ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Roland Garros: Μεγαλώνει κι άλλο τον μύθο του ο Ναδάλ

Ο Ράφα Ναδάλ σερβίρει απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον προημιτελικό του Roland Garros
Ο Ράφα Ναδάλ σερβίρει απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, στον προημιτελικό του Roland Garros © 2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο ημιτελικό του Roland Garros ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Ο Ράφα Ναδάλ γίνεται σήμερα 36 ετών και σίγουρα θα επιδιώξει να γιορτάσει τα γενέθλιά του με ακόμη μία πρόκριση σε τελικό Grand Slam. Απέναντί του θα βρεθεί ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο οποίος ανέτρεψε τα προγνωστικά στον προημιτελικό με τον Κάρλος Αλκαράθ και θα παίξει φέτος για δεύτερη σερί σεζόν στα ημιτελικά του Roland Garros.

Ναδάλ - Ζβέρεφ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ναδάλ ξεκίνησε ως τρίτο φαβορί για την κατάκτηση του παρισινού Open, πλέον όμως είναι το απόλυτο στο 1.50, μετά τη μεγαλειώδη νίκη του στους "8" επί του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Πολλοί εξέφρασαν ερωτηματικά και αμφιβολίες για την κατάστασή του πριν την έναρξη του Roland Garros. Η αλήθεια είναι πως ο Ναδάλ είχε κάνει μία μετριότατη σεζόν στο χώμα, αφού προέρχονταν από τραυματισμό. Στο παιχνίδι πάντως με τον Νόλε, επιβεβαίωσε πως παραμένει ο απόλυτος βασιλιάς της συγκεκριμένης επιφάνειας.

Σε μία αναμέτρηση που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες, ο GOAT δεν έδειξε το παραμικρό σημάδι κόπωσης ή πόνου και κέρδισε 3-1 το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, γυρίζοντας το τέταρτο σετ, ενώ βρέθηκε κάτω με 2-5.

Ο Ράφα θα παίξει απόψε τον 15ο ημιτελικό του στο Roland Garros και όλα δείχνουν ότι πάει ολοταχώς για τον 14ο τίτλο του στο Παρίσι, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο τον μύθο του.

Ο Ζβέρεφ απέδωσε εξαιρετικά στον προημιτελικό με τον Αλκαράθ. Εκμεταλλεύτηκε ότι ο νεαρός Ισπανός δεν έπαιξε στα γνωστά του στάνταρ και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη σε Grand Slam απέναντι σε αντίπαλο από το top10 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο Ναδάλ ωστόσο είναι μία τελείως διαφορετική πρόκληση για τον 25χρονο Γερμανό.

Μιλάμε για έναν τενίστα, ο οποίος πριν ηττηθεί πέρυσι από τον Τζόκοβιτς, μετρούσε 13/13 νίκες στα ημιτελικά του Roland Garros, έχοντας χάσει μόλις δύο σετ από τον Νόλε το 2013 και ένα από τον Φέντερερ το 2015. Είναι εντυπωσιακό, ότι 11 από αυτά τα 13 ματς ήταν απέναντι σε αντιπάλους top10 και έξι κόντρα σε αντιπάλους top5.

Εν ολίγοις, το ρεκόρ του Ναδάλ στους 14 προηγούμενους ημιτελικούς, που έχει δώσει στο γαλλικό Open είναι 40-6 σετ! Νούμερα που πραγματικά ζαλίζουν και τρομάζουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Φυσικά, αν ο Ζβέρεφ καταφέρει να πάρει έστω ένα σετ θα είναι επιτυχία. Στο παρελθόν, οι δύο τενίστες έχουν συναντηθεί εννιά φορές, με τον Ναδάλ να προηγείται στις νίκες με 6-3 συνολικά και 4-1 στο χώμα.

Προγνωστικά Τένις

Το ενδεχόμενο ο Ναδάλ να κερδίσει το πρώτο σετ και στη συνέχεια το ματς, προσφέρεται στο 1.57 και ανεβάζει κάπως την απλή νίκη του Ισπανού, που βρίσκεται μόλις στο 1.30. Υπενθυμίζεται, ότι ο βασιλιάς του χώματος δεν έχει ποτέ το πρώτο σετ στα ημιτελικά του Roland Garros.

Από εκεί και πέρα παίζεται και το κόμπο νίκη Ναδάλ και Under 38,5 games σε τιμές άνω του 2.00, στη λογική ότι ο Ζβέρεφ είναι αβέβαιο αν θα καταφέρει να πάρει έστω ένα σετ.

Ενδιαφέρον τέλος, έχει και το line για το ποσοστό κερδισμένων πόντων του Ναδάλ από το δεύτερο σερβίς. Ο 36χρονος Ισπανός ήταν εξαιρετικός τόσο με τον Τζόκοβιτς, όσο και με τον Οζέ-Αλιασίμ στους πόντους που παίχθηκαν με δεύτερο σερβίς. Είχε 24/40 (60%) απέναντι στον Σέρβο και 29/44 (66%) κόντρα στον Καναδό. Σημειώνεται, ότι στο τελευταίο παιχνίδι απέναντι στον Ζβέρεφ, στο Masters της Ρώμης το 2021, ο Ναδάλ είχε 15/19 κερδισμένους πόντους από δεύτερο σερβίς (79%)! Στο 1.87 να ξεπεράσει απόψε το 57,5.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ναδάλ – Ζβέρεφ: Ναδάλ να κερδίσει το πρώτο σετ και το ματς (απόδοση 1.57), όχι πριν τις 15:50
  • Ναδάλ – Ζβέρεφ: Νικητής Ναδάλ και Under 38,5 games (απόδοση 2.02), όχι πριν τις 15:50
  • Ναδάλ – Ζβέρεφ: Ναδάλ Over 57,5 ποσοστό κερδισμένων πόντων από το 2ο σερβίς (απόδοση 1.87), όχι πριν τις 15:50
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ