ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ

Προγνωστικά στοιχήματος: Χριστουγεννιάτικοι συμβιβασμοί

Ο Ούγκο Γκιγιαμόν
Ο Ούγκο Γκιγιαμόν 2023 ALBERTO SAIZ/AP IMAGES

Ιδιαίτερη εμβόλιμη αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γιατί, στα περισσότερα, αποτελεί την τελευταία πριν τη μίνι διακοπή για τα Χριστούγεννα. Κάτι που σημαίνει ότι όλες οι ομάδες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για θετικό αποτέλεσμα, ώστε να πάνε ήρεμες στη διακοπή.

Ιδιαίτερη εμβόλιμη αυτή την εβδομάδα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Γιατί, στα περισσότερα, αποτελεί την τελευταία πριν τη μίνι διακοπή για τα Χριστούγεννα. Κάτι που σημαίνει ότι όλες οι ομάδες έχουν ένα επιπλέον κίνητρο για θετικό αποτέλεσμα, ώστε να πάνε ήρεμες στη διακοπή. Πάνω σε αυτή τη λογική, η εμβόλιμη αγωνιστική ίσως ευνοήσει κάποιες συμβιβαστικές ισοπαλίες, που λίγο πολύ τους αφήνουν όλους ικανοποιημένους.

Βαγιεκάνο – Βαλένθια. Η Βαγιεκάνο είναι χωρίς νίκη εφτά ματς (0-4-3) και η Βαλένθια, με τη σειρά της, δεν έχει νικήσει στα τελευταία πέντε (0-2-3). Αλλά τα πράγματα για καμία τους δεν είναι τόσο άσχημα όσο ίσως φαίνονται. Η Βαγιεκάνο έχει πάρει, μέσα σε αυτή την εφτάδα αγώνων, Χ τόσο από τη Ρεάλ όσο και από την Μπαρτσελόνα, ενώ η Βαλένθια, από την πλευρά της, μόλις το Σάββατο κράτησε στο 1-1 την Μπαρτσελόνα.

Και βέβαια, το σημαντικότερο, στη βαθμολογία είναι και οι δύο άνετες στη μέση της βαθμολογίας με ασφαλή απόσταση από την ουρά: ισόβαθμες στη 10η θέση με 20 πόντους, εφτά μακριά από την καταδικαστική 18η θέση. Σε αυτό το πλαίσιο, ίσως το ματς είναι περίπτωση αυτού που λέμε το μη χείρον βέλτιστον, ενόψει μάλιστα διακοπής και εορτών (η La Liga ξαναέχει αγωνιστική στις 2-3 Ιανουαρίου). Σίγουρα πάντα η νίκη είναι νίκη, αλλά για καμία δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση: 1-5-2 είναι το εντός έδρας ρεκόρ της Βαγιεκάνο, 1-3-5 το αντίστοιχο εκτός έδρας της Βαλένθια.

Αμιάν – Καέν. Περίπου ίδιας λογικής και το δεύτερο Χ. Από τη Β’ Γαλλίας, που έτσι κι αλλιώς είναι μια κατηγορία που έχει σχετικά εύκολα τα Χ. Η Αμιάν έχει μια αξιοπρεπή φόρμα για τα κυβικά της (2-2-2) και είναι ένα κλικ κάτω από τη μέση της βαθμολογίας: στη 12η θέση με 24 βαθμούς, πέντε πάνω από τον υποβιβασμό. Και στην έδρα της γενικά είναι αρκετά δυνατή, 4-4-2 το συνολικό ρεκόρ της.

Προγνωστικά στοιχήματος

Η Καέν, από την άλλη, είναι έναν πόντο από πάνω της, στους 25, κι έρχεται από πολύ θετικό σερί. Πριν από μερικές εβδομάδες η Καέν άλλαξε προπονητή και έκτοτε έχει τρεις σερί νίκες. Όλες πάντως οριακές και απέναντι σε βατούς αντιπάλους: 1-0 εντός τη 14η Μπαστιά και τη 19η Ντανκέρκ, και 2-1 εκτός έδρας το 16ο Ανεσί). Αρκετά ισορροπημένο, με άλλα λόγια, ζευγάρι και μοιάζει και εδώ το Χ να είναι ένας καλός χριστουγεννιάτικος συμβιβασμός. Ειδικά όταν η διακοπή στη Β’ Γαλλίας είναι… κανονική διακοπή, με το πρωτάθλημα να επαναρχίζει στις 13 Ιανουαρίου.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Βαγιεκάνο – Βαλένθια: Χ (απόδοση 3,15) 22:00
  • Αμιάν – Καέν: Χ (απόδοση 3,00) 21:45
TAGS ΣΕΡΙ & ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ