ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Roland Garros: Με τον Αλκαράθ από το 1.70 μέχρι το 2.15

Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει τη νίκη του απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Masters της Μαδρίτης
Ο Κάρλος Αλκαράθ πανηγυρίζει τη νίκη του απέναντι στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στο Masters της Μαδρίτης © 2022 PAUL WHITE/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον μεγάλο προημιτελικό του Roland Garros ανάμεσα στον Αλεξάντερ Ζβέρεφ και τον Κάρλος Αλκαράθ.

Στη φάση των προημιτελικών μπαίνει απόψε το Roland Garros και το πρώτο παιχνίδι στο ταμπλό των ανδρών (15:30 Eurosport 1, Live από το SPORT24) είναι αυτό του Αλεξάντερ Ζβέρεφ (No.3) κόντρα στον Κάρλος Αλκαράθ (No.6). Ο νικητής αυτού του ζευγαριού, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή από το ζευγάρι του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ραφάελ Ναδάλ, που παίζουν αργότερα.

Σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρίες, ο Αλκαράθ είναι γκράντε φαβορί για την πρόκριση στον ημιτελικό του Roland Garros σε τιμές 1.20-1.25. Σημειώνεται επίσης, πως ο 19χρονος Ισπανός είναι το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του παρισινού Open στο 3.10, πίσω από τον Τζόκοβιτς, ο οποίος προσφέρεται στο 2.45.

Ζβέρεφ - Αλκαράθ: Προγνωστικά και Ανάλυση

Το νέο παιδί θαύμα του παγκόσμιου τένις πραγματοποιεί φέτος μία ονειρική σεζόν και δείχνει έτοιμο για την πρώτη του πρόκριση στα ημιτελικά ενός Grand Slam. Υπενθυμίζεται, ότι πέρυσι είχε φτάσει ως τον προημιτελικό του US Open, αλλά στο παιχνίδι με τον Φέλιξ Οζέ-Αλιασίμ τραυματίστηκε και εγκατέλειψε.

Την τρέχουσα σεζόν όμως, ο Αλκαράθ πηγαίνει δίχως υπερβολή τρένο. Προέρχεται από 14 σερί νίκες, έχει ρεκόρ 32-3 και στο χώμα μετράει 20 νίκες σε 21 αγώνες (έχασε μόνο από τον Κόρντα στο Μόντε Κάρλο).

Πριν το Roland Garros, ο θαυματουργός Ισπανός κατέκτησε τόσο το τουρνουά της Βαρκελώνης, όσο και το Masters της Μάδριτης. Μάλιστα, στην ισπανική πρωτεύουσα κέρδισε εύκολα στον τελικό τον Ζβέρεφ με 2-0 σετ (6-3, 6-1).

Ο 25χρονος Γερμανός τενίστας έχει να επιδείξει έναν τελικό Grand Slam, το 2020 στο US Open. Πέρυσι κατάφερε να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Roland Garros, αλλά εκεί ηττήθηκε από τον Τσιτσιπά.

Για τον Ζβέρεφ, η περσινή σεζόν ήταν η καλύτερη της καριέρας του, καθώς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο Τόκυο, πρώτευσε στα ATP Finals και πανηγύρισε ακόμη τέσσερις τίτλους.

Τα πράγματα φέτος δεν είναι το ίδιο ρόδινα για τον Ζβέρεφ, ο οποίος έχει ρεκόρ 28-9. Στον δεύτερο γύρο, είδε και έπαθε για να αποκλείσει τον Μπάεθ με ανατροπή από το 2-0 και γλιτώνοντας μάλιστα match point στο πέμπτο σετ. Στους επόμενους δύο γύρους κέρδισε μεν με 3-0 τους Νακασίμα και Ζαπάτα Μιράλες, ωστόσο τα παιχνίδια ήταν γεμάτα και άγγιξαν και στις δύο περιπτώσεις τις τρεις ώρες.

Το μεγαλύτερο όπλο του Ζβέρεφ είναι το σερβίς του και μέχρι στιγμής στο τουρνουά έχει βγάλει 49 άσους. Δεν αρκεί όμως μόνο αυτό για να αντιμετωπίσει την τενιστική... καταιγίδα "Αλκαράθ". Χρειάζεται μέγιστη πνευματική ετοιμότητα, υπομονή στα μεγάλα ράλι και αποφυγή αβίαστων λαθών.

Προγνωστικά Roland Garros

Ο Αλκαράθ στον τρίτο και στον τέταρτο γύρο κέρδισε τους Κόρντα και Κατσάνοφ επιτρέποντας μόλις ένα break! Αντίθετα, ο Ζβέρεφ δέχθηκε μόνο από τον Ζαπάτα Μιράλες έξι breaks στο προηγούμενο ματς. Στη Μαδρίτη, τον περασμένο Μάιο, ο Αλκαράθ είχε σπάσει το σερβίς του Γερμανού τέσσερις φορές σε δύο σετ. Στο φετινό Roland Garros ο 19χρονος Ισπανός έχει ήδη 23 breaks και 70 break points. Στο 2.15 το Over 4,5 breaks του Αλκαράθ.

Σε ό,τι αφορά στον νικητή, παρότι ο Ζβέρεφ είναι στο τοπ 3 αυτή τη στιγμή στην παγκόσμια κατάταξη, θα προξενήσει μεγάλη έκπληξη αν καταφέρει να φράξει το δρόμο του νεαρού Ισπανού. Σημειώνεται, ότι οι τρεις από τις τέσσερις νίκες του Αλκαράθ στο φετινό Roland Garros ήρθαν με Under 30,5 games. Οι μπουκ βλέπουν ως πιθανότερο σενάριο το 3-0 για την αποψινή αναμέτρηση. Ακόμη πάντως κι αν καταφέρει να πάρει ένα σετ ο Ζβέρεφ, δύσκολα θα ξεφύγει το ματς πάνω από τα 40 games. Στο 1.70 η νίκη του Αλκαράθ με Under 40,5 games.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ζβέρεφ – Αλκαράθ: Αλκαράθ Over 4,5 breaks (απόδοση 2.15), 15:30
  • Ζβέρεφ – Αλκαράθ: Νικητής Αλκαράθ & Under 40,5 games (απόδοση 1.70), 15:30
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ