WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ο Ντε Μπρόινε στο 2.25 κάνει τη διαφορά στο ντέρμπι του Μάντσεστερ

Manchester City's head coach Pep Guardiola, right, gives instructions to Manchester City's Kevin De Bruyne during the English FA Cup third round soccer match between Manchester City and Huddersfield Town, at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 7, 2024. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester City's head coach Pep Guardiola, right, gives instructions to Manchester City's Kevin De Bruyne during the English FA Cup third round soccer match between Manchester City and Huddersfield Town, at the Etihad stadium in Manchester, England, Sunday, Jan. 7, 2024. (AP Photo/Dave Thompson) © 2024 AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το σπουδαίο ντέρμπι του Μάντσεστερ, αλλά και τη δοκιμασία της πρωτοπόρου Λίβερπουλ στην έδρα της Νότιγχαμ, για την 27η αγωνιστική της Premier League.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει αναμφίβολα από την 27η αγωνιστική της Premier League είναι αναμφίβολα το υπ' αριθμόν 192 ντέρμπι του Μάντσεστερ ανάμεσα στη Σίτι και τη Γιουνάιτεντ. Μπορεί στην παρούσα φάση η Σίτι να θεωρείται το ξεκάθαρο φαβορί, παρόλα αυτά οι μεταξύ τους μονομαχίες έχουν πάντα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φυσικά τους δικούς τους νόμους.

Η αλήθεια βέβαια είναι, πως η μηχανή του Πεπ Γκουαρδιόλα ανεβάζει στροφές όσο οδεύουμε προς το φινάλε της σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πρωταθλητές Αγγλίας στα τελευταία 15 επίσημα παιχνίδια τους για όλες τις διοργανώσεις, έχουν ρεκόρ 14 νίκες και μία ισοπαλία, εκείνη με την Τσέλσι στις 17 Φεβρουαρίου.

Ειδικά την Τρίτη, στο εκτός έδρας ματς με τη Λούτον για το FA Cup, οι “πολίτες” ήταν απολαυστικοί, αφού έφτασαν στην πρόκριση, επικρατώντας με το εκκωφαντικό 6-2. Για άλλη μία φορά την παράσταση έκλεψε ο Έρλινγκ Χάλαντ, καθώς σημείωσε πέντε γκολ!

Από κυπελλική πρόκριση έρχεται και η Γιουνάιτεντ, η οποία την Τετάρτη, λύγισε τη Νότιγχαμ μέσα στο City Ground με 1-0, χάρη σε γκολ του Κασεμίρο στο 89'. Αυτή ήταν η έβδομη νίκη στα τελευταία εννιά επίσημα ματς (7-1-1) για τους κόκκινους διαβόλους. Σημειώνεται πάντως, ότι πριν το διπλό επί της Νότιγχαμ για το κύπελλο Αγγλίας, είχε προηγηθεί η ήττα σοκ με 2-1 από τη Φούλαμ μέσα στο Old Trafford, που άφησε τη Γιουνάιτεντ στο -8 από την 4η Αστον Βίλα.

Γενικά, η κατάσταση στο κλαμπ μόνο ρόδινη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Η ομάδα δεν έχει παρουσιάσει την παραμικρή βελτίωση σε σύγκριση με την περσινή σεζόν, κινδυνεύει να χάσει ξανά το βασικό στόχο της εξόδου στο Champions League και φυσικά έχει αποτύχει παταγωδώς να κλείσει την ψαλίδα από τις διεκδικήτριες του τίτλου, δηλαδή τις Σίτι, Λίβερπουλ και Άρσεναλ.

Όλο αυτό το σκηνικό, προφανώς δημιουργεί ένα κλίμα αμφισβήτησης προς τον τεχνικό, Έρικ Τεν Χαγ, ο οποίος εκ των πραγμάτων λειτουργεί υπό πίεση. Συν τοις άλλοις, τραυματίστηκε ο φορμαρισμένος Ράσμους Χόιλουντ (7 γκολ) και προστέθηκε στη μακρά λίστα των απόντων, δίπλα σε Σο, Μαρτίνες, Μαρσιάλ, Μάουντ και Γουάν-Μπισάκα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, η αλήθεια είναι πως η Γιουνάιτεντ, το πιθανότερο είναι πως θα κατέβει στο Etihad με βασικό μέλημα να περιορίσει τη ζημιά. Από την άλλη, ο Πεπ Γκουαρδιόλα γνωρίζει πολύ καλά, ότι όσο η ομάδα του βλέπει την πλάτη της Λίβερπουλ, έστω με μόλις έναν βαθμό, δεν υπάρχει περιθώριο για απώλειες. Ειδικά μάλιστα από τη στιγμή, που την ερχόμενη εβδομάδα ακολουθεί το Λίβερπουλ – Σίτι, το τελευταίο μεταξύ τους ντέρμπι στο Anfield με τον Κλοπ στον πάγκο των “κόκκινων”.

Το θετικό για τη Σίτι είναι ότι δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα τραυματισμών, με εξαίρεση αυτό του Γκρίλις, ενώ σε ό,τι αφορά στο παιχνίδι του Champions League, με την Κοπεγχάγη, που ακολουθεί την Τετάρτη, έχει ουσιαστικά καθαρίσει την πρόκριση από την πρώτη αναμέτρηση στη Δανία (1-3).

Όλο το βάρος λοιπόν των πρωταθλητών θα πέσει στο ντέρμπι της Κυριακής και κακά τα ψέματα, ο άσος έχει σημαντικές πιθανότητες επαλήθευσης, επομένως δεν είναι προξενεί ιδιαίτερη έκπληξη ότι προσφέρεται σε τιμές κάτω του 1.30. Υπενθυμίζεται άλλωστε, ότι η Σίτι στον πρώτο γύρο είχε κερδίσει με 3-0 τη Γιουνάιτεντ μέσα στο θέατρο των ονείρων. Επίσης, στα δύο τελευταία ντέρμπι του Μάντσεστερ σε επίπεδο Premier League, με γηπεδούχους τους “πολίτες”, η ομάδα του Πεπ επιβλήθηκε με μεγάλα σκορ, 6-3 και 4-1 αντίστοιχα.

Στοιχηματικά πάντως, μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον φαβορί άσο, έχει το ενδεχόμενο να δώσει τουλάχιστον μία ασίστ ο Κέβιν Ντε Μπρούινε σε απόδοση 2.25 στη Stoiximan. Ο Βέλγος αρτίστας έδωσε τέσσερις τελικές πάσες (!) στον Χάλαντ την περασμένη Τρίτη, κόντρα στη Λούτον κι έφτασε τις 12 ασίστ φέτος σε ισάριθμες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι μετά την επιστροφή του στη δράση από τραυματισμό, ο Ντε Μπρόινε έχει αγωνιστεί 311 λεπτά στην Premier League και έδωσε από μία ασίστ στα ματς με Νιούκαστλ, Μπέρνλι, Μπρέντφορντ και Εβερτον. Επίσης, είχε δύο ασίστ και γκολ στο 3-1 επί της Κοπεγχάγης στο Πάρκεν για το Champions League.

Βγαίνει μπροστά ο Λουίς Ντίας για τη Λίβερπουλ

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται ασφαλώς και η μονομαχία της Νότιγχαμ με τη Λίβερπουλ. Η πρωτοπόρος της Premier League, δοκιμάζεται το απόγευμα το Σαββάτου στο City Ground, πριν δηλαδή το ντέρμπι του Μάντσεστερ και τη δευτεριάτικη αναμέτρηση της Άρσεναλ στο Σέφιλντ με τη Γιουνάιτεντ. Έχει λοιπόν την ευκαιρία να ανοίξει τη διαφορά της στο +4 από τη Σίτι και στο +5 από την Αρσεναλ, εφόσον κερδίσει τη Φόρεστ.

Υπενθυμίζεται, ότι η Λίβερπουλ κατέκτησε την προηγούμενη Κυριακή το Λιγκ Καπ, επικρατώντας της Τσέλσι στην παράταση με 1-0 και τρεις μέρες αργότερα, απέκλεισε τη Σαουθάμπτον με 3-0 στο κύπελλο, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βγάζει στο σανίδι κάμποσους πιτσιρικάδες από τη 2η ομάδα.

Συγκεκριμένα, στο ματς με τη Σαουθάμπτον ξεκίνησαν ο 18χρονος Λιούς Κούμας, ο 19χρονος Τζέιμς ΜακΚόνελ και ο 19χρονος Μπόμπι Κλαρκ. Αν προσθέσουμε και τους Έλιοτ, Μπράντλεϊ και Κουανσά, που λογίζονται ως κανονικά μέλη της ανδρικής ομάδας, η Λίβερπουλ είχε στην 11αδα της την Τετάρτη έξι παίκτες κάτω των 22 ετών. Μάλιστα, από τον πάγκο ήρθαν ακόμη τρεις πιτσιρικάδες από τη δεύτερη ομάδα, ο Τρέι Νιόνι, ο Κάιντε Γκόρντον και ο Τζέιντεν Ντανς, με τον τελευταίο παρακαλώ να σκοράρει δύο φορές!

Ασφαλώς, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαχειριστεί το παιχνίδι με τη Νότιγχαμ και τους τραυματίες του ο Γιούργκεν Κλοπ, καθώς την επόμενη εβδομάδα ακολουθεί το ντέρμπι τίτλου με τη Σίτι. Σαλάχ (15 γκολ), Νούνιες (9 γκολ) και Σομποσλάι αναμένεται να επιστρέψουν, ωστόσο είναι αβέβαιο αν μπορούν να βγάλουν 90λεπτο. Από εκεί και πέρα, είναι δεδομένα εκτός οι Αλισον, Αλεξάντερ-Αρνολντ και Ζότα (9 γκολ).

Υπό αυτές τις συνθήκες, το επιθετικό βάρος θα πέσει κυρίως στους ώμους του Κόντι Χάκπο και του Λουίς Ντίας. Ειδικά ο δεύτερος έχει φορμαριστεί στο πιο κρίσιμο σημείο, καθώς στις τελευταίες πέντε συμμετοχές του στο πρωτάθλημα μετράει τρία γκολ και δύο ασίστ, έχει δηλαδή καλύτερη συγκομιδή απ' ότι στις προηγούμενες 25 (τρία γκολ, μία ασίστ). Το ενδεχόμενο ο Λουίς Ντίας να σκοράρει κόντρα στη Νότιγχαμ, προσφέρεται στο 3.30 στη Stoiximan.

*** Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ