ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ

Προγνωστικά Στοιχημάτος: Από το 1.35 σε τιμές διπλασιασμού η Λειψία

Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ
Οι παίκτες της Λειψίας πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Κλαμπ Μπριζ © 2021 OLIVIER MATTHYS/ASSOCIATED PRESS

Η Λειψία εξελίχθηκε στη δυσάρεστη έκπληξη του πρώτου γύρου στην Bundesliga και πλέον προσφέρεται στο 2.00 για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα, που αποτελεί τον βασικό της στόχο.

Όλα τριγύρω αλλάζουν, μόνο η κυριαρχία της Μπάγερν στο γερμανικό πρωτάθλημα παραμένει ακλόνητη. Ο πρώτος γύρος στην Bundesliga ολοκληρώθηκε και κανείς ασφαλώς δεν εξεπλάγην από το γεγονός ότι η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα.

Παρά τις προσπάθειες της Ντόρτμουντ τα τελευταία χρόνια να κλείσει την ψαλίδα, η Μπάγερν εξακολουθεί να διαφεντεύει την εγχώρια λίγκα, ισοπεδώνοντας κάθε έννοια ανταγωνισμού. Με τη διαφορά πλέον στο +9, η υπόθεση τίτλος πρακτικά έχει κριθεί από τα Χριστούγεννα και εκ των πραγμάτων για ακόμη μία σεζόν το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στις πιο κάτω θέσεις.

Από τον Οκτώβριο είχαμε επισημάνει τα βήματα προόδου της Φράιμπουργκ και τις σοβαρές πιθανότητες που έχει φέτος να τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Τότε το συγκεκριμένο ενδεχόμενο έδινε 3.00, τώρα με τη Φράιμπουργκ να φιγουράρει στην τρίτη θέση, η απόδοσή της έχει υποχωρήσει στο 2.00.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι η Φράιμπουργκ προσφέρεται πλέον στο 3.25 για να βγει στο Champions League πρώτη φορά στην ιστορία της, όταν στο ξεκίνημα της σεζόν, βρισκόταν στο 100.00!

Προγνωστικά Στοιχήματος: Το γκράντε φαβορί του Αυγούστου

Παρατηρώντας τις αποδόσεις που υπήρχαν τον περασμένο Αύγουστο, πριν την πρώτη σέντρα της Bundesliga, διαπιστώνουμε ότι η Λειψία ήταν γκράντε φαβορί για την τετράδα με τις στοιχηματικές εταιρίες να την προσφέρουν μόλις στο 1.35.

Η Λειψία ωστόσο εξελίχθηκε στη δυσάρεστη έκπληξη του πρώτου μισού και μετά από 17 αγωνιστικές βρίσκεται στη 10η θέση. Οι 22 βαθμοί που συνέλλεξε σημαίνουν πως πραγματοποίησε το χειρότερο γύρο της ιστορίας της από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία της Γερμανίας, δηλαδή από τη σεζόν 2016/17.

Παρόλα αυτά, το -6 που τη χωρίζει από την τετράδα δεν είναι απαγορευτική διαφορά για να ανατραπεί η κατάσταση στις 17 αγωνιστικές του 2022. "Δεν κάναμε καλό πρώτο μισό. Είμαστε λοιπόν υποχρεωμένοι να καλύψουμε το χαμένο έδαφος στο δεύτερο γύρο", έστειλε το μήνυμα της αντεπίθεσης ο γενικός διευθυντής του συλλόγου, Ολιβερ Μίντσλαφ αμέσως μετά την απρόσμενη ήττα με 2-0 από την Αρμίνια Μπίλεφελντ, μέσα στη Red Bull Arena, στο τελευταίο ματς για το 2021.

Βασικός στόχος η έξοδος στο Champions League

Για τη Λειψία, θα είναι ασφαλώς τεράστια αποτυχία αν δεν καταφέρει να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για τους ομίλους του επόμενου Champions League. Μολονότι πρόκειται για ένα κλαμπ χωρίς ιδιαίτερη παράδοση, με κάτι παραπάνω από 12 χρόνια ιστορίας, έχει από πίσω του έναν οικονομικό κολοσσό και είναι κοινώς αποδεκτό, ότι με εξαίρεση την Μπάγερν, που είναι μία κατηγορία μόνη της, διαθέτει το πιο ποιοτικό ρόστερ στη Γερμανία μαζί με την Ντόρτμουντ.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι ενώ ιδρύθηκε μόλις το 2009, κατάφερε εν ριπή οφθαλμού να αναρριχηθεί στα κορυφαία στρώματα του γερμανικού ποδοσφαίρου και να εξελιχθεί άμεσα σε έναν από τους ισχυρούς παίκτες της Bundesliga. Από το 2016/17 όπου μετέχει στην πρώτη κατηγορία, η Λειψία έχει δύο δεύτερες θέσεις, δύο τρίτες και μόνο το 2017/18 τερμάτισε εκτός τετράδας, στην έκτη θέση.

Δεν γίνεται να πάει ξανά τόσο άσχημα η Λειψία

Η φετινή σεζόν ήταν εξ αρχής ιδιαίτερη καθώς έπρεπε να αντικαταστήσει τον Γιούλιαν Νάγκελζμαν, ο οποίος το καλοκαίρι μετακόμισε στο Μόναχο. Η επιλογή του Τζέσι Μαρς έμοιαζε αρκετά ασφαλής, αφού ο Αμερικανός είχε δουλέψει στους πάγκους των άλλων δύο ομάδων του ομίλου (Νέα Υόρκη και Ζάλτσμπουργκ) και γνώριζε καλά πως δουλεύει ο οργανισμός. Στην πράξη ωστόσο ο Μαρς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του συλλόγου.

Τα αποτελέσματα δεν ήρθαν και τον Δεκέμβριο αποφασίστηκε η αντικατάσταση του Μαρς με τον Ντομένικο Τεντέσκο, καθώς κρίθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί ακόμη και ο στόχος της τετράδας. Με τον Ιταλογερμανό τεχνικό στον πάγκο, η Λειψία έκλεισε τον πρώτο γύρο παίρνοντας τέσσερις βαθμούς σε τρία ματς, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πως έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης.

Αυτό τουλάχιστον φαίνεται από τον πίνακα των xGoals, με βάση τα οποία οι "ταύροι" είναι η πιο "αδικημένη" ομάδα του πρωταθλήματος. Τα xPoints της Λειψίας είναι 28,98, θα μπορούσε δηλαδή να είχε ακόμη και επτά βαθμούς παραπάνω στην πραγματική της συγκομιδή και να βρισκόταν στην τρίτη θέση, πίσω από την Ντόρτμουντ.

Αν βγάλουμε στην άκρη την ασυναγώνιστη Μπάγερν, η Λειψία έχει την καλύτερη διαφορά ανάμεσα στις ομάδες της πρώτης δεκάδας μεταξύ xGoals υπέρ και κατά, κάτι που σημαίνει ότι αναμένεται να βελτιώσει αισθητά τη θέση της στο δεύτερο γύρο. Παρακάτω ο σχετικός πίνακας:

  1. Ντόρτμουντ ---> xG 33,81 – xGA 24,78 διαφορά +9,03
  2. Φράιμπουργκ ---> xG 28,55 – xGA 23,10 διαφορά +5,45
  3. Λεβερκούζεν ---> xG 26,09 – xGA 24,44 διαφορά +1,65
  4. Χοφενχάιμ ---> xG 30,05 – xGA 25,55 διαφορά +4,50
  5. Αϊντραχτ Φρ. ---> xG 22,03 – xGA 29,40 διαφορά -7,37
  6. Ουνιόν Βερ. ---> xG 26,20 – xGA 19,70 διαφορά +6,50
  7. Κολωνία ---> xG 28,09 – xGA 26,83 διαφορά +1,26
  8. Μάιντς ---> xG 26,27 – xGA 17,17 διαφορά +9,10
  9. Λειψία ---> xG 37,00 – xGA 27,74 διαφορά +9,26

Τα ποιοτικά στατιστικά της Λειψίας μαρτυρούν ότι δεν γίνεται να πάει ξανά τόσο άσχημα και στο δεύτερο γύρο. Από τη στιγμή λοιπόν που τα 1.35 του Αυγούστου για να τερματίσει στην πρώτη τετράδα έχουν πλέον φτάσει σε τιμές διπλασιασμού, προκύπτει ένα πολύ ενδιαφέρον μακροχρόνιο στοίχημα για το δεύτερο μισό της σεζόν.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Μακροχρόνιο Στοίχημα: Λειψία να τερματίσει στην πρώτη τετράδα (απόδοση 2.00)
TAGS ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ