ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ

Προγνωστικά Roland Garros: Με τη φόρμα και το σερβίς του Τσίλιτς

Ο Μάριν Τσίλιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Roland Garros
Ο Μάριν Τσίλιτς κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο Roland Garros © 2022 JEAN-FRANCOIS BADIAS/ASSOCIATED PRESS

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τον προημιτελικό του Roland Garros ανάμεσα στον Αντρέι Ρούμπλεφ και τον Μάριν Τσίλιτς.

Το πρόγραμμα του Roland Garros, στο ταμπλό των ανδρών, ανοίγει σήμερα με την αναμέτρηση του Αντρέι Ρούμπλεφ κόντρα στον Μάριν Τσίλιτς (16:00 Eurosport 1, Live από το SPORT24). Οι μπουκ προσφέρουν φαβορί τον Ρώσο στο 1.75, με τη νίκη του Κροάτη να παίζει πάνω από το 2.10.

Και οι δύο τενίστες ψάχνουν την πρώτη πρόκριση της καριέρας τους στα ημιτελικά του Roland Garros. Ο Ρούμπλεφ φτάνει για δεύτερη φορά στα προημιτελικά μετά το 2020, ενώ ο Τσίλιτς για τρίτη μετά το 2017 και το 2018.

Ρούμπλεφ - Τσίλιτς: Προγνωστικά και Ανάλυση

Ο Ρούμπλεφ στάθηκε τυχερός στον προηγούμενο γύρο, αφού ο αντίπαλός του τραυματίστηκε και εγκατέλειψε. Στο πρώτο σετ, ο Γιανίκ Σίνερ κυριάρχησε απόλυτα με 6-1, αλλά κατά τη διάρκεια του δευτέρου χτύπησε και έκτοτε άρχισε να παίρνει το πάνω χέρι ο Ρούμπλεφ. Ο 24χρονος Ρώσος ισοφάρισε σε 1-1, επικρατώντας με 6-4 στο δεύτερο σετ, ωστόσο δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι παραπάνω στη συνέχεια, αφού ο Σίνερ δεν μπόρεσε να βγάλει πάνω από δύο games στο τρίτο σετ.

Στα πρώτα τέσσερα ματς του παρισινού Open, ο Ρούμπλεφ έχει χάσει από ένα σετ και ειδικά στην αναμέτρηση με τον Σίνερ φαινόταν ότι θα στριμωχτεί επικίνδυνα από τον Ιταλό. Παρότι το ρεκόρ του φέτος είναι 29-7 και στο χώμα 11-3 κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι κυριαρχεί με το παιχνίδι του. Κέρδισε δύο μικρά τουρνουά (ATP 250) στο Βελιγράδι και στη Μασσαλία, όπως επίσης και το 500αρι στο Ντουμπάι, ωστόσο σε όλα τα μεγάλα ραντεβού έχει αποτύχει.

Στη Ρώμη αποκλείστηκε από τον Κραΐνοβιτς στους "32", στη Μαδρίτη από τον Τσιτσιπά στους "8" στο Μόντε Κάρλο από τον Σίνερ στους "16", στο Μαϊάμι από τον Κύργιο στους "64" και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τον περασμένο Ιανουάριο έχασε με 3-1 σετ από τον Τσίλιτς στον τρίτο γύρο του αυστραλιανού Open.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Τσίλιτς επί του Ρούμπλεφ μετά από τέσσερις διαδοχικές ήττες κόντρα στο Ρώσο. Ο 33χρονος Κροάτης με τη μία κατάκτηση σε US Open (2014) και τους τρεις συνολικά τελικούς Grand Slam, βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση αυτήν την περίοδο και έχει αξιοποιήσει στο μέγιστο την ευνοϊκή κλήρωση, που τον έφερε σε ένα πολύ βατό μονοπάτι.

Στους πρώτους τέσσερις γύρους, ο Τσίλιτς έχασε μόνο ένα σετ από τον Φούσκοβιτς, στο δεύτερο. Στον τρίτο καθάρισε πανεύκολα με 3-0 (6-0, 6-3, 6-2) τον Σιμόν, ωστόσο η πιο εντυπωσιακή νίκη του ήρθε αναμφίβολα στους "16", επίσης με 3-0 (6-2, 6-3, 6-2) κόντρα στο No.2 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Είναι γνωστό σε όλους πως ο Μεντβέντεφ δεν βολεύεται στο χώμα, ωστόσο η εμφάνιση του Τσίλιτς ήταν κυριολεκτικά επιβλητική, καθαρίζοντας τον αγώνα σε μία ώρα και 45 λεπτά. Ολοκλήρωσε πέντε breaks και δεν επέτρεψε ούτε ένα break-point στον αντίπαλό του, σερβίροντας με τρομερή αυτοπεποίθηση.

Προγνωστικά Roland Garros

Για τον Τσίλιτς, ο οποίος στις προηγούμενες πέντε συμμετοχές του στο γαλλικό Open αποκλείστηκε από τους Φέντερερ, Τιμ, Ντιμιτρόφ, Ντελ Πότρο και Μάρεϊ, το φετινό τουρνουά ίσως είναι η τελευταία του ευκαιρία για να φτάσει σε ακόμη έναν τελικό Grand Slam.

Ούτε ο ασταθής Ρούμπλεφ μπορεί να τον τρομάξει στα προημιτελικά, ούτε ο νικητής από το ζευγάρι Ρουντ – Ρούνε στα ημιτελικά, δεδομένου ότι και οι δύο Σκανδιναβοί είναι άπειροι σε αυτό το επίπεδο. Με βάση τη φόρμα του και τις εμφανίσεις του στο χώμα του Παρισιού, η νίκη του Τσίλιτς σε τιμές αουτσάιντερ, πάνω από το 2.10, αξίζει να παιχθεί.

Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον το line του Τσίλιτς για το ποσοστό του, στους κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς. Ο Κροάτης είχε 79% (30/38) στο παιχνίδι με τον Μπάλαζ, 77% (51/66) απέναντι στον Φούσκοβιτς και 90% (35/39) κόντρα στον Μεντβέντεφ!

Ο Τσίλιτς ποντάρει πολλά στο καλό του σερβίς και στην τελευταία συνάντηση με τον Ρούμπλεφ στη Μελβούρνη, είχε βγάλει 24 άσους και είχε 52/61 κερδισμένους πόντους από πρώτο σερβίς, δηλαδή ποσοστό 85%. Εφικτό για τον Τσίλιτς το Over 73,5 (1.87) στο σημερινό ματς με τον Ρούμπλεφ, ο οποίος ούτως ή άλλως δεν φημίζεται για τις επιστροφές του.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Ρούμπλεφ – Τσίλιτς: Νικητής Τσίλιτς (απόδοση 2.20), 16:00
  • Ρούμπλεφ – Τσίλιτς: Ποσοστό κερδισμένων πόντων από το πρώτο σερβίς Over 73,5 Τσίλιτς (απόδοση 1.87), 16:00
TAGS ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΕΝΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ