ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Roland Garros: Οριακή μάχη μεταξύ Ρούμπλεφ και Σίνερ

Ο Γιανίκ Σίνερ στο τουρνουά της Ρώμης
Ο Γιανίκ Σίνερ στο τουρνουά της Ρώμης © 2022 ANDREW MEDICHINI/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για το σπουδαίο ματς του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Γιανίκ Σίνερ για τους "16" του Roland Garros.

Με τέσσερα παιχνίδια συνεχίζεται απόψε το Roland Garros στο ταμπλό των ανδρών. Πέρα από το ματς του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Χόλγκερ Ρούνε υπάρχει επίσης και η πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση του Αντρέι Ρούμπλεφ με τον Γιανίκ Σίνερ, επίσης για τον τέταρτο γύρο της διοργάνωσης (όχι πριν τις 16:30 Eurosport, Live από το SPORT24).

Οι δύο τενίστες διεκδικούν τη δεύτερη πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Roland Garros. Αμφότεροι είχαν φτάσει στους "8" και το 2020, αλλά εκεί αποκλείστηκαν.

Ρούμπλεφ - Σίνερ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ρούμπλεφ απέκλεισε στα τέσσερα σετ τους Κβον, Ντελμπόνις και Γκαρίν στους τρεις προηγούμενους γύρους. Ειδικά κόντρα στον Γκαρίν, ο 24χρονος Ρώσος τενίστας έσωσε πέντε set points (!) στο tiebreak του τέταρτου σετ για να γράψει τελικά το 3-1 με 11-9.

Ο Σίνερ από την πλευρά του έχει χάσει μόνο ένα σετ μέχρι στιγμής, στον δεύτερο γύρο από τον Ισπανό Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα, τον οποίο κέρδισε με ανατροπή. Στον πρώτο και στον τρίτο επικράτησε εύκολα με 3-0, των Αμερικανών Μπιορν Φρατάντζελο και ΜακΚένζι ΜακΝτόναλντ.

Ο 20χρονος Ιταλός κατέκτησε πέρυσι τέσσερις τίτλους, ωστόσο φέτος δεν έχει προχωρήσει σε κανένα τουρνουά πέρα από τα προημιτελικά. Για την ακρίβεια έχει παίξει την τρέχουσα σεζόν πέντε προημιτελικούς και τους έχει χάσει όλους. Από τον Τσιτσιπά στον αυστραλιανό Open και τη Ρώμη, από τον Ζβέρεφ στο Μόντε Κάρλο, από τον Τσερούντολο στο Μαϊάμι και από τον Χουρκάζ στο Ντουμπάι.

Παρόλα αυτά, ο Σίνερ κέρδισε 2-1 (5-7, 6-1, 6-3) με ανατροπή τον Ρούμπλεφ στο Μόντε Κάρλο, για τη φάση των "16", τον περασμένο Απρίλιο. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη του Ιταλού απέναντι στον Ρώσο σε ισάριθμα ματς σε χωμάτινη επιφάνεια.

Ο Ρούμπλεφ ψάχνει την πέμπτη του πρόκριση σε προημιτελικό Γκραν Σλαμ και ο Σίνερ την τρίτη. Όποιος από τους δύο περάσει, διατηρεί καλές πιθανότητες να προχωρήσει για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Γκραν Σλαμ, δεδομένου ότι στους "8" το συγκεκριμένο ζευγάρι διασταυρώνεται με τον νικητή του Τσίλιτς – Μεντβέντεφ.

Ολα δείχνουν ότι θα πάμε σε μία πολύ αμφίρροπη και γεμάτη αναμέτρηση απόψε, ανάμεσα σε δύο εξαιρετικά ταλαντούχους τενίστες. Ο Ρούμπλεφ έχει ρεκόρ φέτος 28-7 και μετράει 19 νίκες σε 27 ματς στο χώμα από τις αρχές του 2021. Αντίστοιχα, ο Σίνερ έχει φετινό ρεκόρ 27-6 και έχει γράψει 21 νίκες σε 30 ματς στο χώμα την τελευταία διετία.

Προγνωστικά Roland Garros

Ο Ρούμπλεφ υπερισχύει στο σερβίς και στο forehand. Ο Σίνερ έχει ένα από τα πιο σταθερά backhand στο τουρ και είναι σαφώς πιο πειθαρχημένος παίκτης από τον ευέξαπτο Ρώσο. Παρακινδυνευμένη η οποιαδήποτε πρόβλεψη για νικητή, προτιμότερο να πάμε στο Over 39,5 games στο 1.95, στη λογική ότι θα κριθεί μίνιμουμ στα τέσσερα σετ.

Από εκεί και πέρα, αξίζει το ρίσκο στο ενδεχόμενο ο Ρούμπλεφ να φτάσει πρώτος στους έξι άσους σε απόδοση 2.32. Ο Ρώσος έχει 33 άσους στο τουρνουά, βγάζει δηλαδή 2,75 ανά σετ. Ο Σίνερ έχει 21 άσους και βγάζει 2,10 ανά σετ. Οι μπουκ δίνουν φαβορί τον Ιταλό διότι είναι καλύτερος ρισίβερ από τον Ρούμπλεφ και στο Μόντε Κάρλο οι άσοι ήταν 6-0 υπέρ του, στη μεταξύ τους αναμέτρηση. Στο Παρίσι πάντως, το πρώτο σερβίς του Ρούμπλεφ έχει δουλέψει πολύ καλά και δεν αποκλείεται να διαψεύσει τα προγνωστικά των μπουκ.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρούμπλεφ – Σίνερ: Over 39,5 games (απόδοση 1.95), όχι πριν τις 16:30
  • Ρούμπλεφ – Σίνερ: Πρώτος στους 6 άσους Ρούμπλεφ (απόδοση 2.32), όχι πριν τις 16:30
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ