WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ο Ολυμπιακός έχει ραντεβού με την ιστορία

Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί
Ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ευρωπαϊκής του ιστορίας, την πρόκριση στον τελικό του Europa Conference League. Προγνωστικά και ανάλυση για την ιστορική ρεβάνς με την Άστον Βίλα.

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο κατάμεστο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" την Άστον Βίλα, με στόχο να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα μετά από 53 χρόνια που φτάνει σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Σε μία μάλλον αλλοπρόσαλλη σεζόν, όπου οι ερυθρόλευκοι απέλυσαν δύο προπονητές (Ντιέγκο Μαρτίνεθ και Κάρλος Καρβαλιάλ), βρίσκονται ένα βήμα μακριά από ένα αν μη τι άλλο ιστορικό επίτευγμα, την πρόκρισή τους στον τελικό του Europa Conference League, ο οποίος μάλιστα θα διεξαχθεί επί ελληνικού εδάφους, στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όλα άλλαξαν φυσικά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν η διοίκηση του Ολυμπιακού αποφάσισε να προσλάβει τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Ο Βάσκος τεχνικός έβαλε άμεσα μία τάξη στην ομάδα και τη μεταμόρφωσε κυριολεκτικά σε χρόνο dt, αξιοποιώντας στο έπακρο τις δυνατότητες του ρόστερ, αφού ενεργοποίησε και πήρε πράγματα από παίκτες (Γιόβετιτς, Ιμπόρα, Τζολάκης), που ήταν ουσιαστικά εκτός πλάνων με τους προηγούμενους προπονητές.

Μαζί ασφαλώς με την ποιοτική μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου (Κάρμο, Τσικίνιο, Ορτα), ο Ολυμπιακός έφτασε αφενός σε σημείο να κρατάει την τύχη στα χέρια του στη Stoiximan Super League, αφού με 3/3 νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές θα κατακτήσει τον τίτλο, αφετέρου δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να γράψει ιστορία στην Ευρώπη.

Με μότο "δεν φοβόμαστε κανέναν"

Πριν από επτά βράδια, οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν στο Μπέρμιγχαμ ένα από τα πιο εμφατικά διπλά στην ευρωπαϊκή τους ιστορία. Προφανώς, δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα, για ένα ελληνικό κλαμπ να πετυχαίνει τέσσερα γκολ μέσα στην Αγγλία, απέναντι στην 4η ομάδα της φετινής Premier League.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως ο Ολυμπιακός το έκανε αυτό παίζοντας στα ίσα την Άστον Βίλα και όχι με κλεφτοπόλεμο, δείγμα της επιθετικής νοοτροπίας που έχει περάσει ο Μεντιλίμπαρ αλλά και του μότο "δεν φοβόμαστε κανέναν".

Ο Βάσκος τεχνικός βέβαια, φρόντισε να προσγειώσει τους παίκτες του εν όψει της ρεβάνς. Ο ενθουσιασμός είναι δικαιολογημένος, ωστόσο στις δηλώσεις του, ο έμπειρος προπονητής υπενθύμισε ότι προς το παρόν έχει γίνει μόνο η μισή δουλειά και ότι ο επαναληπτικός χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσοχή.

Ο Ολυμπιακός μετά το 4-2 του πρώτου αγώνα, ουσιαστικά παίζει απόψε για... τρία αποτελέσματα, αφού του κάνει ακόμη και ήττα με ένα γκολ διαφορά για να προκριθεί στον τελικό. Ο Μεντιλίμπαρ πάντως, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να παρατάξει τον Ολυμπιακό με στόχο να μη χάσει ή να περιμένει την Άστον Βίλα στο μισό γήπεδο.

Ο Βάσκος δεν κάνει εκπτώσεις στην αγωνιστική του λογική και θα συνεχίσει με το ίδιο επιθετικό πλάνο, ζητώντας από την ομάδα του να ανεβάσει τις γραμμές της και να πρεσάρει ψηλά. Άλλωστε, είναι φανερό πως ο Ολυμπιακός επιχειρεί να αμύνεται αρκετά έξω από την περιοχή του, διότι όταν η μπάλα φτάνει σε αυτή, δεν έχει ακόμη αναπτύξει τους κατάλληλους μηχανισμούς αντίδρασης.

Τα πλάνα των δύο τεχνικών

Σε σύγκριση με το πρώτο ματς, δεν αναμένονται ιδιαίτερες αλλαγές στην 11αδα. Το βασικό ερωτηματικό αφορά τη θέση του αριστερού μπακ, διότι τραυματίστηκε ο Ορτέγκα, επομένως το κενό του Αργεντινού θα καλύψει ένας εκ των Ρίτσαρντς ή Κίνι. Στα θετικά για τον Μεντιλίμπαρ, είναι ότι εξέτισαν ο Ντόη και ο Μασούρας, άρα θα έχει και δύο έξτρα λύσεις στον πάγκο, αν χρειαστεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις. Υπενθυμίζεται, ότι στο Βίλα Παρκ, έβγαλε το ματς κάνοντας μόλις δύο αλλαγές, η πρώτη αναγκαστική με τον Ρίτσαρντς στη θέση του Ορτέγκα στο ημίχρονο και η δεύτερη με τον Ορτα στη θέση του Ποντένσε στο 70ο λεπτό.

Σε ό,τι αφορά στην Αστον Βίλα, ο Ουνάι Έμερι αναμένεται να επαναφέρει στους στόπερ τον Πάου Τόρες, τον οποίο προστάτευσε στο πρώτο ματς. Επίσης, είναι αρκετά πιθανή η επιστροφή του Μαρτίνες στον άσο αντί του Ολσεν. Αντίθετα, ο πολύτιμος χαφ Τίλεμανς δεν μοιάζει ακόμη 100% έτοιμος για να ξεκινήσει βασικός.

Το τελευταίο πρόβλημα που έχει να λύσει ο Έμερι αφορά τον ταχύτατο εξτρέμ Ρότζερς, ο οποίος τραυματίστηκε την Κυριακή, στην ήττα της Βίλα με 1-0 στο Μπράιτον. Αυτό σημαίνει, ότι ο τεχνικός των Villans, μάλλον θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον μπακ Κας ως δεξιό χαφ και τον στόπερ Κόνσα ως δεξιό μπακ. Παράλληλα, θα ανοίξει θέση στην 11αδα για τον Βραζιλιάνο στόπερ Ντιέγκο Κάρλος, ο οποίος έπαιξε στο πλευρό του Πάου Τόρες και κόντρα στην Μπράιτον.

Η πιθανότερη ενδεκάδα της Βίλα απόψε είναι η εξής: Μαρτίνες, Κόνσα, Ντιέγκο Κάρλος, Πάου Τόρες, Ντινιε, ΜακΓκιν, Ντάγκλας Λουίς, Κας, Ντιαμπί, Μπέιλι, Γουάτκινς.

Προφανώς, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα τους ταχύτατους Μπέιλι και Ντιαμπί, αλλά και τον εξαιρετικό Γουάτκινς, ο οποίος έχει φέτος 27 γκολ συνολικά στην Premier League και το Conference League, τέσσερα λιγότερα απ' όσα έχει βάλει την τρέχουσα σεζόν ο Ελ Κααμπί στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρώπη.

Το άστρο του Ελ Κααμπί

Ο Μαροκινός άσος, με το χατ τρικ που πέτυχε στην Αγγλία, έφτασε τα 13 γκολ φέτος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και τα 31 συνολικά, μαζί με τα 18 που έχει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Το ενδεχόμενο να σκοράρει κι απόψε προσφέρεται στο 2.40 στη Stoiximan. Επίσης, η πιθανότητα να έχει τουλάχιστον μία προσπάθεια στην εστία, δίνεται στο 1.45 και μπορεί να φτάσει στο 1.95 σε ένα Βet Βuilder με το πολύ πιθανό Goal/Goal.

Η Βίλα είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει και να κυνηγήσει, όχι ένα, αλλά μίνιμουμ δύο γκολ στο Φάληρο για να έχει ελπίδες. Στα τελευταία παιχνίδια της βέβαια, η άμυνά της δεν ανταποκρίνεται στον καλύτερο δυνατό βαθμό. Πριν τις ήττες από Μπράιτον και Ολυμπιακό, έφερε 2-2 με την Τσέλσι, δέχθηκε γκολ στη νίκη 3-1 επί της Μπόρνμουθ, ενώ στο Λιλ έχασε με 2-1 και προκρίθηκε μέσω της διαδικασίας των πέναλτι. Είναι ενδεικτικό ότι στα τελευταία εννιά επίσημα ματς, τα λιοντάρια κράτησαν το μηδέν μόνο μία φορά και μετρούν 7/9 Goal/Goal.

Στον Ολυμπιακό από την άλλη, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν σκοράρουν θα αυξήσουν κατακόρυφα τις πιθανότητές τους για πρόκριση. Αν βάλουμε στην εξίσωση και την ατμόσφαιρα του "Καραϊσκάκης", που θα πουσάρει τους ερυθρόλευκους από το πρώτο λεπτό, δεν αποκλείεται να δούμε εξ αρχής ένα φουλ επιθετικό παιχνίδι και από τους δύο.

Σε αυτή τη λογική, μπορεί να σταθεί το Over 1,5 ημίχρονο στο 2.30 της Stoiximan. Το συγκεκριμένο line επιβεβαιώθηκε στα τέσσερα από τα τελευταία πέντε ευρωπαϊκά ματς του Ολυμπιακού. Αν ταυτόχρονα ζητήσουμε κι ένα χάντικαπ +2 γκολ υπέρ των ερυθρόλευκων, τότε χτίζουμε στη Stoiximan ένα Bet Builder απόδοσης 3.40.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγή.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ