BIG GAMES BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ο Παναθηναϊκός τελειώνει τη δουλειά στο 2.72

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ο Παναθηναϊκός τελειώνει τη δουλειά στο 2.72
ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός είναι με το 1,5 πόδι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, όπου τον περιμένει η Μαρσέιγ. Προέχει ωστόσο να τελειώσει τη δουλειά απόψε με την Ντνίπρο-1. Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση.

Οι φίλοι του Παναθηναϊκού δεν θα μπορούσαν να φανταστούν ιδανικότερη εκκίνηση της ομάδας τους στη νέα σεζόν. Το τριφύλλι στο πρώτο επίσημο ματς της αγωνιστικής περιόδου κέρδισε με 3-1 την Ντνίπρο-1 στο Κόζιτσε της Σλοβακίας και ουσιαστικά βρίσκεται ήδη με το 1,5 πόδι στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League.

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή για τον Παναθηναϊκό μετά τη σεζόν 2017/18. Ωστόσο, δεν ήταν τόσο η επικράτηση αυτή καθαυτή που γέμισε αισιοδοξία τους φιλάθλους του συλλόγου, όσο η πειστική και σοβαρή εμφάνιση.

Άλλωστε, για τα δεδομένα του Παναθηναϊκού, μία πρόκριση επί της Ντνίπρο-1 στο παρελθόν θα ήταν απλά κάτι αυτονόητο. Τώρα όμως σημαίνει πάρα πολλά, διότι το τριφύλλι θα εξασφαλίσει μίνιμουμ την είσοδό του στους ομίλους του Europa League. Θα επιστρέψει δηλαδή σε ευρωπαϊκό γκρουπ για πρώτη φορά μετά από επτά ολόκληρα χρόνια!

Για να γίνει βέβαια αυτό, θα πρέπει το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να τελειώσει απόψε τη δουλειά στο κατάμεστο "Απόστολος Νικολαΐδης" (1/8, 20:30, COSMOTESPORTS 1HD, LIVE στο SPORT24). Ο Σέρβος τεχνικός των δευτεραθλητών Ελλάδος απέκλεισε κατηγορηματικά την πιθανότητα χαλάρωσης στη ρεβάνς, επειδή υπάρχει το αβαντάζ των δύο γκολ από το πρώτο ματς.

Ούτως ή άλλως, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Παναθηναϊκός παίζει επίσης για το ευρωπαϊκό του ranking, το οποίο είναι πολύ χαμηλό λόγω του γεγονότος ότι απουσίασε μία πενταετία από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και για την κατάταξη της Ελλάδας στην UEFA, όπου βρισκόμαστε αυτή μόλις στη 19η θέση.

Ο Παναθηναϊκός βέβαια, θα κυνηγήσει απόψε τη νίκη και για λόγους αυτοπεποίθησης. Το αποψινό ματς είναι το πρώτο επίσημο για τη νέα σεζόν στη Λεωφόρο και ο κόσμος θα δώσει βροντερό "παρών" παρότι βρισκόμαστε καταμεσής του καλοκαιριού. Γενικά, το κλίμα στο κλαμπ είναι ιδανικό και ο Γιοβάνοβιτς ξέρει πολύ καλά ότι για να διατηρηθεί αυτή η θετική αύρα, χρειάζεται συνέπεια τόσο στα αποτελέσματα, όσο και στις εμφανίσεις.

Σε κάθε περίπτωση, ο Παναθηναϊκός έχτισε πέρυσι με πολύ μεγάλο κόπο μία winning mentality εντός συνόρων και τώρα όλοι στο σύλλογο συνομολογούν πως ήρθε η ώρα το τριφύλλι να επιστρέψει σε μία κανονικότητα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εκεί όπου στο παρελθόν έχει βιώσει ουκ ολίγες ένδοξες στιγμές.

Ο Γιοβάνοβιτς, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διορθωτικές κινήσεις στην 11αδα του. Μόνο μία αλλαγή θα γίνει και αυτή αναγκαστική, καθώς τη θέση του Μπαρτ Σένκεφελντ θα πάρει ο Τιν Γεντβάι. Ο Κροάτης στόπερ, παρότι δεν είχε πολύ χρόνο για να εγκλιμαστεί στη νέα του ομάδα, έδειξε την περασμένη Τρίτη πως διαθέτει την κλάση και τις παραστάσεις για να καλύψει επαρκώς το κενό του Ολλανδού στόπερ.

Η μεγάλη διαφορά πάντως, σε σύγκριση με πέρυσι, εντοπίζεται ασφαλώς στη μεσαία γραμμή. Το δίδυμο Τζούριτσιτς-Βιλένα φάνηκε με το καλημέρα ότι θα ανεβάσει αισθητά την ποιότητα στον πράσινο άξονα. Μαζί με τον Ρούμπεν Πέρεθ δημιουργούν μία αν μη τι άλλο ιδανική τριάδα, που αναμένεται να βελτιώσει κατακόφυφα τη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητα του Παναθηναϊκού, δύο κομμάτια του παιχνιδιού στα οποία την περσινή σεζόν πήρε μέτριο βαθμό.

Επίσης, είναι πλέον πασιφανής η αναβάθμιση στο βάθος του πάγκου. Στη Σλοβακία για παράδειγμα, πέρασαν ως αλλαγή παίκτες όπως ο Βέρμπιτς, ο Ιωαννίδης και ο Μαντσίνι, ενώ δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου ο Ζέκα, ο Μλαντένοβιτς, ο Βαγιαννίδης και ο Κλεϊνχέισλερ. Και όλα αυτά, ενώ είναι εκτός ευρωπαϊκής λίστας ο Τσέριν και ο Αϊτόρ!

Στον αντίποδα, η Ντνίπρο-1 μετά το αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, ψάχνει ουσιαστικά μία πολύ μεγάλη υπέρβαση στην Αθήνα για να φέρει τούμπα την κατάσταση. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν μοιάζει και πολύ πιθανό με βάση τα δείγματα της περασμένης Τρίτης.

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ουκρανικού Τύπου, 15 μέλη από την αποστολή της δευτεραθλήτριας Ουκρανίας, εκ των οποίων οκτώ ποδοσφαιριστές, έχουν παρουσιάσει συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πριν τη ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, άρα αντικειμενικά η συμμετοχή τους είναι αμφίβολη. Εφόσον ευσταθούν τα όσα ισχυρίζονται οι Ουκρανοί, το έργο της Ντνίπρο-1 δυσκολεύει έτι περαιτέρω.

Όπως και να έχει, στο άκουσμα της συγκεκριμένης είδησης άμεσα έγιναν διορθώσεις στο σετ της αναμέτρησης, με τον άσο να υποχωρεί από το 1.60 σε τιμές κάτω του 1.35. Ο Παναθηναϊκός πλέον είναι γκράντε φαβορί στην αποψινή αναμέτρηση.

Για την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς βέβαια, δεν έχει και πολύ σημασία τι γίνεται στο απέναντι στρατόπεδο. Η ουσία για τον Παναθηναϊκό είναι να εμφανιστεί ξανά σοβαρός, πειθαρχημένος, αποφασιστικός και αποτελεσματικός (3 γκολ με 4 φάσεις στο α' ματς).

Αν έχει ξανά αυτά τα στοιχεία, πιθανότατα το τριφύλλι θα σβήσει από νωρίς τις όποιες ελπίδες των Ουκρανών και δώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στη ρεβάνς. Ο άσος από το 1,33 φτάνει στο 1,93 στη Stoiximan αν παιχθεί από ημίχρονο. Ενώ αν ζητήσουμε ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός να κρατήσει ανέπαφη την εστία του, τότε χτίζουμε στη Stoiximan ένα Bet Builder σε απόδοση 2.72.

Υπενθυμίζεται, ότι στο παιχνίδι του Κόζιτσε, ο Παναθηναϊκός δεν επέτρεψε σχεδόν καθόλου στην Ντνίπρο-1 να πατήσει την περιοχή του, ενώ την περσινή σεζόν σε 21 επίσημα ματς στη Λεωφόρο, οι πράσινοι κράτησαν το μηδέν 13 φορές.

*** Ενδέχεται να υπόκεινται αλλαγές στις αποδόσεις.

TAGS BIG GAMES BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ