WEEKLY BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Με δύο ειδικά στοιχήματα από το Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Manchester United's Rasmus Hojlund, left, duels for the ball with Chelsea's Moises Caicedo during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday, Dec. 6, 2023. (AP Photo/Dave Thompson)
Manchester United's Rasmus Hojlund, left, duels for the ball with Chelsea's Moises Caicedo during the English Premier League soccer match between Manchester United and Chelsea at Old Trafford stadium in Manchester, England, Wednesday, Dec. 6, 2023. (AP Photo/Dave Thompson) AP PHOTO/DAVE THOMPSON

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για την κρίσιμη αναμέτρηση ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για το πρωτάθλημα της Premier League.

Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησαν τη σεζόν με μεγάλες προσδοκίες, ωστόσο στην πράξη τα πράγματα αποδεικνύονται πολύ διαφορετικά. Οι Λονδρέζοι βρίσκονται μόλις στη 12η θέση της Premier League, στο -17 από την πρώτη πεντάδα και πρακτικά μπορούν να σώσουν τη σεζόν μόνο μέσω του κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσουν στον ημιτελικό τη Μάντσεστερ Σίτι, στις 20 Απριλίου.

Από την άλλη, οι κόκκινοι διάβολοι δίνουν μάχη μπας και προλάβουν την πέμπτη θέση, η οποία μπορεί υπό προϋποθέσεις να δώσει εισιτήριο για το ερχόμενο Champions League, εφόσον η Αγγλία τερματίσει φέτος στις πρώτες δύο θέσεις στην κατάταξη του UEFA Ranking. Οι πιθανότητες βέβαια, δεν είναι με το μέρος τους, ευρισκόμενοι στο -9 από την Τότεναμ, έστω με ένα ματς λιγότερο, το αποψινό με την Τσέλσι.

Η Γιουνάιτεντ, μετά την επική πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου, επί της Λίβερπουλ, με 4-3 στην παράταση, δεν κατάφερε να κερδίσει για το πρωτάθλημα την Μπρέντφορντ, στο Λονδίνο. Παρότι προηγήθηκε στο 96' με τον Μάουντ (πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ), εντελώς κόντρα στη ροή, τελικά ισοφαρίστηκε σε 1-1 στο 99'. Στη συνολική σούμα η ισοπαλία ήταν ό,τι καλύτερο άξιζε από αυτό το ματς, δεδομένου ότι η Μπρέντφορντ έκανε 31 τελικές και είχε τέσσερα δοκάρια!

Στον αντίποδα, η Τσέλσι είναι αήττητη πέντε σερί αγωνιστικές (2-3-0) στο πρωτάθλημα, ωστόσο το εντός έδρας 2-2 με την Μπέρνλι επιβεβαίωσε ότι φέτος παραμένει παντελώς αναξιόπιστη. Το σύνολο του Μαουρίτσιο Ποκετίνο, δεν κατάφερε να κερδίσει την προτελευταία ομάδα της κατάταξης, μολονότι προηγήθηκε δύο φορές (44' πέναλτι, 78') και έπαιξε με παίκτη παραπάνω από το 40'.

Με θετική παράδοση η Γιουνάιτεντ

Αναπόφευκτα, όσο η Τσέλσι δεν σηκώνει κεφάλι και παραμένει βυθισμένη στη μετριότητα, τόσο θα αυξάνεται η πίεση και η κριτική προς τον Αργεντινό τεχνικό. Είναι πάντως εμφανές πως το φετινό μοτίβο των μπλε δεν περπατάει, αφού πάνω που κάνουν ένα βήμα μπρος, ακολουθούν δύο πίσω. Πάει έτσι στράφι η σούπερ σεζόν του Κόουλ Πάλμερ, που έχει συμμετοχή φέτος σε 21 γκολ σε επίπεδο Premier League (13 ως σκόρερ, 8 ως πασέρ).

Η Τσέλσι αντιμετωπίζει πρόβλημα τόσο αμυντικό, όσο και αποτελεσματικότητας. Είναι ενδεικτικό ότι έχει δεχθεί 47 γκολ, ισοφάρισε δηλαδή ήδη το περσινό παθητικό της και ενώ απομένουν ακόμη 10 παιχνίδια φέτος. Παράλληλα, ενώ βρίσκεται στο Top3 των ομάδων που δημιουργούν μεγάλες ευκαιρίες, είναι μόλις στην 14η θέση στην αξιοποίησή τους.

Η κατάσταση φυσικά στη Γιουνάιτεντ δεν είναι πολύ πιο ρόδινη, καθώς έχει υποστεί ήδη 11 ήττες φέτος και απέχει μόλις μία από το να ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ του κλαμπ (είχε γνωρίσει 12 ήττες το 2013/2014 και το 2021/2022). Επίσης, δεν τα πηγαίνει καθόλου καλά στο Λονδίνο, αφού στα τελευταία εννιά εκτός έδρας παιχνίδια της με ομάδες της πρωτεύουσας, έχει μόλις μία νίκη.

Τουλάχιστον, η Γιουνάιτεντ έχει θετική πρόσφατη παράδοση με την Τσέλσι, αφού στις τελευταίες 12 συναντήσεις τους σε επίπεδο Premier, παραμένει αήττητη με πέντε νίκες και επτά ισοπαλίες.

Δέχεται πολλές τελικές η ομάδα του Τεν Χαγ

Σε ό,τι αφορά στο απουσιολόγιο, οι δύο τελευταίες απώλειες των φιλοξενούμενων είναι στην άμυνα, αφού τραυματίστηκε ο Λίντελοφ και τέθηκε ξανά νοκ άουτ ο Μαρτίνες, πάνω που επέστρεψε. Για την Τσέλσι, αναμένεται να απουσιάσει ο Τσίλγουελ, καθώς αρρώστησε. Πιθανότατα, ο Ποκετίνο θα ξεκινήσει με τον Τζάκσον στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας από πίσω του την τριάδα Πάλμερ, Γκάλαχερ, Στέρλινγκ. Ο Τεν Χαγ με τη σειρά του, αναμένεται να βάλει στο “9” τον Χόιλουντ και θα τον υποστηρίξει με την τριάδα Γκαρνάτσο, Φερνάντες, Ράσφορντ.

Σύμφωνα με τη Stoiximan, η Τσέλσι είναι φαβορί στο 2.00, ενώ η νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τοποθετείται στο 3.35. Πολύ ψηλά παίζει η ισοπαλία, στο 4,00, διότι οι κόκκινοι διάβολοι έχουν τις λιγότερες στο πρωτάθλημα, μόλις τρεις.

Η αλήθεια είναι πως καμία από τις δύο δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για να τη στηρίξουμε, επομένως η οδός των ειδικών στοιχημάτων κρίνεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Το Goal/Goal αναμενόμενα παίζει πολύ χαμηλά, διότι η Τσέλσι μετράει 10/11 στις τελευταίες αγωνιστικές και η Γιουνάιτεντ 9/11 αντίστοιχα. Αν ζητήσουμε όμως να περάσει η αναμέτρηση από το 1-1, παίρνουμε σαφώς καλύτερη απόδοση. Υπάρχει το ενδεχόμενο να επαληθευτεί το 1-1 ως σκορ οποιαδήποτε στιγμή στο παιχνίδι.

Τέλος, βατές κρίνονται οι τελικές της Τσέλσι, αν κρίνουμε από τη συμπεριφορά της Γιουνάιτεντ στα τρία προηγούμενα παιχνίδια της, που επέτρεψε συνολικά 81 τελικές προσπάθειες στους αντιπάλους τους. Αναλυτικά, η ομάδα του Τεν Χαγ δέχθηκε 31 τελικές από την Μπρέντφορντ, 23 από την Έβερτον και 27 από τη Μάντσεστερ Σίτι.

* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές.

TAGS WEEKLY BET BRAND EXPERIENCE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ