XGOALS BET

Προγνωστικά Στοιχήματος: Ευρωπαϊκή τριάδα στο 4.75 με οδηγό τα xGoals

Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στην αναμέτρηση της Λουντογκόρετς απέναντι στην Μίντιλαντ
Ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στην αναμέτρηση της Λουντογκόρετς απέναντι στην Μίντιλαντ 2021 AP PHOTO/ANTON UZUNOV

Τα xGoals των πρώτων αγώνων δείχνουν τον δρόμο στις ευρωπαϊκές ρεβάνς σε Champions League και Conference League.

Τέσσερις αναμετρήσεις περιλαμβάνει το αποψινό πρόγραμμα των προκριματικών του Champions League. Εκτός από τις μάχες του Παναθηναϊκού και του Άρη Λεμεσού, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το παιχνίδι ανάμεσα στην Ολίμπια Λουμπλιάνα και τη Λουντογκόρετς (21:00 Live από το SPORT24).

Την περασμένη εβδομάδα, στο πρώτο παιχνίδι που έγινε στο Ράζγκραντ, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες με 1-1 και άφησαν ανοιχτούς λογαριασμούς. Η Λουντογκόρετς στάθηκε άτυχη στο ξεκίνημα, αφού μόλις στο 7' η κορυφαία της καλοκαιρινή μεταγραφή, ο φορ Ντούα (3 εκατομμύρια ευρώ από τη Νυρεμβέργη) έγινε αναγκαστική αλλαγή. Εμφανώς επηρεασμένη δέχθηκε τον απόλυτο αιφνιδασμό στο 14' με σουτ εκτός περιοχής (0-1).

Από εκεί και πέρα πάντως, οι πρωταθλητές Βουλγαρίας ανέλαβαν τον έλεγχο κι έφτασαν δίκαια στην ισοφάριση πριν βγει το ημίχρονο και ενώ προηγουμένως είχαν και δοκάρι σε απευθείας εκτέλεση φάουλ. Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ιβάιλο Πέτεφ πίεσε για την ανατροπή και είχε τουλάχιστον τρεις καθαρές ευκαιρίες για το 2-1, μεταξύ των οποίων ακόμη ένα δοκάρι.

Το ματς ολοκληρώθηκε με xGoals 2,02-1,11, στατιστικό που μαρτυρά ότι η Λουντογκόρετς ήταν σαφώς πιο επικίνδυνη. Παρότι η Ολίμπια δεν έχασε στο πρώτο ματς, οι Βούλγαροι παραμένουν το φαβορί για την πρόκριση. Άλλωστε, μιλάμε για μία ομάδα που κατακτάει το πρωτάθλημα στη χώρα της 12 σερί σεζόν και από το 2016/17 συμμετέχει σταθερά σε ευρωπαϊκό όμιλο. Αντίθετα, η Ολίμπια δεν έχει παίξει ποτέ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης και ταβάνι της είναι τα πλέι-οφ του Europa League από το 2018/19.

Το διπλό της Λουντογκόρετς, η οποία είναι στην 77η θέση στο UEFA Ranking, τη στιγμή που η Ολίμπια βρίσκεται στην 149η, προσφέρεται στο 2.15. Με μεγαλύτερη ασφάλεια μπορούμε να ζητήσουμε την πρόκριση των φιλοξενούμενων στο 1.62 για να έχουμε μαζί μας και την πιθανότητα της παράτασης ή των πέναλτι.

Σημειώνεται, ότι η Λουντογκόρετς έχει στις τάξεις της δύο από τους κορυφαίους Βούλγαρους ποδοσφαιριστές αυτή τη στιγμή, τους μεσοεπιθετικούς Ντεσπότοφ και Γιάνκο. Επίσης, παρά την πώληση του Βραζιλιάνου φορ Ιγκόρ Τιάγκο (7,9 εκατομμύρια ευρώ στην Κλαμπ Μπριζ), εξακολουθεί να έχει αρκετά αξιόλογους ξένους ποδοσφαιριστές, όπως ο 25χρονος Αργεντινός φορ Τισερά (16 γκολ πέρυσι), οι νεαροί βραζιλιάνοι εξτρέμ Ρικ και Κάουι Βιδάλ, ο 24χρονος Γκανέζος εξτρέμ Τεκπετέι (10 γκολ, 8 ασίστ πέρυσι) και φυσικά ο 24χρονος χαφ Πιοτρόφσκι (10 ασίστ πέρυσι).

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο Conference League, η Φενέρμπαχτσε καθάρισε την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο από το πρώτο ματς, κερδίζοντας με 5-0 (xGoals 2,29-0,49) τη Ζίμπρου (20:30 Live από το SPORT24). Η ομάδα του Ισμαΐλ Καρτάλ διατηρεί φέτος πολύ υψηλές βλέψεις, όπως μαρτυρούν ασφαλώς και οι μεταγραφές της.

Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησαν στην 11αδα της πέντε νέα αποκτήματα. Ο Τζέκο (Ιντερ), ο Τάντιτς (Αγιαξ), ο μεσοεπιθετικός Σιμάνσκι (Ντιναμό Μόσχας), ο εξτρέμ Κεντ (Ρέιντζερς) και ο στόπερ Τζικού (Στρασβούργο). Μάλιστα, οι τρεις πρώτοι σκόραραν κιόλας.

Ο Καρτάλ τόνισε πως βασικός στόχος είναι το πρωτάθλημα, ωστόσο ξεκαθάρισε πως θέλει να δει τη Φενέρ να προχωράει όσο το δυνατόν πιο μακριά και στην Ευρώπη. Για το αποψινό μας προανήγγειλε ροτέισον, ωστόσο είναι τέτοια η διαφορά ποιότητας μεταξύ των δύο ομάδων, που ακόμη και την εναλλακτική ενδεκάδα να κατεβάσει η Φενέρ, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να ντουμπλάρει τις νίκες της.

Το διπλό είναι αδιάφορο στο 1.15, αντίθετα το ενδεχόμενο να σημειώσει γκολ και στα δύο ημίχρονα η Φενέρ προσφέρεται στο 1.70.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ένα παιχνίδι που λογικά έχει περάσει κάτω από τα... ραντάρ των περισσότερων είναι το Βαλμιέρα – Τρε Πένε (18:00 Live από το SPORT24). Η Βαλμιέρα είναι πρωταθλήτρια Λετονίας και αποκλείστηκε στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League από την Ολίμπια Λουμπλιάνα. Υποβιβάστηκε λοιπόν στο Conference League και όλα δείχνουν ότι εκεί θα πανηγυρίσει την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση της ιστορίας της, μετά από τέσσερις αποκλεισμούς.

Η Βαλμιέρα κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι, στο Σαν Μαρίνο με 3-0 και απλά απομένει τώρα η τυπική επικύρωση της πρόκρισης. Η Τρε Πένε σε 22 ευρωπαϊκά ματς στο παρελθόν έχει γνωρίσει 21 ήττες. Δεν έχει περάσει ποτέ ευρωπαϊκό γύρο στην ιστορία της και εκτός έδρας σε 10 ματς έχει μείνει άσφαιρη επτά φορές.

Στο πρώτο ματς, παρότι αγωνίζονταν εντός έδρας, έκανε μόλις δύο τελικές και τα xGoals ήταν 0,02-2,04! Ο άσος από το πενιχρό 1.13 φτάνει στο 1.73 με No/Goal.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βαλμιέρα – Τρε Πένε: 1 & No/Goal (απόδοση 1.73), 18:00
  • Ζίμπρου – Φενέρμπαχτσε: Φενέρμπαχτσε Να σκοράρει και στα δύο ημίχρονα (1.70) 20:30
  • Ολίμπια Λουμπλιάνα – Λουντογκόρετς: Πρόκριση Λουντογκόρετς (απόδοση 1.62), 21:00
TAGS XGOALS BET ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ CHAMPIONS LEAGUE ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ