TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Προγνωστικά Στοιχήματος: Για το πρώτο βήμα ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ Λάρνακας

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο στον πάγκο της Μπράγκα στο Europa League σε αναμέτρηση κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας
Ο Ρικάρντο Σα Πίντο © 2022 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις ευρω-αναμετρήσεις του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΚ Λάρνακας στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο Αρης Λεμεσού συνέτριψε την Τετάρτη, την ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ με 6-2 και ουσιαστικά εξασφάλισε από το πρώτο ματς την πρόκρισή του στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League. Απόψε ρίχνονται στην ευρωπαϊκή μάχη ακόμη τρεις κυπριακές ομάδες, ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ Λάρνακας και η Ομόνοια, όλες στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Ο ΑΠΟΕΛ φιλοξενεί στη Λευκωσία τη Βοϊβοντίνα (20:00 Live από το SPORT24) και ασφαλώς έχει ως στόχο μία καθαρή νίκη, που θα διευκολύνει το έργο του, εν όψει της ρεβάνς στο Νόβι Σαντ. Στο αποψινό ματς θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στον πάγκο των "κιτρινομπλε" ο άλλοτε τεχνικός του ΟΦΗ και του Ατρόμητου, Ρικάρντο Σα Πίντο.

Με τον Σα Πίντο στο τιμόνι, ο ΑΠΟΕΛ φιλοδοξεί αφενός να επιστρέψει στην κορυφή εντός συνόρων μετά από μία τετραετία, αφετέρου να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό όμιλο για πρώτη φορά μετά το 2019/20.

Την περσινή σεζόν, ο ΑΠΟΕΛ τερμάτισε πρώτος στην κανονική περίοδο της κυπριακής λίγκας, ωστόσο στα πλέι οφ απογοήτευσε, αφού έκανε μόλις δύο νίκες σε 10 ματς και μοιραία έχασε τον τίτλο από τον Αρη Λεμεσού. Σε ό,τι αφορά στην Ευρώπη, έκανε δύο προκρίσεις στα προκριματικά του Conference League απέναντι στην Μπότεφ Πλόβντιβ (Βουλγαρία) και την Κιζιλζάρ (Καζακστάν), ωστόσο αποκλείστηκε στα πλέι οφ από τη Βοϊβοντίνα.

Στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ υπάρχουν πολλοί παίκτες που έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν στη Super League. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ο πρώην στόπερ του ΠΑΟΚ, Κρέσπο, ο πρώην επιθετικός χαφ του Παναθηναϊκού, Βιγιαφάνες και ο μεσοεπιθετικός Ντάλσιο (Ιωνικός/Παναιτωλικός). Επίσης, η κορυφαία μεταγραφή μέχρι στιγμής του ΑΠΟΕΛ είναι ο Γιάννης Φετφατζίδης, που πέρυσι ολοκλήρωσε τη σεζόν με τη φανέλα της ΣΠΑΛ στη Serie B.

Στον αντίποδα, η Βοϊβοντίνα τερμάτισε πέρυσι στην 5η θέση του σερβικού πρωταθλήματος. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν έχει να επιδείξει κάτι σημαντικό. Ταβάνι της είναι τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, στα οποία αποκλείστηκε από τη Σέριφ το 2013/14, από την Πλζεν το 2015/16 και από την Αλκμααρ το 2016/17. Πέρυσι πέρασε το εμπόδιο της Πανεβέζις (Λιθουανία) στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, όμως στην επόμενη φάση αποκλείστηκε από τη Λίντσερ με συνολικό σκορ 7-1!

Ο ΑΠΟΕΛ είναι σαφώς πιο έμπειρη ομάδα ευρωπαϊκά και ασφαλώς διαθέτει παίκτες με ποιότητα και πλούσιες παραστάσεις. Επίσης, στο παρελθόν, σε δύο νοκ άουτ με σερβικές ομάδες, μέτρησε ισάριθμες προκρίσεις κόντρα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν. Τέλος, ο Σα Πίντο είναι δεδομένο πως θα ψάξει ένα θετικό ξεκίνημα για να μην αντιμετωπίσει μουρμούρα με το καλημέρα. Λογικό φαβορί ο άσος στο 1.60.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καθαρό φαβορί και η ΑΕΚ Λάρνακας

Ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο έχει και η ΑΕΚ Λάρνακας στην αναμέτρηση με την Τορπέντο Ζόντινο (21:00 Live από το SPORT24). Η ΑΕΚ πέρυσι πραγματοποίησε μία εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία. Μπορεί να ξεκίνησε με αποκλεισμό στα πέναλτι από τη Μίντιλαντ, στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, όμως στη συνέχεια ξεπέρασε τα εμπόδια των Παρτίζαν και Ντνίπρο-1 και συμμετείχε σε όμιλο του Europa League.

Εκεί, με αντιπάλους τις Ρεν, Φενέρ και Ντιναμό Κιέβου τερμάτισε τρίτη και συνέχισε στο Conference League. Στην ενδιάμεση φάση απέκλεισε ξανά την Ντνίπρο-1 και έφτασε στους 16 της διοργάνωσης, όπου αποκλείστηκε από τη Γουέστ Χαμ, η οποία μετέπειτα κατέκτησε τον τίτλο.

Στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ ως ένα σημείο ήταν ανάμεσα στις διεκδικήτριες του τίτλου, όμως στα πλέι οφ ξέμεινε από… καύσιμα και με απολογισμό 2-3-5 κατετάγη τελικά τρίτη. Παρόλα αυτά, η διοίκηση διατήρησε στον πάγκο τον Χοσέ Λουίς Ολτρα, αναγνωρίζοντας ότι οδήγησε την ομάδα σε μία ιστορική ευρωπαϊκή πορεία.

Ο σύλλογος της Λάρνακας έχει κάνει μέχρι στιγμής επτά μεταγραφές, μεταξύ αυτών και ο πρώην μπακ του Παναθηναϊκού, Φακούντο Σάντσεθ. Γενικά, στο ρόστερ κυριαρχεί το ισπανικό και πορτογαλικό στοιχείο και αυτό αντικατοπτρίζεται και στο αγωνιστικό στιλ.

Σε ό,τι αφορά στην Τορπέντο, συμμετέχει φέτος στην Ευρώπη ως κυπελλούχος Λευκορωσίας. Στο πρωτάθλημα πάντως τερμάτισε μόλις όγδοη. Φέτος, μετά από 14 αγωνιστικές φιγουράρει στην τρίτη θέση, στο -5 από την κορυφή με απολογισμό 7-6-1.

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο πάντως, δεν έχει ιδιαίτερη εμπειρία. Η φετινή είναι μόλις η πέμπτη συμμετοχή της. Το 2021/22 είχε αποκλειστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League από την Κοπεγχάγη με συνολικό σκορ 9-1.

Αντίθετα, η ΑΕΚ μετράει οκτώ προκρίσεις σε 11 νοκ άουτ την τελευταία πενταετία. Αν σε όλα τα παραπάνω προσθέσουμε και το γεγονός ότι η αναμέτρηση διεξάγεται στην Ουγγαρία και όχι στη Λευκορωσία, τότε το διπλό είναι απολύτως φυσιολογικά φαβορί στο 1.80.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • ΑΠΟΕΛ – Βοϊβοντίνα: 1 (απόδοση 1.60), 20:00
  • Τορπέντο Ζόντινο – ΑΕΚ Λάρνακας: 2 (απόδοση 1.80), 21:00
TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ