BIG GAMES BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ντέρμπι ειδικών συνθηκών στον γαλλικό νότο

Ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Τζενάρο Γκατούζο
Ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Τζενάρο Γκατούζο @2023 ALBERTO SAIZ/AP IMAGES

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τα σημαντικά ντέρμπι Μονακό - Μαρσέιγ και Σοσιεδάδ - Μπιλμπάο.

Στη Ligue 1 το παιχνίδι που κλέβει την παράσταση απόψε είναι ασφαλώς το ντέρμπι του γαλλικού νότου ανάμεσα στη Μονακό και τη Μαρσέιγ (22:00 Novasports 2HD, Live από το SPORT24). Μάλιστα, στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο των Μασσαλών ο Τζενάρο Γκατούζο.

Η Μαρσέιγ είναι από τα πιο δύσκολα κλαμπ στην Ευρώπη και η πρόωρη αποχώρηση του Μαρθελίνο από τον πάγκο της, δεν προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση. Τα πρώτα... όργανα άρχισαν πολύ νωρίς, από τον αποκλεισμό κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Εν συνεχεία δεν βοήθησαν τα αποτελέσματα και οι εμφανίσεις στο πρωτάθλημα. Και κάπως έτσι ο Μαρθελίνο πήρε το πρώτο αεροπλάνο πίσω για την Ισπανία, βλέποντας ότι το κλίμα στη Μασσαλία δεν τον σηκώνει, με τους οπαδούς της ομάδας να απαιτούν επιτακτικά την απομάκρυνσή του.

Η κρίση γενικεύτηκε και άγγιξε ακόμη και τα μέλη της διοίκησης, με τον πρόεδρο Λονγκόρια τελικά να παραμένει στη θέση του, ενώ φαινόταν ότι θα αποχωρήσει και αυτός.

Μέσα σε αυτό το... χάος, η Μαρσέιγ πήρε ισοπαλία 3-3 από τον Άγιαξ στο Αμστερνταμ με υπηρεσιακή λύση στον πάγκο της, αλλά στο κλάσικο με την Παρί Σεν Ζερμέν διασύρθηκε με 4-0 στο Παρίσι.

Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν ήταν καθόλου απλό για τον Λονγκόρια να προσεγγίσει έναν προπονητή που θα προσφέρει όραμα και θα ενθουσιάσει το κοινό της ομάδας. Άπαντες λοιπόν καταλαβαίνουν ότι η πρόσληψη του Γκατούζο, που πριν λίγες ημέρες είχε πλησιάσει στη Λιόν, ήταν μάλλον η καλύτερη δυνατή περίπτωση. Και αυτό γιατί μόνο ένας εκρηκτικός χαρακτήρας όπως ο πρώην τεχνικός του ΟΦΗ θα μπορούσε να πει το "ναι" στη Μαρσέιγ στην παρούσα φάση.

Στον αντίποδα, τα πράγματα στη Μονακό είναι πιο νοικοκυρεμένα με τον Άντι Χίτερ στον πάγκο. Η ομάδα πάντως έρχεται από το πικρό 0-1 στο γειτονικό ντέρμπι με τη Νις, με γκολ στο 90+1' και ενώ προηγουμένως έχασε δύο πέναλτι ο φορ Μπαλογκάν.

Αυτό ήταν το δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι που η Μονακό σοκάρεται στο φινάλε. Υπενθυμίζεται ότι στη Λοριάν ισοφαρίστηκε σε 2-2 με γκολ στο 90+8'! Συν τοις άλλοις, προέκυψαν σοβαρά προβλήματα απουσιών για τους μονεγάσκους, αφού τραυματίστηκε ο πολύτιμος μπακ Ενρίκε (4 ασίστ) και είναι ο τιμωρημένος ο κορυφαίος επιθετικός χαφ Γκολοβίν (2 γκολ). Εξάλλου, είναι αβέβαιο αν θα ξεκινήσει ο Μιναμίνο (3 γκολ), καθώς έκανε ελλιπή προετοιμασία.

Αν η Μονακό ήταν πλήρης και η Μαρσέιγ δεν είχε ντεμπούτο νέου τεχνικού, ο άσος στο 2.45 θα ήταν value. Τώρα είναι καλύτερο να καταφύγουμε στη λύση των γκολ. Τα παιχνίδια τους παραδοσιακά έχουν πολλά γκολ στο Πριγκιπάτο. Στις τελευταίες οκτώ συναντήσεις τους το Over 2,5 επιβεβαιώθηκε επτά φορές.

Απόψε πάντως μάλλον θα πρέπει να κρατήσουμε μικρότερο καλάθι και να πάμε μαξ στο 2-3 γκολ σε απόδοση 2.10. Και αυτό διότι ο Γκατούζο μάλλον θα προσπαθήσει σε πρώτη φάση να συμμαζέψει τα... ασυμμάζευτα στη Μαρσέιγ, βάζοντας αρχικά μία τάξη στην αμυντική της λειτουργία, καθώς σε εννιά επίσημα ματς, έχει δεχθεί 13 γκολ, κρατώντας το μηδέν μόνο δύο φορές με την Μπρεστ και την Τουλούζ.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πιο φρέσκια η Σοσιεδάδ

Ντέρμπι έχουμε και στη La Liga, βασκικό ανάμεσα στη Σοσιεδάδ και την Αθλέτικ Μπιλμπάο (22:00 Novasports 1HD, Live από το SPORT24), δύο ομάδες με υψηλές βλέψεις και στόχο την τετράδα.

Η Σοσιεδάδ πέρασε μεσοβδόμαδα από το Μεστάγια, κερδίζοντας με 1-0 τη Βαλένθια, παρά το γεγονός ότι ο Ιμανόλ Αλγκουαθίλ ξεκούρασε αρκετούς βασικούς εν όψει Μπιλμπάο. Το εντυπωσιακό είναι πως τα κατάφερε, ενώ έκανε μόλις δύο τελικές στο ματς. Τη βοήθησε βέβαια και το γεγονός ότι οι "νυχτερίδες" έπαιξαν σε όλο το δεύτερο μέρος με παίκτη λιγότερο.

Σαφώς πιο γεμάτο το εντός έδρας 2-2 της Αθλέτικ με τη Χετάφε. Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε μπήκε δυνατά, προηγήθηκε στο 6' και έψαξε το 2-0, έχοντας δοκάρι. Στο 45' όμως έμεινε με δέκα και δέχθηκε την ισοφάριση στο 45+6'! Με παίκτη λιγότερο πήρε ξανά κεφάλι με τον Ινιάκι Ουίλιαμς (62'), στο τέλος όμως δεν άντεξε.

Η Σοσιεδάδ έχει θεωρητικά τον πρώτο λόγο απόψε, αφενός λόγω έδρας, αφετέρου γιατί η Μπιλμπάο αγωνίστηκε την Τετάρτη με δέκα παίκτες για ένα ολόκληρο ημίχρονο, χωρίς μάλιστα να κάνει ροτέισον. Σε επίπεδο φρεσκάδας επομένως, οι γηπεδούχοι μάλλον υπερτερούν.

Επίσης, έχουν μαζί τους και την πρόσφατη παράδοση, αφού στο Ανοέτα το ρεκόρ είναι 4-2-0 στα τελευταία έξι ντέρμπι της χώρας των Βάσκων. Από το 2016/17 έχει να βγάλει διπλό η Μπιλμπάο. Χαμηλά, στο 1.30 η διπλή ευκαιρία, φτάνουμε ωστόσο στο 2.55 μαζί με το Goal/Goal.

Έξι σερί αμφίσκορα μετρούν στα μεταξύ τους ματς με γηπεδούχο τη Σοσιεδάδ, η οποία φέτος εντός έδρας έχει 5/5 Goal/Goal σε πρωτάθλημα και Ευρώπη.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μονακό – Μαρσέιγ: 2-3 γκολ (απόδοση 2.10), 22:00
  • Σοσιεδάδ – Μπιλμπάο: 1Χ & Goal/Goal (απόδοση 2.55), 22:00
TAGS BIG GAMES BET ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ