TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

Η Φράιμπουργκ μεγαλώνει και βλέπει Ευρώπη στο 3.00

Τεχνικός της Φράιμπουργκ από το 2011 ο Κρίστιαν Στράιχ
Ο τεχνικός της Φράιμπουργκ Κρίστιαν Στράιχ © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Η Φράιμπουργκ πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της και έχει βάλει πλώρη για την ευρωπαϊκή έξοδο. Υπάρχουν τα δεδομένα ώστε να επιβεβαιωθεί το 3.00.

Η Φράιμπουργκ είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της φετινής σεζόν στην Bundesliga. Στις πρώτες επτά αγωνιστικές είναι η μοναδική αήττητη ομάδα (4-3-0) του πρωταθλήματος και φιγουράρει δικαίως στην τέταρτη θέση με 15 βαθμούς, μόλις στο -1 από την κορυφή.

Ως μέγεθος δεν έχει τη φανέλα συλλόγων όπως η Μπάγερν ή η Ντόρτμουντ, ούτε ασφαλώς τον προϋπολογισμό τους, παρόλα αυτά είναι ένας νοικοκυρεμένος οργανισμός, ο οποίος προοδεύει με αργά και σταθερά βήματα. Από τη σεζόν 2009-10, υποβιβάστηκε μόλις μία φορά στη Β’ Γερμανίας, το 2015, και την επόμενη αγωνιστική περίοδο επανήλθε άμεσα στα σαλόνια της Bundesliga. Έκτοτε έχει καθιερωθεί στη μεγάλη κατηγορία και κάθε χρόνο διευρύνει τις φιλοδοξίες της.

Νέο γήπεδο, νέα εποχή

Το γεγονός ότι μεγαλώνει ως σύλλογος επιβεβαιώνει και το ολοκαίνουριο γήπεδο της, το Europa-Park, το οποίο θα εγκαινιάσει αμέσως μετά τη διακοπή λόγω εθνικών, στην αναμέτρηση με τη Λειψία. Η Φράιμπουργκ αγωνιζόταν από το 1954 στο Ντραϊζαμστάντιον, γνωστό και ως "κλουβί" και έπειτα από 67 ολόκληρα χρόνια περνάει πλέον σε μία νέα εποχή εκσυγχρονισμού.

Ο τεχνικός σύμβολο

Αυτό πάντως που κάνει τελείως ξεχωριστή τη Φράιμπουργκ είναι ο προπονητής της. Ο Κρίστιαν Στράιχ είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες στους γερμανικούς πάγκους. Πολυσχιδής προσωπικότητα, που υπερβαίνει τα στενά όρια του ποδοσφαίρου. Ένας άνθρωπος που εμπνέει σεβασμό και μεταδίδει όραμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι καθοδηγεί τη Φράιμπουργκ από το 2011 και είναι ασφαλώς ο μακροβιότερος αυτήν τη στιγμή τεχνικός στην Bundesliga.

Στο τελευταίο παιχνίδι της ομάδας στο Ντραϊζαμστάντιον, το 3-0 επί της Άουγκσμπουργκ, ο Στράιχ πήρε μία ντουντούκα μετά τη λήξη, σκαρφάλωσε στην εξέδρα των φανατικών οπαδών και εμφανώς συγκινημένος έκλεισε μέσα σε αποθέωση το κεφάλαιο της Φράιμπουργκ στην ιστορική της έδρα.

Ευφυής και προσαρμοστικός, παίζει με την ίδια ευχέρεια με τετράδα ή τριάδα στην άμυνα και το κυριότερο ξέρει να κερδίζει τους παίκτες του παίρνοντας το 100% από αυτούς.

Eφικτός o στόχος της εξάδας

Στο ξεκίνημα της σεζόν η Φράιμπουργκ εντυπωσιάζει με τα αποτελέσματά της και τη συνοχή της. Από τους μεγάλους παίκτες έχει ήδη κερδίσει την Ντόρτμουντ, ενώ κανείς δεν μπορεί να παραβλέψει ότι έχει ήδη βγάλει δύο μεγάλα διπλά, στη Στουτγάρδη και στο Βερολίνο κόντρα στη Χέρτα. Η πορεία που πραγματοποιεί μέχρι στιγμής της δίνει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται ότι μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2016/17.

Άλλωστε, με εξαίρεση την προφανή τετράδα Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν και Λειψία, που πάει για τις θέσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, δεν υπάρχει κάποια άλλη ομάδα που να… τρομάζει τη Φράιμπουργκ. Το ενδεχόμενο συνεπώς να τερματίσει στο φινάλε της σεζόν η Φράιμπουργκ σε ευρωπαϊκή θέση, δηλαδή μέσα στην πρώτη εξάδα, μόνο απίθανο δεν είναι και προσφέρεται στο 3.00.

TAGS TIPS ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ TIPSTERS ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ