ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά στοιχήματος: Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει τα όπλα για την πρόκριση

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στο Αυστραλιανό Όπεν την πρόκριση κόντρα στον Μπενουά Περ στον τρίτο γύρο
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγυρίζει στο Αυστραλιανό Όπεν © 2022 HAMISH BLAIR/ASSOCIATED PRESS

Στη μάχη του τέταρτου γύρου μπαίνει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που έχει ένα πολύ δύσκολο και απαιτητικό εμπόδιο μπροστά του ώστε να προκριθεί στα προημιτελικά του Αυστραλιανού Όπεν. Ποντάρισμα σε δύο επιλογές.

(Μετά τις 10:00) Τέιλορ Φριτζ (Νο22) - Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο4): Στη μάχη του τέταρτου γύρου ρίχνεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς, αυτή τη φορά εμπόδιο του είναι ο Τέιλορ Φριτζ (μετά τις 10:00 EUROSPORT, LIVE από το SPORT24 ) σ’ ένα αντάμωμα που μόνο εύκολο δεν είναι. Ο Αμερικανός είναι από τους ταλαντούχους αθλητές της νέας γενιάς, ωστόσο έχει σταθεί άτυχος. Λατρεύει το άθλημα, στο DNA του υπάρχει το τένις, καθώς οι γονείς του υπήρξαν στο παρελθόν αθλητές της πρώτης δεκάδας, ενώ ο πατέρας του έχει κατακτήσει και το Αυστραλιανό Όπεν.

Όπως ο Στέφανος, έτσι και ο 25χρονος Αμερικανός πέρσι υποχρεώθηκε να κάνει εγχείρηση, αυτός όμως στο δεξί γόνατο, στον μηνίσκο, ήταν μια επέμβαση πάντως που δεν το ταλαιπώρησε ιδιαίτερα και επέστρεψε σύντομα στα courts, αλλά με… καλημέρα και συγκεκριμένα στο Masters του Τορόντο έλαβε πολλά απειλητικά μηνύματα μετά το ματς με τον Ντάκγουορθ, καθώς αντιμετώπισε θέματα με την αναπνοή του, αλλά δεν αποσύρθηκε και στο τέλος έχασε. Οι τραυματισμοί και οι μικροενοχλήσεις δεν τον έχουν αφήσει σε ησυχία πάντως, αφού και στο ματς με τον Τιάφο τον ταλαιπώρησαν κατά τη διάρκεια του αγώνα κράμπες, αλλά τελικά πήρε το ματς στα τρία σετ μάλιστα.

Ως τώρα στο Tour ο Φριτζ τρέχει ρεκόρ 5-1, ενώ ο Στέφανος 4-1, αμφότεροι μάλιστα αποσύρθηκαν από το τουρνουά του Σίδνεϊ ώστε να είναι σε καλύτερη κατάσταση για το Grand Slam της Μελβούρνης. Σ’ ένα πολύ απαιτητικό ματς που σπατάλησε πολλές δυνάμεις και σε μια αναμέτρηση υψηλής ποιότητας ο Φριτζ απέκλεισε στα πέντε σετ τον Μπαουτίστ Αγκούτ.

Ο Στέφανος από μέρος του, όπως και απέναντι στον Μπάες, έτσι και απέναντι στον Μπενουά Περ είχε κάποια νεκρά διαστήματα και παραχώρησε ένα σετ. Βέβαια, το ματς με τον Γάλλο μόνο εύκολο δεν ήταν αφού είναι ένας ταχύς και απρόβλεπτος αντίπαλος με αρκετά τεχνικά χτυπήματα. Ο Φριτζ έχει αποκτήσει μεγάλη αυτοπεποίθηση και περιμένει πώς και πώς το παιχνίδι με τον Έλληνα πρωταθλητή, αφού για πρώτη φορά βρίσκεται στη δεύτερη εβδομάδα ενός Grand Slam.

Ο Τέιλορ Φριτζ πανηγυρίζει στο Αυστραλιανό Όπεν την πρόκριση κόντρα στον Μπαουτίστα Αγκούτ στον τρίτο γύρο
Ο Τέιλορ Φριτζ πανηγυρίζει στο Αυστραλιανό Όπεν © 2022 TERTIUS PICKARD/ASSOCIATED PRESS

Οι δυο τους έχουν τεθεί αντιμέτωποι τέσσερις φορές, από δύο νίκες μετράει ο καθένας. Ο Στέφανος έχει επικρατήσει και στις δύο σε σκληρή επιφάνεια (2019 Laver Cup και Masters Παρισιού), ενώ οι νίκες του Αμερικανού ήρθαν στο χορτάρι σε τουρνουά προετοιμασίας πριν το Wimbledon (2015 και 2018). Ο Φριτζ είναι ένας επικίνδυνος αντίπαλος, έχει πολύ δυνατό forehand, αλλά και αρκετά καλό σερβίς. Ο Στέφανος καλείται να τον αντιμετωπίσει αρκετά από τη βασική γραμμή και στη συνέχεια να τον τρέξει, για κάτι που δεν φημίζεται ο Αμερικανός, αλλά και να πιέσει και το backhand, εκεί που ο Στέφανος είναι μαέστρος. Ο Στέφανος έχει το προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά, αλλά το παιχνίδι δεν είναι τόσο εύκολο. Θα πρέπει να μειώσει τα νεκρά διαστήματα και να ανεβάσει την απόδοσή του στο πρώτο σερβίς.

Στο 1.51 το over 3,5 σετ στο παιχνίδι, είναι ένα πιθανό σενάριο. Υπό το πρίσμα πως περιμένουμε την επικράτηση του Στέφανου και από ένα σημείο και μετά να κυριαρχήσει στο παιχνίδι το -2,5 games χάντικαπ μπορεί να ξεπεραστεί. Επιλογή που κυκλοφορεί κατά μέσο όρο στο 1.75.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φριτζ - Τσιτσιπάς: Over 3,5 σετ (απόδοση 1.51), μετά τις 10:00
  • Φριτζ - Τσιτσιπάς: Τσιτσιπάς με -3,5 games (απόδοση 1.75), μετά τις 10:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ