ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Roland Garros: Ματς-παγίδα για τον Στέφανο Τσιτσιπά κόντρα στον Ρούνε

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα Αντρέι Ρούμπλεφ στο Mutua Madrid Open
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κόντρα Αντρέι Ρούμπλεφ © 2022 MANU FERNANDEZ/ASSOCIATED PRESS

Ολοκληρώνεται η φάση των 16 του Γαλλικού Όπεν με τον Στέφανο Τσιτσιπά να αγωνίζεται στο μεσημεριανό πρόγραμμα και να αντιμετωπίζει τον Χόλγκερ Ρούνε από τη Δανία. Ποντάρισμα στο 2.05 και στο 3.64.

Το παζλ των προημιτελικών στο Roland Garros συμπληρώνεται σταδιακά και από το πρόγραμμα της Κυριακής βγήκαν τα πρώτα ζευγάρια, ενώ η μεγάλη μάχη πρόκειται να είναι αυτή του Νόβακ Τζόκοβιτς κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ. Στο δικό του μονοπάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει ακάθεκτος και σταδιακά βελτιώνει το τένις του. Δεν είναι πως έχει παίξει άσχημα, έχει διαύγεια, αλλά έχει ξοδέψει πολλές δυνάμεις ενώ οι αντίπαλοί του έχουν… σκυλιάσει και έχουν δοκιμάσει τα όρια του Έλληνα πρωταθλητή.

Το Νο4 της παγκόσμιας κατάταξης αυτή τη φορά θα αγωνιστεί στο Φιλίπ Σατριέ και θα είναι το δεύτερο χρονικά ματς της ημέρας, αφού στη μία το μεσημέρι (ώρα Ελλάδος) θα ξεκινήσει το Κουντερμέτοβα - Κις για το γυναικείο ταμπλό.

Αντίπαλος του Στέφανου αυτή τη φορά είναι ο Χόλγκερ Ρούνε (όχι πριν τις 14:30 Eurosport ) από τη Δανια, Νο40 της παγκόσμιας κατάταξης και πέντε χρόνια πιο νέος, ήτοι 19 ετών. Αυτή πρόκειται να είναι η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Δανός εξελίσσεται σ’ έναν καλό χωματά για την ώρα. Οι περισσότερες παραστάσεις του στο φετινό Tour είναι στον πηλό και τρέχει ρεκόρ 20-7 έως τώρα. Στη Λιόν, στο τελευταίο τουρνουά πριν το Γαλλικό Όπεν, έχασε στα ημιτελικά από τον φορμαρισμένο Νόρι. Στο Παρίσι είναι κάτι παραπάνω από πειστικός. Άφησε εκτός στον πρώτο γύρο τον ταλαντούχο Σαποβάλοβ, στη συνέχεια απέκλεισε τον Ελβετό Χένρι Λάακσονεν, Νο86 και πριν δύο μέρες υπέταξε τον Γάλλο, Νο74, Ούγκο Γκαστόν. Το πρώτο ματς ήταν και το πιο δύσκολο για τον Δανό, σε κανένα από αυτά δεν έδειξε να χάνει τον έλεγχο, ενώ δεν έχει παραχωρήσει ως τώρα ούτε ένα σετ.

Ο Τσιτσιπάς μετά από δύο ζόρικα ματς κόντρα σε Μουζέτι και Κόλαρ που σπατάλησε κάτι παραπάνω από επτά ώρες, παραχωρώντας τρία σετ συνολικά, κόντρα στον Σουηδό Ίμερ, ήταν επιβλητικός. Είχε απόλυτη διαύγεια, έπαιξε το τένις του, δεν άφησε περιθώρια στον αντίπαλο και στο τέλος πήρε μια άνετη νίκη με 3-0 σετ (6-2,6-2,6-1). Χρειαζόταν μια τέτοια επικράτηση ο Έλληνας πρωταθλητής, ώστε να πάει σβηστά στους 16 και να αποκτήσει ξανά αυτοπεποίθηση, καθώς έδειχνε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια απογοητευμένος που δεν μπορούσε να τα τελειώσει.

Προγνωστικά στοιχήματος

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει δείξει δείγματα της κλάσης του και ότι δεν λυγίζει εύκολα στα mind games ακόμα και όταν ζορίζει η κατάσταση. Το γεγονός ότι στον προηγούμενο γύρο κόντρα στον Ίμερ τελείωσε το ματς με συνοπτικές διαδικασίες του έδωσε παραπάνω χρόνο για ανάσες και επιπλέον αυτοπεποίθηση. Ο Δανός από την άλλη τα πάει περίφημα στο χώμα ως τώρα, δείχνει πολύ εξοικειωμένος στον πηλό, παρά το νεαρό της ηλικίας του παίζει σαν βετεράνος. Δεν δείχνει ούτε νευρικός, ούτε αγχωμένος. Δεν έχει παραχωρήσει σετ, αλλά έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν θα έχει διάρκεια στο παιχνίδι του.

Ο Τσιτσιπάς δείχνει πιο έτοιμος και προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο. Στο 2.05 το over 9,5 games στο πρώτο σετ, έχει λογική με βάση τα παραπάνω. Στο 3.64 από εκεί και πέρα κατά μέσο όρο το 1-3 ακριβές σκορ υπέρ του Στέφανου Τσιτσιπά. Ένα σετ ο Δανός βάσει των όσων έχει δείξει μπορεί να πάρει, ωστόσο ο Τσιτσιπάς είναι πιο έμπειρος και είναι άλλη κλάση.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρούνε - Τσιτσιπάς: Over 9,5 games στο πρώτο σετ (απόδοση 2.05), όχι πριν τις 14:30
  • Ρούνε - Τσιτσιπάς: 3-1 σετ Τσιτσιπάς (απόδοση 3.64), όχι πριν τις 14:30
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ