

Ο ενθουσιασμός του ΠΑΟΚ και ο εγωισμός του Παναθηναϊκού

Στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ, όπου το σετ είναι σχεδόν ισορροπημένο, υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί. Ο άσος στη Stoiximan είναι στο 1.65, ενώ το διπλό φτάνει το 5.20.

Η αλήθεια είναι πως στον Παναθηναϊκό υπάρχει απογοήτευση μετά τις δύο διαδοχικές ήττες από ΑΕΚ και Άρη, που τον έβγαλαν εκτός τροχιάς τίτλου. Το κλίμα εκ των πραγμάτων δεν ήταν το καλύτερο δυνατό κατά τη διάρκεια της διακοπής και αναπόφευκτα το μέλλον του Τερίμ στον πράσινο πάγκο κρίνεται αβέβαιο.

Συν τοις άλλοις, το τριφύλλι θα παραταχθεί στην Τούμπα χωρίς τον Ιωαννίδη, που είναι φέτος αναμφίβολα ο MVP της σεζόν για τους πράσινους. Το κενό του διεθνούς άσου, θα προσπαθήσει να καλύψει ο Σπόραρ. Ο Σλοβένος θα έχει από πίσω του την υποστήριξη των Μπερνάρ, Μπακασέτα και ενός εκ των Παλάσιος ή Λημνιού, αφού ο Βέρμπιτς τέθηκε νοκ άουτ με ίωση.

Στον ΠΑΟΚ, ο Λουτσέσκου κράτησε κλειστά τα χαρτιά του και δεν ανακοίνωσε αποστολή. Όπως και να έχει προβλήματα δεν έχουν αναφερθεί και μένει να φανεί αν ο Ρουμάνος τεχνικός θα πάει με την ίδια 11αδα, όπως κόντρα στον Ολυμπιακό, ή θα προχωρήσει σε ορισμένες αλλαγές για να δώσει έξτρα ενέργεια στην ομάδα του, ρίχνοντας στη φωτιά παίκτες όπως ο Ντεσπόντοφ, ο Οζντόεφ και ο Σαμάτα, που ήρθαν από τον πάγκο την Κυριακή ή τον Οτο, που δεν αγωνίστηκε καθόλου.

Το θετικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχει το πάνω χέρι στις φετινές αναμετρήσεις με τον Παναθηναϊκό. Στις τρεις προηγούμενες συναντήσεις τους για το πρωτάθλημα, ο Δικέφαλος μετράει δύο νίκες και μία ισοπαλία. Μάλιστα, η ισοπαλία στη Λεωφόρο με 2-2, διαμορφώθηκε με γκολ του Γερεμέγεφ στο 90+6'.

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, απέκλεισε τον ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του κυπέλλου, στη διαδικασία των πέναλτι, πρέπει ωστόσο να σημειωθεί, ότι ο Δικέφαλος κρατούσε τα δικά του χέρια την πρόκριση, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων της παράτασης κι ενώ είχε μείνει με δέκα παίκτες, επειδή τραυματίστηκε ο Μπάμπα.

Είναι λοιπόν φανερό, πως ο ΠΑΟΚ φέτος "έχει" τον Παναθηναϊκό κατά το κοινώς λεγόμενο και ειδικά μετά τις δύο νίκες με ΑΕΚ και Ολυμπιακό στην Τούμπα, θα προσπαθήσει να... τριτώσει το καλό για να πάρει το πάνω χέρι στη μάχη του τίτλου, εφόσον η Ένωση δεν περάσει από το "Καραϊσκάκης".

Το ματς βέβαια δεν αναμένεται τόσο εύκολο, όσο δείχνουν οι αποδόσεις. Ο Παναθηναϊκός έχει πληγωμένο εγωισμό, καλείται να βγάλει αντίδραση και δεν θέλει με τίποτα να υποστεί τρίτη σερί ήττα, διότι θα πάει με πολύ βαριά ψυχολογία στο αιώνιο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ένα ματς που ίσως κρίνει την τρίτη θέση.

Προτιμότερο λοιπόν, να στραφούμε κι εδώ στις ειδικές αγορές. Για παράδειγμα, το anytitme του Ζίβκοβιτς προσφέρεται στο 3.50 στη Stoiximan. Ο Σέρβος εξτρέμ ήταν εξαιρετικός την Τετάρτη με τον Ολυμπιακό, έχοντας γκολ και ασίστ. Φέτος έχει πετύχει συνολικά 11 τέρματα σε πρωτάθλημα και κύπελλο, εκ των οποίων τα δύο κόντρα στον Παναθηναϊκό. Γενικά, έχει καλή παράδοση με τους πράσινους, με τέσσερα γκολ εναντίον τους συνολικά. Απέναντι σε καμία άλλη ομάδα δεν έχει πετύχει περισσότερα.

Στην αντίπερα όχθη, μπορεί να σταθεί το 1.65 της Stoiximan στο ενδεχόμενο να βρει τουλάχιστον μία τελική εντός εστίας ο Μπακασέτας. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός δοκιμάζει συχνά τα πόδια του από μακρινές αποστάσεις, είναι ο εκτελεστής στις περισσότερες στατικές μπάλες και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε σκοράρει στην Τούμπα, τον περασμένο Ιανουάριο, στην ήττα των πράσινων με 2-1.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ